به گزارش خبرگزاری مهر، علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران و رئیس مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر، گزارش این نشست در سال ۲۰۲۳ را به نشست ۵۵ شورای حقوق بشر ارائه کرد.
بحرینی در گزارش خود به شورای حقوق بشر گفت: نشست مجمع اجتماعی ۲۰۲۳ با استقبال گسترده و حضور نمایندگان دولتها، سازمانهای مردم نهاد، مراکز علمی و پژوهشی و فعالان موضوعات مختلف حقوق بشری برگزار گردید و مباحث عمیقی در خصوص چالشهایی که جهان در ارتباط با نقش علم و فن آوری و نوآوری در ارتقای حقوق بشر با آن روبهروست، انجام شد.
رئیس ایرانی مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر افزود: شرکت کنندگان در این نشست اذعان داشتند که حق بهره مندی از مزایای پیشرفت علمی و کاربرد آن از حقوق اساسی بشر است. علم، فن آوری و نوآوری نقش اساسی در غلبه بر چالشهای جهانی، امکان تحقق سایر حقوق بشر و تقویت بهبود پایدار پس از همه گیری کرونا دارد. دسترسی برابر و به اشتراک گذاری جهانی، برای بهره مندی همه از این حق حیاتی هستند.
بحرینی در گزارش خود همچنین گفت: ملیگرایی علمی، اقدامات قهری یکجانبه و انحصار مالکیت معنوی میتواند اشتراکگذاری علم، فن آوری و نوآری را محدود کند و منجر به موانع مهمتری برای تحقق حقوق بشر شود.
سفیر و نماینده دائم ایران با اشاره به توصیههایی که نشست مجمع اجتماعی ۲۰۲۳ خطاب به دولتها داشته است، گفت: از جمله توصیههایی نشست مجمع اجتماعی این بود که دولتها باید از رفع موانع ارتقای سواد دیجیتال، مانند اقدامات اجباری یکجانبه، حمایت کنند و از سیاستهایی که دسترسی جهانی به کالاها و خدمات دیجیتال را اعطا میکنند، محافظت کنند.