شازند- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شازند گفت: تولید ۱۰۰ هزار تن گندم امسال در شهرستان شازند هدف گذاری شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا رستمی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهرستان شازند دارای ۱۵۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت است که از مجموع این اراضی ۷۰ هزار هکتار اراضی دیم و مابقی آبی است.

وی افزود: در سال زراعی جاری شازند با تولید ۹۶ هزار تن گندم رتبه اول استان را برای دومین سال متوالی به خود اختصاص داد که پیش‌بینی می‌شود در سال آینده نیز در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی با تولید ۱۰۰ هزار تن رکورد میزان تولید در بین شهرستان‌های استان را بشکند.

رستمی با اشاره به اینکه شهرستان شازند به لحاظ شرایط اقلیمی و آب و هوایی یکی از شهرستان‌های پربارش استان مرکزی محسوب می‌شود، گفت: این شهرستان به طور متوسط با ۴۵۰ میلیمتر بارندگی سالیانه از منابع آبی خوبی برخوردار است که موجب شده پرورش ماهیان سردآبی در این منطقه از رونق خوبی برخوردار باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شازند ادامه داد: اکنون ۱۹ واحد پرورش ماهیان سردآبی در شهرستان شازند فعال است که سالانه به طور متوسط از این واحدها ۱۳۰۰ تن ماهی سردآبی تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

رستمی بیان کرد: یکی از مجموعه‌های جدیدالتاسیس و مدرن این منطقه که یکی از قطب‌های مهم تولید ماهیان سردآبی استان است، با ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ تن ماهی سردآبی و تولید بچه‌ماهی از دو سال گذشته فعالیت خود را آغاز و در سال جاری به بهره‌برداری رسید و هم اکنون با ظرفیت کامل در حال فعالیت است.

وی با اشاره به اینکه قیمت مناسب محصولات کشاورزی موجب مهاجرت معکوس قشر جوان و افزایش رغبت آنان به فعالیت در بخش کشاورزی شده است، گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های کشاورزی این منطقه، کشت محصولات آب بر همچون سیب‌زمینی و لوبیا است که با توجه به شرایط اقلیمی بحث تغییر الگوی کشت محصولات پرآب در دست اقدام است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شازند رستمی با اشاره به الزام قانونی کشاورزان به هوشمند کردن کنتور چاه‌های آب کشاورزی گفت: متأسفانه برخی از کشاورزان در این زمینه مقاومت‌هایی دارد که نیاز است در این راستا تدابیر ویژه اندیشیده شود.

رستمی در خصوص سنددار کردن اراضی کشاورزی در شهرستان شازند نیز گفت: در ۲۷۰ پلاک شهرستان طرح رفع تداخلات آغاز و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی محقق شده است همچنین در حوزه سنددار کردن اراضی کشاورزی در روستاها نیز پس از رفع تداخلات، تاکنون اسناد تک برگی در ۲ روستا صادر شده است.