به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، دیوان بینالمللی دادگستری صبح امروز دوشنبه جلسات علنی خود را درباره درخواست نیکاراگوئه برای اتخاذ تدابیر موقت علیه آلمان به اتهام تسهیل نسلکشی فلسطینیان در نوار غزه از طریق حمایت نظامی و سیاسی از اسرائیل آغاز کرد.
نماینده تیم حقوقی نیکاراگوئه در جلسه دیوان بین المللی دادگستری اعلام کرد که آلمان مسؤول و شریک نسلکشی در غزه است، زیرا این کشور با وجود اطلاع از احتمال ارتکاب نسلکشی، به حمایت تسلیحاتی از اسرائیل ادامه می دهد.
وی افزود: حمایت نظامی آلمان از اسرائیل طی ماه های گذشته ۱۰ برابر شده و دولت آلمان تجهیزات نظامی به ارزش ۳۲۶ میلیون یورو در سال ۲۰۲۳ به اسرائیل صادر کرده است. حال اینکه نمی توان از استدلال دفاع از خود برای توجیه ارتکاب نسلکشی استفاده کرد. 600 کارمند دولتی در آلمان خواستار پایان دادن به ارسال سلاح به اسرائیل به علت ارتکاب جنایات در نوار غزه شدهاند.
نماینده نیکاراگوئه همچنین از دیوان بین المللی دادگستری خواست تا به آلمان دستور دهد که حمایت از اسرائیل را در نابودی فلسطین و مردم آن که در معرض ویرانگرترین فعالیتهای نظامی در تاریخ معاصر هستند، متوقف کند و خاطرنشان کرد: اسرائیل از همان روز اول جنگ غزه قوانین بین المللی را نقض کرد. برلین با اطلاع از احتمال نسلکشی در نوار غزه به حمایت تسلیحاتی خود از تل آویو ادامه میدهد و شرکتهای نظامی آلمانی از این جنگ سود هنگفت کسب کردهاند. این در حالی است که آلمان باید به وظایف خود برای جلوگیری از نسلکشی و تضمین احترام به قوانین بین المللی عمل کند.
وی ادامه داد: بر اساس بیانیه قبلی دبیرکل سازمان ملل متحد، آنچه در 7 اکتبر گذشته رخ داد، به صورت تصادفی و بی ارتباط با سیر تحولات پیش از آن اتفاق نیفتاده است. در فلسطین نسلکشی اتفاق می افتد و کشورها نباید با حمایت از عوامل این نسلکشی در آن مشارکت کنند.
نماینده تیم حقوقی نیکاراگوئه در دیوان بین المللی دادگستری تصریح کرد: مردم فلسطین از حق تعیین سرنوشت و دفاع از خود در برابر اشغالگری برخوردار هستند. در غزه از غیرنظامیان محافظت نمی شود و وضعیت در بقیه سرزمینهای فلسطین اشغالی رو به وخامت است.