خبرگزاری مهر - گروه استانها: کارشناس سازمان هواشناسی با اعلام هشدار سطح قرمز هواشناسی نسبت به ورود سامانه بارشی از جنوب کشور، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر، بارشهای سنگینی را پیش رو دارند.
کبری رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به پیشبینی وضعیت آب و هوایی روز سه شنبه ۲۸ فروردین ماه از ورود سامانه بارشی به جنوب کشور خبر داد و گفت: در استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، نیمه جنوبی اصفهان و یزد، شرق خوزستان، جزایر واقع در خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان، و فردا علاوه بر این استانها در خراسانجنوبی؛ رگبارهای شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید و حتی در برخی نقاط بارش تگرگ را شاهد هستیم.
دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشترین تأثیر را از فعالیت این سامانه داشتهاند.
بارندگیها در این دو استان به طغیان رودخانهها و قطع برق روستاها منجر شده است.
همچنین مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان از جان باختن سه نفر از کارکنان کارگاه راه سازی شرکت نصر مجری راه آهن خاش- ایرانشهر در بارندگیهای چند روز اخیر این استان خبر داده است.
آماده باش هلال احمر کرمان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان از آماده باش ۴۰۰ نیروی امدادگر این جمعیت برای امدادرسانی حوادث ناشی از بارندگیها در نقاط مختلف این استان خبر داد.
رضا فلاح، عصر سه شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آماده باش ۴۰۰ نیروی امدادگر این جمعیت در سراسر استان کرمان گفت: از این تعداد ۱۵۰ نیروی امدادگر در جنوب استان در حالت آماده باش هستند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر بیشترین میزان بارندگی جنوب استان کرمان در شهرستان جازموریان روستای کروچان صورت گرفته است افزود: با تدبیر فرماندار جازموریان دستور تخلیه این روستا صادر شده است و بیشترین نگرانی ما فعلاً مربوط به این منطقه است که بارندگی در آن شدید است.
وی گفت: در روستاهای پورشعبان حسین آباد شهرستان منوجان نیز میزان بارندگی شدید است که برای احتیاط بیشتر، مدرسه روستا برای اسکان اضطراری مردم در امشب تجهیز شده است تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
مدارس رودبار جنوب و فاریاب تعطیل شد
علی پرورش، فرماندار شهرستان رودبار جنوب عصر سه شنبه گفت: با توجه به نامطلوب بودن وضعیت جوی هوا و اعلام وضعیت قرمز توسط ستاد مدیریت بحران و احتمال بارندگی شدید و بالا آمدن سطح آب و طغیان میسلها و رودخانههای فصلی، تمامی مدارس رودبار جنوب فردا چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه تعطیل میباشد.
یوسف میرشکاری، فرماندار شهرستان فاریاب نیز از تعطیلی مدارس این شهرستان در تمامی مقاطع تحصیلی با توجه به پیش بینی بارندگیهای سیل آسا در روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه خبر داد.
مدارس شرق کرمان تعطیل شد
ستاد مدیریت بحران شهرستانهای شرقی استان کرمان اعلام کرد: با توجه به هشدار قرمز هواشناسی و پیشبینی بروز سیل؛ کلاسهای درس مدارس شهرستانهای نَرماشیر، فهرج، ریگان و گنبکی فردا (چهارشنبه) تعطیل شد و آموزشها به صورت غیرحضوری پیگیری میشود.
بر اساس اعلام ستاد مدیریت بحران این شهرستانها، تعطیلی مدارس به جهت حفظ سلامتی دانش آموزان بوده و کلاسهای درس به صورت غیرحضوری برگزار میشود.
انسداد راه برخی از راههای اصلی در هرمزگان
وضعیت راههای استان هرمزگان به شرح زیر است:
انسدادها: راه اصلی و فرعی ۶ مورد شامل:
۱- محور جاسک-جکدان محدوده رودخانه دازکان، طغیان رودخانه فصلی
۲- محور بشاگرد – قلعه گنج محدوده آبنمای گوهران، طغیان رودخانه فصلی
۳- جاسک – جکدان محدوده رودخانه شریفی ۱، طغیان رودخانه فصلی
۴- محور بندرخمیر – بندرلنگه محدوده آبنمای کنخ، طغیان رودخانه فصلی
۵- محور بشاگرد – میناب محدوده روخانه دهندر، طغیان رودخانه فصلی
۶- محور لاور چهو – لامرد محدوده گردنه درند، ریزش سنگ که بازگشایی گردیده است.
مسدود شدن محور ارتباطی ۲۵ روستا در دلگان
حجت بامری، سرپرست راهداری و حمل و نقل جادهای دلگان عصر امروز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران، افزود: در پی بارشهای اخیر در ارتفاعات فنوج و طغیان رودخانههای محلی، محور ارتباطی بخش جلگه چاه هاشم به چاه اسحاق این بخش مسدود شد.
وی ادامه داد: با مسدود شدن این محور راه ارتباطی به ۲۵ روستای غرب بخش جلگه چاه هاشم دلگان قطع شد.
شایان ذکر است پیش از این نیز با بارشهای صبح امروز و طغیان رودخانهها محور ارتباطی دلگان به بمپور و دلگان به زِهکَلوت استان کرمان نیز قطع شده بود.
مدارس زاهدان فردا صبح تعطیل شد
بر اساس اعلام ستاد مدیریت بحران شهرستان زاهدان و بنا به اعلام هشدار سطح قرمز نفوذ سامانه شدید بارشی در استان، فعالیت مدارس «تمامی مقاطع» تحصیلی در نوبت صبح فردا چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه جاری، به صورت «غیر حضوری» برگزار میشود.
اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با بارندگی شدید در سیستان و بلوچستان
ظهر دوشنبه ۲۷ فروردین، بالاترین سطح هشدار هواشناسی جوی در استان سیستان و بلوچستان صادر شد.
محسن حیدری مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان در این ارتباط گفت: براساس آخرین نتایج نقشههای پیش بینی و پیش یابی هواشناسی، از عصر سه شنبه تا عصر چهارشنبه (۲۸ تا ۲۹ فروردین)، در شهرستانهای زرآباد، فنوج، کنارک، لاشار، قصرقند، چابهار، دشتیاری، نیکشهر، دلگان، جنوب ایرانشهر، بمپور، راسک، سرباز، سیب سوران، مهرستان، سراوان، گلشن، و جنوب خاش رگبار سنگین باران و تگرگ در مدت زمان کوتاه، رعد برق شدید، وزش باد شدید موقتی پیشبینی میشود.
بارندگیهای شدید در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان از ظهر سه شنبه آغاز شده و برخی راههامسدود شده است.
قصرقند به نیکشهر و محور کتیج به کرحمت بر اثر بارندگیها مسدود شدند.
با توجه به آمادگی قبلی و اتخاذ تدابیز لازم، خسارات ناشی از بارندگی تا کنون در سیستان و بلوچستان حداقلی بوده است.
استقرار ۴۳ تیم عملیاتی برای مقابله با سیلاب در سیستان و بلوچستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از استقرار ۴۳ تیم عملیاتی واکنش سریع آبفا برای مقابله با سیلاب در استان خبر داد
مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از استقرار ۴۳ تیم عملیاتی واکنش سریع آبفا برای مقابله با سیلاب در استان خبر داد و گفت: پیرو صدور هشدار قرمز هواشناسی تمام تمهیدات لازم اعم از آمادهباش کامل نیروهای عملیاتی، استقرار تمام تجهیزات و ماشینآلات سنگین، ناوگان آبرسانی سیار و ایمنسازی خطوط برق منابع تولید تا پایان بحران اتخاذ شده است.
علیرضا قاسمی افزود: برای مقابله با بحران سیل و جلوگیری از اختلال در روند خدماترسانی به مردم مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان، همزمان با اعلام هشدار قرمز هواشناسی جلسه مدیریت بحران تشکیل و اقدامات لازم برای پیشگیری و یا کاهش آسیبهای احتمالی ناشی از سیلاب مصوب و ابلاغ شد.
وی افزود: در همین راستا برای روزهای بحرانی پیشرو از هماکنون ۸۶ نیروی عملیاتی در قالب ۴۳ تیم واکنش سریع و ماشینآلات سنگین در پنج شهرستان زابل، زاهدان، سراوان، ایرانشهر و چابهار مستقر شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از ذخیرهسازی آب در مخازن ذخیره مناطق شهری و روستایی که در معرض آسیبپذیری بالا قرار دارند خبر داد و گفت: پایش و رصد مستمر کلر مازاد و کدورت آب در مناطقی که منابع تولید در حاشیه رودخانهها و یا از سدها آب است نیز در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: ایمنسازی خطوط برق در حاشیه رودخانهها و مسیلها و ایمنسازی و ایجاد خاکریز در اطراف منابع تولید (چاهها) و ایستگاههای پمپاژ آب و فاضلاب در معرض سیلاب از دیگر اقدامات لازم برای مقابله با آسیبهای احتمالی ناشی از سیل است.
آماده باش تمام دستگاههای خدمات رسان در هرمزگان
در هرمزگان نیز روز دوشنبه ۲۷ فروردین هشدار صتدر، مرخصیها لغو و همه دستگاهها در آماده باش قرار گرفتند.
استاندار هرمزگان با اشاره به پیشبینیهای هواشناسی از آمادهباش کامل تجهیزات و دستگاههای اجرایی، امدادی و خدماترسان خبر داد و از مردم خواست هشدارهای جوی را جدی بگیرند.
وی با اشاره به صدور هشدار جوی وضعیت قرمز برای دو روز آتی در استان، اظهار داشت: طبق آنچه که نقشههای هواشناسی نشان میدهد بخش عمده بارندگیها غرب، شرق و جزایر را در بر خواهد گرفت و ضرورت دارد فرمانداران، مدیران و تمامی دستگاههای اجرایی، امدادی و خدمات رسان همچنین تجهیزات و ماشین آلات در آمادگی کامل باشند چرا که ممکن است سرعت وزش باد، بارندگی را به عرضهای بالاتر نیز منتقل کند.
وی بر لغو مرخصیها در همه سطوح اجرایی تاکید کرد و افزود: لازم است تمامی اعضای ستاد آماده باش را به زیرمجموعه اعلام و تا سه رده جانشین را تعیین و معرفی کنند، همچنین مدیرکل مدیریت بحران، فرمانداران و صدا و سیمای مرکز خلیجفارس در تمامی برنامهها و از همه ظرفیتها برای اطلاع رسانی استفاده و هشدارهای موردنیاز را به مردم اطلاع دهند چرا که فعالیت این سامانه بارشی در هرمزگان جدی خواهد بود و هر گونه غفلت یا قصور ممکن است تبعات جبران ناپذیری داشته باشد.
برای تأمین امنیت شهروندان مدارس هرمزگان غیرحضوری شد.
براثر بارندگیها برق ۳۰ روستا در هرمزگان قطع و محور بندرلنگه به خمیر مسدود شده است.
برق روستاها به زودی وصل میشود
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ضمن قدردانی از مردم استان بر لزوم رعایت نکات ایمنی و احتیاطی تاکید کرد و افزود: با توجه به همکاری خوب مردم، آمادگی کامل دستگاههای اجرایی، امدادی و خدمات رسان شاهد مخاطره جدی بر اثر فعالیت این سامانه در سطح استان نبودیم.
حسن زاده گفت: انسداد موقت مسیرهای روستایی رفع شده یا درحال بازگشایی همزمان با فروکش شدن جریان آبنما هاست همچنین آسیب ۱۴ پایهی برق فشار ضعیف و ۱۰۰ پایهی فشار متوسط رفع و تا ساعاتی دیگر برق ۳۰ روستا وارد مدار میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از ترمیم فیبر نوری رودان نیز خبر داده و گفت: آبگرفتگی شدیدی در معابر و مناظر گزارش نشده و شاهد دفع مناسب روانآبها به ویژه در جزیره کیش با بیشترین حجم بارندگی هستیم.
قطع شدن راه ارتباطی ١٠ روستای جنوب کرمان براثر سیلاب
م دیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان از قطع شدن راه ارتباطی ١٠ روستا بر اثر بارش شدید باران در جنوب کرمان خبر داد.
حمید سالخورده بعدازظهر سهشنبه با بیان اینکه هفت راه روستایی در شهرستان رودبار جنوب به دلیل جاری شدن سیلاب و طیغان رودخانهها قطع است افزود: همچنین راه ارتباطی سه روستا در منطقه رَمِشک بخش چاه دادخدا از توابع شهرستان قلعه گنج مسدود شده است.
وی تصریح کرد: بارش باران در جنوب استان کرمان برق ۲ روستای طبق و میل فرهاد شهرستان جازموریان را نیز قطع کرده است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل طغیان رودخانهها تیمهای هشدار سریع پشت رودخانه گیر کردهاند پس از فروکش کردن این طغیان برای وصل برق اقدام کنند افزود: افراد از تردد و سفرهای غیر ضرور، کوهنوردان از صعود و عشایر از کوچ در شرایط فعلی بپرهیزند و دامداران و عشایر دامهای خود را به فضای مسقف هدایت کنند.
بارش شدید باران سد دهشیخ لامرد را پر آب کرد
اداره کل هواشناسی استان فارس برای امروز و فردا در مناطق جنوبی استان فارس به ویژه شهرهای لامرد، مهر، لار، گراش، عوض، خنج و زریندشت، بارش شدید باران همراه با رعد و برق، تگرگ و باد شدید پیشبینی کرده و نسبت به احتمال وقوع سیلاب هشدار داده است.