یافته‌های یک نظرسنجی نشان می‌دهد که محبوبیت روسای جمهور روسیه و چین در خاورمیانه و آفریقا به مراتب بیشتر از همتای آمریکایی آنها است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، یافته‌های نظرسنجی «المانیتور» با همکاری شرکت پردازش داده «پرمیس»، نشان می‌دهد که در گستره‌ کشورهایی شامل مصر، ترکیه، عراق و تونس در بازه زمانی ۴ تا ۲۲ مارس ۲۰۲۲، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه به مراتب محبوب‌تر از جو بایدن، همتای آمریکایی او بود.

براساس این نظرسنجی، مسکو و پکن در مقایسه با ۱۰ سال پیش نقش‌هایی مهم‌تر در خاورمیانه و آفریقای شمالی ایفا می‌کنند و طی یک دهه آینده نیز می‌توانند رقیب سرسخت نفوذ آمریکا در این مناطق شوند.

در این نظرسنجی ۲ هزار ۶۷۰ نفر در چهار کشور مذکور شرکت کردند و به این پرسش که از بین پوتین، بایدن و شی جین‌پینگ، رییس جمهور چین کدامیک را ترجیح می‌دهند، پاسخ دادند. انتخاب ۴۴.۴ درصد پوتین بود. ۳۳.۸ درصد جین‌پینگ را برگزیده و تنها ۲۱.۷ درصد بایدن را انتخاب کردند.

پوتین در میان چهار کشور مورد مطالعه به ویژه مصر(۵۱.۶)، محبوب‌تر از دو گزینه دیگر بود. بایدن نیز در عراق اندکی محبوبیت بیشتری داشت اما همچنان در این کشور نیز با ۲۹.۲ درصد، در تعقیب پوتین(۳۵.۵) و جین پینگ(۳۵.۳) است.

المانیتور نوشته است که محبوبیت واشنگتن و بایدن به دلیل حمایت از جنگ غزه کاهش یافته است. پاسخ شرکت‌کنندگان در نظرسنجی درباره اینکه بین واشنگتن و مسکو کدامیک در میانجی‌گری مناقشات خاورمیانه موفق‌تر خواهند بود، نوسان داشت به طوری که ۳۰ درصد واشنگتن و ۲۸ درصد مسکو را موفق‌تر می‌دانند. با این حال، بیش از ۴۰ درصد با این رویکرد موافق هستند که آمریکا «برای حل و فصل جنگ غزه همچنان مجهزتر است. این رقم برای روسیه ۲۷.۹ و برای چین ۱۳.۴ درصد بود.

حدود نیمی از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که روسیه(۴۹.۵) و چین(۴۷.۹) نسبت به ۱۰ سال پیش نقش مهم‌تری در خاورمیانه و آفریقای شمالی ایفا می‌کنند. به گفته آنها، ظرف ۱۰ سال آینده، پکن می‌تواند با نقش‌آفرینی ۲۸.۹ درصد، رقیب آمریکا در خاورمیانه باشد.

همچنین پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که ترجیح می‌دهند دولت کشور متبوع‌شان با پکن(۴۳.۲) و مسکو(۳۹.۷ درصد) روابط نزدیک‌تری برقرار کند. تنها ۲۹.۷ درصد از شرکت‌کنندگان خواستار همکاری نزدیک‌تر با واشنگتن بودند. به باور دو سوم آنها، سرمایه‌گذاری اقتصادی چین در کشورشان، تاثیر مثبتی روی اقتصاد داشته است و ۵۲.۳ درصد، همکاری اقتصادی با روسیه را منفعت‌آمیز می‌دانند. همچنین به اعتقاد ۳۹.۷ درصد آنها، سرمایه‌گذاری اقتصادی آمریکا در کشورشان مثبت بوده و ۲۹.۸ درصد نیز این سرمایه‌گذاری را منفی می‌دانند.