خبرگزاری مهر -گروه استانها-اسرا درویشی؛ نامگذاری روز جهانی قدس در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را، رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) در سال ۵۸ پایهگذاری کردند و از آن سال تاکنون ملت غیور و آزادی خواه ایران، در دفاع از مردم مظلوم فلسطین به راهپیمایی و سر دادن شعارهایی علیه ملتهای استکبار و منفعت طلبی دولتهایی مانند آمریکا و اسرائیل پرداختهاند.
بعد از رهبر کبیر انقلاب، حضرت آیت الله خامنهای بارها و بارها بر اهمیت این موضوع را تاکید کرده و فلسطین را مسئله اول جهان اسلام عنوان کردهاند و در عین حال آن را یک فریضه دانستهاند. این تأکیدات رهبر معظم انقلاب چشم و گوش ملت ایران را برای دفاع از ملت فلسطین و محکوم کردن استکبار جهانی باز کرده، طوری که هر سال در این روز شاهد راهپیمایی عظیم پیر و جوان و زن و مرد در اقصی نقاط کشور هستیم.
مردم متدین و انقلابی تبریز و سراسر استان آذربایجان شرقی نیز در پاسخ به ندای رهبر فرزانه انقلاب هر ساله با حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس، قدرت و همبستگی خود را به بیگانگان نشان دادهاند و مظلومیت فلسطین را با تمام قدرت فریاد زدهاند.
از روزی که خودم را شناختهام، بزرگترهای ما آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را آماده میشدند تا به راهپیمایی بروند و وقتی دلیل آن را میپرسیدم میگفتند امروز روز قدس است، آن روزها در عنفوان کودکی «قدس» برای من صرفاً در یک کلمه سه حرفی خلاصه شده بود اما با ورود به مدرسه و با این تکلیف که یک متن ادبی برای کودکان فلسطینی بنویسید تازه ماجرا را فهمیدم و اولین انشای ادبی خود را در وصف کودکان مظلوم فلسطینی نوشتم و در راهپیماییها شرکت کردم.
اکنون بیش از ده سال از آن اتفاق گذشته است و امسال نیز همانند سالهای گذشته در راهپیمایی روز قدس شرکت کردم.
قریب به یک هفته مانده است تا رمضان ۱۴۰۳ را هم به پایان برسانیم، وعده دیدار مردم تبریز مصلی اعظم امام خمینی (ره) این شهر است، از ساعات اولیه روز غرفهها چیده میشوند، مردم روزهدار تبریزی امروز در راهپیمایی شرکت کردهاند و حضور این خیل عظیمی از مردم آن هم زیر نور خورشید و با زبان روزه تعجبآور و شگفتانگیز است.
تردد خودرویی از چند کیلومتر مانده به مسیرهای اصلی راهپیمایی بسته شده است و هر کسی باید خودروی خود را جایی پارک کرده و به مردم ملحق شود، به سختی از میان انبوه جمعیت رد شده و خود را به میدان نماز میرسانم؛ اینجا دریای عشق و وحدت موج میزند، مسئولان نیز در کنار مردم ایستادهاند و با آنها گپ و گفت میکنند.
همه آمدهاند
هنوز ساعت ۱۱ نشده است، مردم از هر سمتی خود را به میدان نماز رسانده و به سمت مصلی امام خمینی (ره) روانه میشوند.
پدر و مادرها دست فرزندان خود را گرفته و در این حماسه باشکوه شرکت میکنند، مرد و زن پیر و جوان، امروز همه هستند.
حضور مردم در راهپیمایی روز قدس تا آزادی قدس شریف ادامه دارد
یکی از راهپیمایان تبریزی به خبرنگار مهر میگوید: حضور مردم در راهپیمایی روز قدس تا آزادی قدس شریف ادامه دارد.
علی مقدس زاده با اشاره به اینکه ماه رمضان مانع حضور مردم در راهپیمایی روز قدس نمیشود، ادامه میدهد: زمانی که رهبری امر به حضور در این راهپیمایی میدهند دیگر حجت بر همه تمام است و ما نیز به دستور رهبری لبیک گفتیم و امروز با خانواده ام به راهپیمایی آمدم.
او با بیان اینکه مردم فلسطین مقاومت کنند چراکه پیروزی نزدیک است، میافزاید: امسال سخنان ترامپ و مسئولان آمریکایی و صهیونیستی و خروج آمریکا از برجام بدعهدی آنها را نشان داد و مردم برای همین پرشورتر از سالهای گذشته در این راهپیمایی شرکت کردند.
سلفی با پلاکارد به سبک دهه هشتادیها
سوی دیگر دختران دهه هشتادی تبریزی پلاکاردهایی با شعارهای مختلف به دست گرفته و عکس سلفی میگیرند، به سوی یکی از آنها میروم؛ مریم زمانی به گفته خودش دوازدهم را میخواند، او میگوید: با ما تا ابد پای قدس و مردم غزه میمانیم، آمدهایم تا بگوییم همیشه در صحنه هستیم.
دهه نودیهای انقلاب هم آمدهاند
بخش مهم و قابل تأمل این راهپیمایی حضور پر شور دهه هشتادی و دهه نودیها است، کوچولوهایی که همراه خانواده خود در مراسم شرکت کردهاند؛ گروهی از دختران نوجوان تصاویری از رهبر معظم انقلاب به دست گرفتهاند و نوای مرگ بر آمریکا به سر میدهند مچ بند زرد رنگ «یاعلی» به دست دارند.
دخترک کوچکی همراه با دوستان خود بادکنکهای با آرم پرچم فلسطین را در دست گرفته است، هفت، هشت سالی بیشتر ندارد، وقتی از او میپرسم چرا امروز در راهپیمایی شرکت کردی؟ با آن زبان شیرین خود میگوید: وقتی بچههای غزه را میبینم یاد خواهر و برادر کوچکتر خود میافتم، دلم نمیخواهد آنها هم زجر بکشند و شهید شوند.
او مشت خود را به سوی آسمان برده و ادامه میدهد: امروز آمدم تا به کودکان غزه بگویم ما تا ابد پشتتان هستیم دیگر اجازه نمیدهیم اذیت شوید.
به آتش کشیدن پرچم آمریکا
از آن سوی خیابان دودی به چشم میخورد، جوانان تبریزی پرچم را به آتش کشیدهاند و یک صدای فریاد "مرگ بر آمریکا" سر میدهند، دوربین خود را بالا میبرم تا تصویری از این لحظه ثبت کنم؛ پسرک نوجوانی که دوستانش او را حاج علی صدا میکردند، به سراغ میآید، گزارشگری؟ بله. پس بنویس ما جوانان ایرانی دعوت رهبرمان را لبیک گفته و تا ابد تا جان داریم پای پرچم و کشورمان میمانیم و کسی حق ندارد حتی به یک وجب از خاک کشورمان اهانت کند.
همه زیر لوای پرچم ایران
همه زیر پرچم ایران آمدهاند، پرچمی به وسعت ایران، چندین متر طول دارد و مردم تبریز این پرچم را به اهتزاز درآورده و یک صدا نوای "ایران، ایران" سر میدهند.
موشک نمادین خیبر در دست جوانان
جوانان تبریزی در اقدامی نمادین از موشک خیبر ساخته و در دست گرفتهاند، موشکی به طول چندین متر که هیبت و عظمت ایران عزیزمان را نشان داده و به رخ جهانیان میکشد.
صبر کن فلسطین!
امروز همه آمدهاند، امروز روز تجدید بیعت ملت ایران و مردم مظلوم فلسطین و غزه است تا بدانند هیچگاه تنها نیستند و تا ابد ما همه باهم هستیم.
سلام بر تو ای قدس، ای سرزمین نبوت و خاستگاه نور و ای پایگاه عروج انسان به سوی خدا.
ای قلب جهان اسلام و محبوب دل میلیونها انسان آزاده؛ درود فراوان ما بر تو ای سرزمین ایثار و شهادت که چه انسانهای شایسته و از جان گذشتهای را در درون خود پروراندهای.
«تاریخ»، قانون دارد. اینطور که نمیماند؛ صبر کن فلسطین!