به گزارش خبرنگار مهر، یکی از بخشهای محتوا محور در «سی و یکمین نمایشگاه قرآن کریم» بخش «دشمن شناخت» است که در چند قسمت مجزا و مربوط بهم، سیری جدید و پژوهش شده از موضوع دشمن شناسی در اسلام و قرآن همراه با تقابل بزرگ میان انقلاب اسلامی و صهیونیسم بین الملل را به نمایش گذاشته است.
در این بخش سعی شده است با ابتکار هنری، مواردی برای مخاطب ارائه شود که بسیاری از این مطالب تاکنون به این وضوح و جذابیت برای مخاطب انقلاب اسلامی ارائه نشده است، یکی از بخشها عصر امام خمینی (قدس سره شریف) نام دارد و به مخاطب میآموزاند که در مقابل دشمن صهیونیست خونخوار چه باید کرد. در این بخش از امام میخوانیم: هنر در مدرسه عشق نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی است. هنر در عرفان اسلامی ترسیمِ روشن عدالت و شرافت و انصاف، و تجسیم تلخکامی گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول است. هنر در جایگاه واقعی خود تصویر زالوصفتانی است که از مکیدن خون فرهنگ اصیل اسلامی، فرهنگ عدالت و صفا، لذت میبرند. تنها به هنری باید پرداخت که راه ستیز با جهانخواران شرق و غرب، و در رأس آنان آمریکا و شوروی، را بیاموزد. هنرمندان ما تنها زمانی میتوانند بی دغدغه کوله بار مسئولیت و امانتشان را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر، تنها و تنها در چهارچوب مکتبشان، به حیات جاویدان رسیده اند.
در این بخش و در انتها این تلنگر به ما زده میشود که هنرمندان در جبهههای نبرد با شهادتشان اثر هنری میآفریدند و این فرهنگ عاشورایی منبعث از همان تعلیمی است که حضرت زینب (سلاماللهعلیها) به ما آموختند و فرمودند: «مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلًا / جز زیبایی چیزی ندیدم».
تمام مطالب ارائه شده در این بخش متشکل از پوسترهای گرافیکی، و تابلو مقالات گرافیکی (مانند روزنامه دیواریهای قدیم)، تصویرسازی با هوش مصنوعی، نقاشیِ دیجیتالی، کلیپ و موشنگرافیکهای مرتبط و آثار حجمی و فضاسازی مفهومی میباشد.
در همین راستا با سید محمد تقی زاهدی مدیر بخش دشمن شناخت به گفت و گو پرداختیم. زاهدی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: دشمنشناسی در اسلام و خصوصاً قرآن کریم، جزئی جدانشدنی از مفاهیم قرآن است و جز مفاهیم پرتکرار و با تاکید فراوان در قرآن است، از طرف دیگر موضوع دشمن شناسی به صورت خاص، واضح و غیر قابل تأویل برای درک دقیق مخاطب بیان شده است که آیهٔ آخر سورهٔ مجادله مصداق بارز آن است. در سیویکمین دوره نمایشگاه قرآن کریم، زیر عنوان بخش «دشمن شناخت» عنوان (DIVISION)» آمده است که به معنای لشکر، سپاه و به زبان روسی؛ توپخانه معنی شده و در کلام فارسی؛ ترکیب معناداری است از «دیو» و «زایان» یا «دیوِ صهیون». در این بخش گزارشی علمی و تاریخی از گروهی ارائه میشود که در طول تاریخ بشر، همواره جنایات بسیاری در جهت تأمین منافعشان انجام دادهاند.
وی با اعلام اینکه برای بهره برداری بیشتر مخاطب از بازدید بخش «دشمن شناخت» در نمایشگاه قران کریم، این موضوعات در ۱۴ بخش تقسیم بندی شده است افزود: در این بخش، ۱۴ قسمت محتوایی وجود دارد که راویانی مسلط به موضوعات برای راهنمایی مخاطبان در هر قسمت حضور دارند. بخش اول، جنایات و کشتارهایی که اقلیت زرسالار در طول تاریخ انجام دادهاند؛ مثل جنگ، قحطی، اشغال مانند یک مثلث پر تکرار در تاریخ عمل کردهاند، یعنی جنگ راه انداختهاند، پس از جنگ قحطی پیش آمده و در اثر قحطی، مناطق مختلف خالی از سکنه شده و این گروه اندک یا اقلیت، آن مناطق را یا به اشغال خود درآوردهاند و یا از منافع بوجود آمده بیشترین بهره را بردهاند.
زاهدی با اشاره به بخش دوم ادامه داد: ثروتاندوزی و خاندانهای زرسالار (الیگارشی زرسالاران یهودی) این گروه توضیح داده شده است، آنها اولین بانک بینالمللی را تأسیس کرده و مرجع اولین سیستم رباخواری در تاریخ هستند و با این فرایند، حکومتهای مختلف جهان را وامدار خود کردهاند و از این وابسته سازی با پول حاکمیتها بزرگ اروپایی را وادار به انجام امور مورد نظر این اقلیت کردهاند و در اینجا مفصلاً روند و تاریخچهی آن همراه با مستندات آمده است.
وی با بیان اینکه در بخش سوم، تاریخچه و دروغهایی توضیح داده شده که در طول تاریخ تلاش کردهاند واقعیت جلوه داده شود تا در چشم ملتها و دیگر مردمان، مظلومنمایی کنند و روی جنایات خود سرپوش بگذارند، اظهار داشت: بخش چهارم، مهمترین ابزار این اقلیت را معرفی شده است یعنی رسانه و چگونگی استفاده از آن را شرح داده شده تا آنچه خود میخواهند، با عینک خود به دیگر جوامع بنمایانند و مخاطب را با دروغپردازی و مخدوشکردن اخبار، درگیر کنند.
مدیر بخش غرفه دشمن شناخت افزود: بخش پنجم، دربارهٔ تأسیس دولت اسرائیل و وطنگزینی این گروه است و در آن مقالات و پوسترها ارائه شده که پروتکلهای صهیونیستها را بهعنوان قوانین اساسی نوشتهاند و بر اساس آن تمام مدیریت صحنه جهانی را انجام میدهند و رفتار میکنند.بخش ششم، سازمانهایی است که این گروه با هدف تأمین بیشتر منافع خود تأسیس کردهاند، مانند سازمان بینالملل، سازمان یونیسف، سازمان یونسکو و… که با ادعای نجات جوامع بشری، روزبهروز آنها را به منجلاب نابودی میکشانند و منافع این اقلیت همواره در اولویت است تا حکومت جهانی این اقلیت صهیونیستی به نتیجه کامل خود برسد.
وی افزود: در بخش هفتم از فرقهها و انشعابات این اقلیت سخن به میان میآید مانند وهابیت و بهائیت که بهنوعی نقش سربازان وفادار و گسترده را برای این گروه اقلیت ایفا کنند. بخش هشتم هم به فلسفهسازی این گروه اختصاصیافته و مواردی مانند کابالا، داروینیسم، فرویدیسم و… مطرح میشود که نماد و مظهر مدیریت اندیشه مردمان جهان در تاریخ معاصر است. بخش نهم دربارهٔ خانواده، قربانیان این اقلیت صحبت شده و فمینیسم را تعریف نمودهاند. حذف نقش مادری از زن، بزرگترین دستاورد فمینیسم است و پذیرش نقش مادری به شدت سرکوب شده است و در نتیجه بیشترین منافع برای این گروه اقلیت، تأمین میشود.
زاهدی ادامه داد: بخش دهم، به سرزمین قدس شریف و وادی مقدس پرداخته شده که قبلهٔ اول مسلمانان بوده و محل معراج رسول خداست که این گروه اقلیت، با شیوههای مختلف رؤیای تخریب آن را در سر میپرورانند و اقداماتی هم انجام دادهاند و توهمی از مالکیت آن ارائه میدهند که در این نمایشگاه در مورد دروغ پردازی آنها به وضوح توضیحاتی داده شده است. بخش یازدهم، یهود در قرآن و حضور این اقلیت در قرآن بیان گردیده که ویژگیهایی از یهود به میان آمده، که شاید بسیاری از مردم ندانند، مانند دشمنترین دشمن بودن آنها نسبت به مسلمین یا حریصترین مردم نسبت به مال دنیا و غیره تا فتنهانگیزی ها در صدر اسلام و نفوذ یهودیت مخفی در اسلام به میان آمده است.
مدیر بخش دشمن شناخت اضافه کرد: بخش دوازدهم، بانام آغازی بر یک پایان، دربارهٔ صهیونیسمستیزی و روح مبارزهطلبی ملتهای دیگر و همچنین بیداری اسلامی در سایر جوامع صحبت شده است. در این بخش همچنین تصاویر دنیای بدون صهیونیسم آیندهپژوهی شده که مردم ملتهای مختلف در کنار هم به صلح و آرامش مشغول شادی هستند. در بخش سیزدهم؛ مخاطب در یک آلاچیق به استراحت و «گفتگوی آزاد اندیشانه» مینشیند و کارگاههای آموزشی متعدد در آن برگزار شده است.
وی گفت: در بخش چهاردهم که همان بخش جالب هنری است و تقابل اصلی در مقابل اقلیت صهیونیستی را به صورت معناگرایانه و مفهومی به نمایش درآورده قرار دارد با عنوان «عصر امام خمینی (قدس)»، سخنان حضرت امام (ره) دربارهٔ هنر، اسلام ناب و دشمنشناسی و خطر یهود از دیدگاه ایشان بیان شده است.