به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر روحالله ذوالفقاری در نشست هماندیشی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با مدیران عامل صندوقهای پژوهش و فناوری که در محل صندوق نوآوری برگزار شد، با اشاره به برخی مشکلات در سال گذشته، گفت: برنامههای خوبی برای سال ۱۴۰۳ تدارک دیدهایم و نگاه توسعهای به فعالیتهای مشترک با صندوقهای پژوهش و فناوری داریم.
وی افزود: در صندوق نوآوری و شکوفایی برای سال جدید برنامه جدی برای حمایت از شرکتهای نوپا و کوچکمقیاس داریم که مخاطب اصلی صندوقهای پژوهش و فناوری محسوب میشوند. امیدواریم در همکاری مشترک با صندوقهای پژوهش و فناوری بتوانیم در سراسر کشور نهادهایی برای حمایت از نوآوران و فناوران داشته باشیم و به رشد شرکتهای دانشبنیان نوپا و کوچک کمک کنیم؛ حمایت از این شرکتها به توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور کمک میکند.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی، تصریح کرد: برنامه سال ۱۴۰۳ صندوق نوآوری، تبدیل ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان نوپا به شرکت فناور است و در این حوزه نیازمند همراهی و کمک صندوقهای پژوهش و فناوری کشور در دو محور هستیم؛ محور نخست، بحث خط اعتباری است که بخشی یا تمام خط اعتباری صندوقها برای تبدیل شرکتهای نوپا به فناور اختصاص پیدا کند.با این هدف، خط اعتباری از دو میلیارد به چهار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است تا بحث تأمین مالی شرکتهای نوپا انجام شود.
ذوالفقاری ادامه داد: محور دوم، همراهی صندوقهای پژوهش و فناوری در دسترسی به منابع مالی است که در بازار سرمایه وجود دارد و صندوقها میتوانند در این زمینه تسهیلگری داشته باشند. تلاش میکنیم حداکثر همراهی و تعامل را با صندوقهای پژوهش و فناوری داشته باشیم. موضوع ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید را نیز با همکاری صندوقها و شتابدهندهها در دستور کار داریم.
وی تصریح کرد: آستانه ریسکپذیری صندوقهای پژوهش و فناوری باعث شده است که به راحتی ضمانتنامه اعتباری صادر نکنند. صندوق نوآوری و شکوفایی قصد دارد ۵۰ درصد ریسک ضمانتنامههای اعتباری را برعهده بگیرد و ۵۰ درصد دوم برعهده صندوقهای پژوهش و فناوری باشد. انتظار داریم با اجرای این برنامه، اتفاقات جدیدی را در حوزه صدور ضمانتنامههای اعتباری از سوی صندوقها شاهد باشیم.