وزیر علوم از فعالیت کارگروهی متشکل از معاونین پژوهشی وزارت علوم و حوزه علمیه و برخی اندیشمندان برای پیگیری بحث تاثیرگذاری حوزه های علمیه در عرصه تولید علم جهانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی زاهدی شب گذشته در جمع اساتید بسیجی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با بیان اینکه نیازمند حضور 5 هزار روحانی در دانشگاه هستیم، ابراز امیدواری کرد : با وحدت و انسجامی که بین حوزه و دانشگاه ایجاد شده است باید بتوانیم مقدمات ساخت یک دانشگاه تمدن ساز اسلامی را نه تنها در ایران بلکه در جهان فراهم کنیم.

وی افزود : اکنون جهان اسلام به ایران اسلامی چشم دوخته است، یعنی آنها خوراک علمی و حتی خوراک مدیریتی در حوزه های مختلف را از ما می خواهند. بنابراین وحدت حوزه و دانشگاه باید نهادینه شود تا ضمن اینکه برای اهداف تمدن سازی ایران برنامه ریزی می کند، برای جهان اسلام برنامه ریزی کند که البته این کار سختی است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تحول و مدیریت تحول را یکی از محورهایی دانست که باید حوزه و دانشگاه آن را دنبال کنند و گفت : پیگیری بحث کرسیهای آزاد اندیشی علمی که جنبش نرم افزاری و تولید علم را به دنبال دارد بر عهده حوزه و دانشگاه است.

وی با بیان اینکه حوزویان دانشگاهی و دانشگاهیان حوزوی پدیده ای رایج و شناخته شده در کشور هستند، گفت: مراد از وحدت حوزه و دانشگاه این نیست که ناگهان حوزه، دانشگاه شود یا دانشگاه، حوزه. بلکه مراد از وحدت همان همگرایی، تعاون و تعامل بین این دو نهاد مقدس علمی است.

زاهدی انقلاب اسلامی را یکی از ثمرات وحدت حوزه و دانشگاه خواند و افزود : دشمنان انقلاب پس از انقلاب سعی کردند با مکر و حیله بین دو قشر حوزوی و دانشگاهی اختلاف و فاصله ایجاد کنند اما به فضل الهی و ارشادات امام راحل و هدایت مقام معظم رهبری نه تنها دسیسه های آنها نتیجه نداد بلکه کاملا بر عکس شد و پیمان و اخوت و همکاری و همگرایی بین حوزه و دانشگاه برقرار و تقویت شد.

وی افزود : ضد انقلاب از حضور روحانیت در دانشگاه می ترسند و همین ضد انقلاب ها حضور روحانیت در دانشگاه و در راس آن نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها را مورد هجمه قرار دادند اما این نهاد روز به روز قوی تر عمل می کند.

وزیر علوم با بیان اینکه نمی خواهیم دانشگاه را حوزه و حوزه را دانشگاه کنیم، گفت : در شرایط کنونی وحدت مطلوبی بین حوزه و دانشگاه برقرار است اما کافی نیست. انتظار است این وحدت را به سرعت توسعه ببخشیم تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای نسل نو باشیم.

وی افزود : حوزه های علمیه باید در تولید علم کشور به صورت آکادمیک دارای حضور جدی باشند. حوزه ها فعالیتهای پژوهشی بسیار سنگینی انجام می دهند اما مستندات علمی و پژوهشی آنها قالب و شکل کارهای تحقیقاتی دانشگاهی را به خود نگرفته تا بتواند در چرخه تولید علم جهانی تاثیرگذار باشد که در این عرصه نیز از حوزه انتظار می رود.

وزیر علوم به توسعه فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها و ایجاد رشته های بین رشته ای با همکاری حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت : تعداد کثیری رشته بین رشته ای در مقاطع تحصیلات تکمیلی با همکاری حوزه و دانشگاه تعریف شده و اکنون در دانشگاهها آغاز به کار کرده اند و در تدریس آنها هم حوزویان و هم دانشگاهیان نقش دارند.

زاهدی با یادآوری همکاری وزارت علوم و شورای مدیریت حوزه در راستای تدوین منشور حوزه و دانشگاه گفت : بسیج اساتید نیز سندی تهیه کرده است و اکنون می توان این سند را با آنچه که طی همکاری وزارت علوم و شورای مدیریت حوزه به دست آمده است، تلفیق کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود : شورای عالی انقلاب فرهنگی دارای شوراهای اقماری متعددی است که اگر شورای وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یک شورای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی دربیاید، نهادینه شدن وحدت حوزه و دانشگاه مسجل می شود و با تغییر مدیریتها در کشور خدشه ای به این هدف وارد نمی شود.