به گزارش خبرنگار مهر، جاذبههای بینظیر و هیجانانگیز مناطق کردنشین به حدی زیاد است که سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به سوی خود هدایت میکند.
روستای نگل در بخش کلاترزان واقع شده در مسیر جاده مریوان و سنندج و در میان درهای قرار دارد که رودخانه شوشیر از جنوب آن میگذرد.
بیشک فصل بهار، زیباییهای این فصل را در کردستان چند برابر میکند و هر کس در فصل بهار به این استان سفر کند، شاهد طبیعتی بکر و ناب و فصلی بی نمونه خواهد بود.
به گفته محلیها گلی زیبا و خوش آب و رنگ در زمینی که چوپانی گوسفندانش را به چرا برده بود روییده بود که از دل این گل و از زیر خاک صندوقچهای پیدا میشود که ارزشمندترین گنجینه خطی و تاریخی کشور و جهان اسلام را در خود نهان کرده بود.
رفته رفته به یمن برکت وجود این صندوقچه و قرآنی که در آن بود ابتدا مسجدی برای زیارت و بعد از آن رفته رفته مردم در این نقطه سکنا گزیدن که بعدها با نام نوگل (نگل) که برگرفته از نام همان گلی که روییده شده بود نام گذاری شد.
این روستا امروز به واسطه این قرآن ارزشمند تبدیل به قطب مذهبی و زیارتی در کردستان شده است که قبلهگاه عاشقان در این روستا قرار دارد.
این قرآن مبارک در زمان خلیفه سوم نگاشته شده است و جز ۴ نسخهای از قرآن است که در آن زمان به مناطق مختلف دنیا (که یکی از آنها ایران بود) فرستاده شده است.
موزه روستای نگل
در سال ۱۳۹۲ با توجه به همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کردستان موزهای به همین نام تأسیس شد که شامل دو بخش قرآنی و مردم شناسی است.
با تأسیس این موزه که اولین موزه روستایی کشور است، روستای توریستی نگل از لحاظ گردشگری تکمیل و همه اجناس موزه توسط مردم تکمیل شد.
دریاچه چال ئاو
بعد از موزه نگل و زیارت قرآن تاریخی نوبت به طبیعت گردی در این روستا است، دریاچه طبیعی «چال ئاو» در مسیر صعود به قله «کوره میانه» قرار دارد.
آبشار «قه لوهزه»
در مسیر روستای نگل به قله «کوره میانه» و در دره «کانی چه رمو» آبشاری زیبا و بلند به نام «قه لوه زه» قرار دارد که در تمام فصول سال جاری است و از آب برفهای دامنه ایجاد میشود.
تپههای باستانی نگل
تپه قلعه گاه، تپه می خان و قلعه دی یه ر، از جمله تپههای باستانی موجود در روستای نگل هستند.
در فاصلهی یک کیلومتری روستای نگل پل خشتی واقع شده که این پل نخستین پل خشتی بود که راه ارتباطی از سنندج به مریوان بود.
از دیگر جاذبههای روستای نگل به سمت جنوب روستا قلعهی معروف به قلعه یزدگرد سوم وجود دارد و در ۵ کیلومتری روستا دریاچه سد هم برای علاقمندان وجود دارد.
پل شیشهای معلق
زیباترین، باشکوهترین و در عین حال خاصترین جاذبه نگل، بزرگترین پل شیشهای معلق کشور است.
احداث بزرگترین پل شیشهای معلق کشور در روستای هدف گردشگری نگل از جمله طرحهای مهم گردشگری استان است، این پل یکی از خاصترین و از تفریحات ویژه کشور است که در غرب کشور احداث شده است.
این طرح بزرگترین طرح تفریحی استان و دارای بخشهای متعددی از جمله پل معلق شیشهای به طول ۴۵۰ متر، جامپینگ به ارتفاع ۸۸ متر، ای گل زیپ به طول ۴۵۰ متر، زیپ لاین به طول ۳۷۰ متر، سوینگ و رافتینگ به طول ۴ کیلومتر است و بر روی رودخانه این روستا واقع شده است.
از واجبات سفر به کردستان، سنندج و روستای نگل بازدید از بزرگترین پل معلق شیشهای ایران است که خاطره سفر به این استان را دلپذیرتر میکند.