به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، هیات نظارت که با بودجه شرکت متا تامین می شود اما به طور مستقل عمل می کند، اعلام کرد این غول شبکه اجتماعی باید فقط زمانی پست های حاوی کلمه شهید را حذف کند که به طور واضح نشاندهنده خشونت باشد یا دیگر قوانین متا را نقض کرده باشد.
رای مذکور درحالی صادر شده که سال های متمادی از شیوه کنترل محتوای مربوط به خاورمیانه با انتقادات روبرو شده است.
همچنین یک تحقیق متا در سال ۲۰۲۱ میلادی نشان داد روش شرکت تاثیری مخرب بر حقوق بشر مردم فلسطین و دیگر کاربران عرب زبان سرویس هایش داشته است.
از زمان آغاز درگیری ها بین رژیم صهیونیستی و حماس در اکتبر ۲۰۲۳ میلادی انتقادات مذکور بیشتر شدند. گروه های طرفدار حقوق بشر متا را به سرکوب محتوای حامی مردم فلسطین در فیس بوک و اینستاگرم کردند، آنهم در حالی که در درگیری ها هزاران نفر از غزه جان باختند.
هیات نظارت متا نیز در گزارش خود به نتیجه مشابهی دست یافت و متوجه شد که قوانین متا درباره واژه شهید معانی مختلف کلمه را در نظر نگرفته و همین امر به حذف محتوایی منجر شده که به خشونت گرایی مربوط نبوده است.
در حال حاضر این شرکت هر پستی که حاوی کلمه شهید باشد را حذف می کند زیرا آن را مربوط به افراد و سازمان های خطرناکی از جمله کارتل های مواد مخدر،شبه نظامیان و سازمان های تبعیض نژادی می داند.
یک سخنگوی متا در بیانیه ای اعلام کرد این شرکت بازخورد هیات نظارت را بررسی می کند و طی ۶۰ روز پاسخ می دهد.