حجت الاسلام محمد جواد باقری ارومی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: محفل قرآنی امام حسنیها در روز ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع)، یک نمونه و نماد خوب برای جمعهای شاد و مفرح فرهنگی و مذهبی است.
وی تأکید کرد: این محفل به خوبی ثابت میکند که میتوان در کنار قرآن و اهل بیت (ع)، به عنوان ثقلین و یادگارهای ارزشمند پیامبر اکرم (ص) برای امت اسلام و جامعه مسلمانان، شاد بود و برای افراد جامعه و خانوادهها نشاط آفرینی کرد.
امام جمعه آستارا با بیان اینکه در این برنامه شایسته و فاخر نکات قابل توجه بسیاری وجود داشت که میتواند به عنوان الگو و روش کارهای فرهنگی در سطح کشور و حتی در خارج از مرزها نیز از آن استفاده کرد، افزود: نکته اول زنده کردن سنت حسنه افطاری بود که به فرمایش پیامبر اکرم (ص) حتی اگر به اندازه نیم دانه خرما یا جرعه آبی هم باشد مورد توجه و قبول خداوند و بهره مندی از ثواب و پاداش آن است.
وی ادامه داد: نکته دوم سادگی برگزاری این مراسم بود؛ بستهای که به عنوان افطاری برای شرکت کنندگان در این مراسم تهیه شده بود حاوی چند لقمه، آب و نوشیدنی بود که به ما میآموزد بدون تشریفات و ریخت و پاش های اضافی هم میتوان در این عمل خیر شرکت کرد.
حجت الاسلام باقری مهمترین نکته قابل توجه دیگر این مراسم را حضور اقشار مختلف مردم با پوشش و ظاهرهای متفاوت در کنار یکدیگر دانست و گفت: چنین حضوری این پیام را به مسؤولان و نخبگان جامعه میرساند که بدنه ملت و مردم عزیز ما، مردمی متدین و علاقه مند به مسائل دینی و شرعی هستند هر چند متظاهر به نشانههای تشرع نباشند.
وی این برنامه و محفل را مصداق بارز تعظیم شعائر الهی و عمل به دستور خداوند در قرآن کریم عنوان کرد و افزود: علاوه بر اینکه همراه کردن این مراسم با برنامههای قرآنی در ماه مبارک رمضان که ماه نزول قرآن و بهار آن است حس انس با قرآن را در جامعه ایجاد میکند، از طرفی همت مردم و خیران و حمایت مسؤولان نشان میدهد که علاوه بر توجه به نیازهای مادی مردم و جامعه باید به نیازهای معنوی و روحانی آنها هم توجه کرد و تشنگان معرفت را از سرچشمه قرآن و اهل بیت (ع) سیراب کرد.