به گزارش خبرنگار مهر، در این جلسه چلیپا با اشاره به استیلای دولت سوسیالیستی شوروی بر همه زندگی مردم قرقیزستان گفت: "در حال حاضر این کشور نهادهای فرهنگی هنری مثل انجمن نقاشان، وزارت هنر، هنرستان و دانشگاه هنر دارد. اما محدوده مدرنیزم آثار موجود در نمایشگاه قرقیزستان در حد نقاشان اکسپرسیونیسم مانند سزان و تا حدی پیکاسو است و از آن جلوتر نرفتهاند."
ژیرگال ماتورائیماف هنرمند قرقیزستانی در پاسخ به این مطلب گفت: "هنر در قرقیزستان مانند زمان شوروی نیست و جدید و متفاوت است. هنرمندان ما با آنکه از هنر اروپا و روسیه بهره میگیرند، ولی هنر مستقل و خاص خود را دارند. آثاری که در ایران به نمایش درآمده آثار همه هنرمندان ما نیست. تعداد زیادی از آثار هنرمندان مدرنیزم ما را گردشگران آمریکایی میخرند و این هنرمندان آثارشان را برای نمایش در این نمایشگاه ارائه ندادند."
چلیپا در ادامه گفت: "در آثار این نمایشگاه بیشتر طبیعت و زندگی مردم موضوع مورد توجه هنرمندان است و شاید به ندرت هنرمند خودش را از طبیعت و زندگی روستایی جدا کرده است. در حالی که زندگی مدرنیزم امروز در آثار کمتر به چشم میخورد."
ماتورائیم اف در پاسخ با اشاره به وجود مدرنیزم در آثار هنرمندان قرقیزستانی از هنرمندان ایران دعوت کرد آثار خود را به صورت نمایشگاهی در کشور آنها به نمایش بگذارند. فرهاد زادمحسن منتقد هنری نیز در این نشست طبیعتگرایی در آثار هنرمندان قرقیزستانی را برگرفته از اسطورهها و فرهنگی قومی این کشور دانست.
سهراب هادی نیز توجه به خدا و توجه به نور را در آثار هنرمندان قرقیزستان مورد توجه دانست و گفت: "مردم این کشور با اینکه سالها زیر سلطه کشور مارکسیستی بودند، ولی نگاه خداگونه و جستجو در محیط آفرینش به خصوص در آثار شرفالدین مرادبیگ هنرمند قرقیزستانی که 13 تابلو نقاشی وی در نمایشگاه قرار دارد، جالب توجه است."