خبرگزاری مهر، گروه دین و اندیشه: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، نهضت ملی زندگی با آیهها با هدف تبیین ۳۰ آیه زندگیساز قرآن کریم آغاز شد. در این پویش که توسط جمعی از اندیشمندان قرآنی کشور طراحی شده، ۵۰ آیه محوری قرآن کریم انتخاب شدند که تسلط به آنها میتواند مبانی اعتقادی مخاطبین را مستحکمتر کند. ماه مبارک رمضان امسال هم نهادها و فعالان قرآنی دست به دست هم دادهاند تا به یاری خدا حال و هوای کشور را قرآنی تر کنند. زندگی با آیهها؛ حلقه وصل همه فعالیتهای قرآنی در ماه مبارک رمضان امسال بود. این حرکت فراگیر با بهرهگیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیتها و اقتضایات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی بود به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم افزایی تمام ظرفیتهای مردمی و رسمی بود که بحمدالله به ثمر رسید و از جانب رهبر معظم انقلاب اسلامی مهر تأیید گرفت.
بر همین اساس محدث تک فلاح خبرنگار و فعال رسانهای با اشاره به اهمیت این طرح در یادداشتی به بیان ابعاد و لزوم استمرار این طرح ملی پرداخته است که در ادامه میخوانیم:
هنوز مدرسه نمیرفتم که برای تربیت قرآنی مان دغدغه اش را میدیدم. مادرم را میگویم. از بین همه کلاسهای تابستانی که البته آن روزها خیلی هم متنوع و زیاد نبود، انتخابش کلاسی بود که حتماً به جلسه روخوانی و روانخوانی قرآنم آسیب نزند. به مرور به ترتیل و تلاوت رسید و بعد هم صوت و لحن. خودم نفهمیدم. در دوران کودکی محسوس نبود اما ناگهان نوجوانی. نوجوانی من به برکت انس با قرآن پر از نور شد.
کلاسهای عربی و قرآن و مسابقات منطقه و استان و پویشهای آموزش و پرورش و حتی جلسات به ظاهر ساده اما در باطن بسیار تأثیرگذار و شیرین «درس هایی از قرآن» چنان ردپایش را در زندگی ام جایگذاری کرده بود که مطمئنم تا نهایت عمرم خودنمایی میکند.
از اثرات زندگی با آیههای قرآن هر چه بگوییم کم است. جهان بینی انسان را که تغییر میدهد هیچ، برای تمام گامهای مهم هم برنامه بی نقصی دارد که اگر در مرحله خودش بتوانی حکمتش را پیاده کنی، برکتش را میبینی.
اما امسال! اسفندماه که نام پویش «زندگی با آیه ها» و دفترچههای ضمیمه روزنامهها و جراید را دیدم، با خودم تصور کردم کار قرآنی همیشه مهجور بوده، این هم یکی مثل بقیه. با گذشت چند روز از ماه مبارک متوجه اتفاق زیبایی شدم. هماهنگی رسانهها و تعامل تمییز و دلچسب با مردم که مخاطب اصلی این پویش سراسری و کشوری بودند برایم قابل توجه بود.
قرآن، این کتاب راهنمای زندگی و مردگی بشر در ماه مبارک امسال، که متقارن شده بود با فروردین و نوروز ۱۴۰۳ در دهان فرزندانم داشت نورافشانی میکرد، بی آنکه من به صورت ارادی و مستقیم کاری برایشان کنم. همین پویش «زندگی با آیه ها» که هر روز و در تمام شبکههای تلویزیونی مردم را مشغول خود کرده بود، هر چند سبک بود ولی مستمر، با تمام شدن ماه مبارک و فرارسیدن عید فطر آمار شگفت انگیزی از تعامل مخاطبان ثبت کرد. حدود ۱۰ میلیون شرکت کننده! ۱۰ میلیون کودک و نوجوان و جوان و پیر. ده میلیون زن و مرد با همین آیهها سرشار شدند.
این آمار را بگذاریم کنار اتفاق زیبایی که منحصراً در جمهوری اسلامی ایران رقم خورد. استادیوم آزادی تهران در روز میلاد کریم آل طه علیه السلام، میزبان ۱۲۰ هزار روزه دار ایرانی بود. دورهمی قرآنی ای که به همت برنامه تلویزیونی محفل با محوریت قرآن کریم و به شادباش قدوم مولود آن روز به بهترین شکل ممکن برگزار شد و قرآن دوستانی که در کنار هم افطار کردند. یک ابر برنامه رسانهای با هدف بالا بردن پرچم قرآن که قطعاً و بدون شک به منور کردن قلوب شرکت کنندگان و دوست دارانش با نام و یاد و تلاوت قرآن قوت گرفت.
قرآن نور است و همت تمام مسلمانان آن هم در ماه مبارک رمضان بر انس و الفت با آن باعث شده بود که همه با هم در یک هدف واحد تمرکز کنیم و برای خودمان و فرزندانمان و شکل گیری مسیر درست و نورانی مان در زندگی گام برداریم. همین بود که خستگی تمام دست اندر کاران قرآن دوست و پاک نیت با تقدیر رهبر فرزانه انقلاب در روز نوزدهم فروردین ماه در دیدار رمضانیشان با دانشجویان فراموش شد. جایزهای خاص برای هر که برای این کار خوب گامی برداشت:
«خب امسال بحمدالله ماه رمضان، ماه رمضانِ خوبی بود، بخصوص رواج قرآن، تلاوت قرآن، برای بنده خیلی خرسندکننده بود. اینکه در شهرهای مختلف، افراد متعدّدی، گاهی حتّی نوجوانهایی به این خوبی، به این روانی، گاهی از حفظ، قرآن تلاوت میکنند این یکی از آرزوهای بزرگ بنده بود که بحمدالله میبینم دارد تحقّق پیدا میکند و تحقّق پیدا کرده بارها خدا را شکرگزاری میکنم.هر چه میتوانید با قرآن مأنوس بشوید؛ همه چیز در قرآن هست، که با تدبّر در قرآن [به دست میآید]؛ البتّه این تدبّر با راهنمایی باید همراه باشد.»