حب الوطن من الایمان؛ دفاع از وطن ایرانی ما چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور عین دفاع از آرمان‌های ایمانی ماست و این موارد هیچ منافاتی با یکدیگر ندارند

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: علی معروفی پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم در پی حمله اسراییل به سفارت و کنسولگری ایران در دمشق و شهادت جمعی از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یادداشتی با عنوان «دفاع از خیمه انقلاب اسلامی یعنی حب الوطن» نوشته که برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است.

مشروح متن این ‌یادداشت به این ‌ترتیب است؛

حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه «نقض فاحش کنوانسیون‌های بین‌المللی» است. کنواسیون های بین‌المللی برای دولت ملت‌های جهان که منشور سازمان ملل متحد را پذیرفته و پایبند به آن هستند؛ قانونی است که هر کشوری این سند را امضا و برای خود الزام‌آور می‌داند تا تعهد اخلاقی و رفتاری خود را در قبال منشور سازمان ملل نشان دهد و همچنین از قوانین لازم الاجرا در بحران‌هایی همچون جنگ از نمایندگی‌های دیپلماتیک محافظت کند.
حب الوطن من الایمان. دفاع از وطن ایرانی ما چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور عین دفاع از آرمان‌های ایمانی ماست و این موارد هیچ منافاتی با یکدیگر ندارند. حمله مذبوحانه و ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و شهادت ۷ مستشار ایرانی، یعنی حمله به منافع و خاک کشورمان و به عبارتی دقیق‌تر حمله به خیمه انقلاب اسلامی است.

دانشمندان و مفسران اسلامی در شرعی بودن حب وطن تردیدی نکرده و با بسیاری از آیات و روایات دفاع از وطن و جان دادن در راه آن را بهترین جان نثاری برای وطن عنوان کرده‌اند.

امام علی (ع) هنگامی که خبر حمله سپاه معاویه به شهر انبار را شنید و مردم را به قیام فرا خواند. اما آنها جنبشی از خود نشان ندادند و فرمود: بدانید که من شب و روز و در نهان و آشکار شما را به جنگ با این جماعت فرا خواندم و به شما گفتم: پیش از آنکه با شما بجنگند با آنان بجنگید؛ زیرا به خدا قسم که هیچ قومی هرگز در عمق خاکشان مورد حمله قرار نگرفتند مگر اینکه خوار و مغلوب شدند. اما شما کار جنگ را به یکدیگر حواله دادید و دست از یاری هم شستید، تا جایی که مورد حملات پیاپی واقع شدید و وطن‌های شما از تصرّفتان خارج شد. فرمایش امام علی (ع) پیامی است برای دفاع از وطن در همه اعصار پیش از آنکه دشمن وارد عمق خاک شود و خاک وطن به دست متصرفان و متجاوزین نیافتد قبل از آنکه دیر شود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل شکست‌های مکرر این رژیم در غزه و تظاهرات مردم اسرائیل همه روزه در خیابان‌ها تعادل روانی خود را به طور کامل از دست داده است. عدم رعایت کنوانسیون‌های بین‌المللی در قبال همسایه‌ها و تجاوزات گاه و بیگاه این رژیم منحوس به همسایگان و مراکز دیپلماتیک، این یکی از تحولاتی است که بسیاری از کشورها از آن بیم دارند که جنگ غزه را به یک درگیری گسترده‌تر تبدیل کند. این حمله مهم‌ترین حمله علیه اهداف غیر نظامی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایرانی از زمان آغاز درگیری غزه است و خطر کشاندن ایران به رویارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی را در پی دارد. از زمان آغاز جنگ غزه، اسرائیل حملات هوایی به اهداف غیرنظامی ایران و حزب الله در سوریه را تشدید کرده است. تاکنون ایران و حزب‌الله هر دو تمایلی به آغاز جنگی همه جانبه با اسرائیل در آن سوی مرز ندارند.

رژیم صهیونیستی با ترور و شهادت فرماندهان ایرانی در قلب دمشق می‌خواهد تلاش خود را برای کشاندن ایران به رویارویی مستقیم از سر بگیرد. حمله اسرائیل به کنسولگری ایران نشان‌دهنده واقعیت رژیم صهیونیستی است که هیچ قانون بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسد و برای رسیدن به آنچه می‌خواهد دست به هر کاری غیرانسانی می‌زند. از آنجایی که سفارت ایران از نظر فنی قلمرو ایران است، اسرائیل سطح رویارویی با ایران را بالا می‌برد و با انگیزه‌ای آشکار برای پاسخگویی آن را تحریک می‌کند.

با توجه به تداوم خصومت‌ها و پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه، جامعه بین‌المللی باید اقداماتی را انجام دهد تا رژیم صهیونیستی را از تشدید بیشتر تنش‌ها و نقض قوانین بین‌المللی باز دارد. شورای امنیت سازمان ملل که همواره در خدمت افکار پلیدانه رژیم صهیونیستی بوده است تا «تمام اقدامات لازم» را از جمله از طریق یک جلسه فوری برای رسیدگی به "نقض فاحش" و جلوگیری از اقدامات تجاوزکارانه آتی که امنیت و ایمنی نمایندگی‌های دیپلماتیک را به خطر می‌اندازد، اتخاذ کند.

به نظر می‌رسد این روزها اسراییل به این احتیاج دارد که محیط منطقه‌ای را تهدید و مخاطراتی را متوجه محیط منطقه‌ای کند و یک نوع مانع در مسیر حمایت خارجی از مردم مظلوم فلسطین ایجاد کند. از سوی دیگر می‌خواهد این پیام را مخابره کند که با توجه به اینکه ما در غزه مشکل داریم اما همچنان قدرتمند هستیم و دشمنان خارجی‌مان را هم تهدید می‌کنیم.

واشنگتن بارها متعهد شده است که تلاش کند از سرریز منطقه‌ای جنگ اسراییل در غزه جلوگیری کند و از رویارویی همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران اجتناب کند. حمله رژیم صهیونیستی به مرکز دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران، تشدید حمله بی سابقه تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه است که در شرایطی صورت گرفت که عملیات نظامی رژیم صهیونیستی قبلاً باعث ایجاد بحران در نوار غزه شده است. تجاوزات اخیر اسرائیل به کشورهای منطقه بی سابقه است. این ماهیت خطرناک اقدامات رژیم صهیونیستی را برجسته می‌کند.

حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند و نشان‌دهنده یک تهدید مهم برای منطقه است. ایجاد همکاری بین‌المللی برای توقف این تشدید بسیار مهم است. این اقدام اسرائیل نشان دهنده بی توجهی به قوانین بین‌المللی و توسعه خطرناک اوضاع منطقه است. اماکن دیپلماتیک بخشی از حاکمیت و قلمرو کشورهای فرستنده محسوب می‌شود. بنابراین حمله به کنسولگری ایران را می‌توان حمله به خاک ایران دانست.

رژیم صهیونیستی برخلاف قوانین شناخته شده در حقوق بین‌الملل به کنسولگری ایران در یک کشور ثالث حمله نظامی کرده است، بنابراین و بر اساس اصل «مقابله به مثل / retaliation» حمله به سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های رژیم جعلی اسرائیل در هر یک از کشورهای دیگر، حق مسلم جمهوری اسلامی ایران است و سازمان ملل متحد که رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته است باید اولاً؛ مفاد کنوانسیون وین و ثانیاً؛ اصل شناخته شده مقابله به مثل در حقوق بین‌الملل را محترم شمرده و از حمله ایران به مراکز دیپلماتیک رژیم جعلی اسرائیل حمایت کند. اگرچه ما برای احقاق حق خود نیازی به تأیید یا تکذیب سازمان‌های بین‌المللی نداریم.

در پایان این یادداشت را با فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) در تاریخ ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۱ به پایان می‌رسانم.

«امروز، روزی است که اگر با هم قیام کنند، اسرائیل به کلی از بین خواهد رفت. من امیدوارم که این دولت‌هایی که در عین حالی که اسرائیل با صراحت می‌گوید که «من باید همه این جاها را بگیرم» و این جاها را ملک خودش می‌داند و شاهدیم که قدم قدم دارد پیش می‌رود، این دولت‌ها بیدار بشوند و با این ماده سرطانی که خطرش برای همه منطقه و برای اسلام است، قیام کنند و با حرف و صحبت و شوخی و مزاح مسایل را نگذرانند .(۱)

منبع:

۱- گزیده موضوعی بیانات امام خمینی (ره) درباره اسراییل؛ http://emam.com/posts/view/۱۸۲۵۴