«مجتبی زارعی» نماینده راهیافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر فلسفه انقلاب اسلامی، اولویت خود در مجلس آینده را مردمیتر کردن ساختار اداره کشور دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ساختار اداره کشور به نحوی است که گروههای مدنی اعم از سیاسی، صنفی یا تشکلهای کارگری و کارفرمایی، انجمنهای علمی و شرکتهای دانشبنیان، نهادهای مرتبط به کشاورزان در تمام حوزههای کسب و کار و دیگر حوزههای صنعتی و اقتصادی، چندان در متن قرار ندارند و مثمرثمر نیستند؛ اینها باید جزو ذینفعان حاکمیت باشند.
وی افزود: مقصود من از حاکمیت، قوای سهگانه حاکم بر کشور است که به درستی ایفای نقش نمیکنند. به عنوان مثال در هنگام تصمیمگیری نهایی، شورایعالی کار جانب کارگر را نمیگیرد؛ این در حالی است که طبق قانون باید سهجانبهگرایی رعایت شود اما به نظر میرسد، قوای سه گانه دست برتر را دارند؛ البته حاکمیت در تضاد با کارگران نیست اما انصاف حکم میکند که به تشکلهای تولیدی و نیروی کار اولویت بدهیم.
زارعی با تاکید بر اینکه در حوزه کشاورزی، شورای قیمتگذاری نماینده کشاورزان، مجلس و همینطور حاکمیت است گفت: در قیمتگذاری گندم، سازمان مدیریت و برنامهریزی اعمال فشار میکند؛ این موضوع ارتباطی با فلسفه انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ندارد بلکه به مهارت حکمرانی ما مربوط است.
زارعی در ادامه بر گزینشگری مردم در بین فهرستهای انتخاباتی تاکید کرد و گفت: مردم مشی خود را بر کاندیداها و برخی گروههای سیاسی غلبه دادند. نتیجه تحلیل رفتار سیاسی مردم این است که مردم دنبال یک ناجی نمیگردند، یعنی اینطور نیست یک نفر را ناجی بدانند یا یک فهرست را ناجی بدانند و بگویند اگر اعضای این لیست بیایند مشکل کشور را حل میکنند؛ مردم رشید شدهاند و بنا دارند با اجتهاد خود عمل کنند.
وی افزود: من وابسته به هر لیستی که باشم، به این سخن رهبر انقلاب فکر میکنم که فرمود: «بدون مردم برنامه هفتم پیشرفت ضمانت اجرایی و تحقق پیدا نمیکند». از این رو اولویت من بعد از قوام معیشت کشور، اقتصاد و ارزش پول ملی کشور و تقویت تولید است که بتوانیم مردم و شرکتهای دانشبنیان را وارد کارزار اداره اقتصادی کشور کنیم.
زارعی گفت: در این صورت قطعاً به نتایج خوبی میرسیم ولی ما باید جامعه مدنی ایرانی-اسلامی را جلوی ساختارهای رسمی کشور تقویت کنیم. اگر مردم حذف شوند، برخی گروههای سیاسی جایگزین مردم میشوند.
وی مسائل اقتصادی و اجتماعی را نسبت به مسائل سیاسی دارای اولویت دانست و تاکید کرد: اگر حوزههای اجتماعی و اقتصادی را قوی کنیم، نتیجه عمل خود را در سیاست میبینیم؛ من به این حرفها اعتقاد دارم و اگر خداوند مقدر کرد آن را عملی میکنم.
زارعی در پایان پویش «با مهر انتخاب کنیم» را در ایجاد فضایی برای گزینش بهتر مردم مؤثر دانست و اظهار کرد: هر چقدر ما نظام تبلیغاتی و معرفی کاندیداها را از یک الگوهای خاصی جدا کنیم و آن را تبدیل به پویشهای مردمی کنیم، بهتر است.