زنجان-شاعر و ترانه‌سرای زنجانی با اشاره به اینکه هنر باید بتواند به تقویت ارزش‌های جامعه کمک کند، گفت: راز پویایی هنر انقلابی بارور شدن اندیشه انقلابی است.

مریم میری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی ادر مورد فعالیت هنری خود و پرداختن به هنر انقلابی اظهار کرد: از اواخر دهه هفتاد دست به قلم بردم و صاحب سه مجموعه شعر هستم و برخی از ترانه‌هایم توسط خواننده‌های استانی و کشوری به اجرا درآمده و بزرگترین دستاورد هنری‌ام را تعهد به خاک سرزمینم و قلم‌فرسایی برای وطنم می‌دانم.

وی با اشاره به اینکه هنر، مدافع ارزش‌هایی است که از بطن جامعه برخاسته، ابراز کرد: شاخصه اصلی هنر انقلاب هم زبان مردمی داشتن است؛ به این معنی که چون انقلاب ریشه در خواست مردم داشته است، لذا هنر انقلابی هم توجه به ارزش‌ها و آرمان‌های انقلابی دارد که با اندیشه و افکار انقلابی عجین شده باشد و بتواند روح تعالی هنر را گسترش دهد.

شاعر و ترانه‌سرای زنجانی با بیان اینکه هنرمند انقلابی پایبند به اصول و ارزش‌های انقلابی است و خود را مدافع و متعهد به ارزش‌هایی می‌داند که در جهت رشد و تعالی روحش باشد، عنوان کرد: هنر در واقع بازتاب رویکردهای اجتماعی است و نمی‌تواند دور از آن‌ها باشد و هنرمند انقلابی در واقع زبان مردم است و باید بتواند به تقویت ارزش‌های جامعه کمک کند.

وی پویایی و بالندگی را از ویژگی‌های اصلی هنر دانست و گفت: تحولات انقلابی تأثیر بسزایی در پرورش و شکوفایی روح هنر و هنرمند انقلابی دارد و لذا هنر و هنرمند انقلابی همواره در جهت اعتلای روح و استعداد هنری والا، قدم بر می‌دارند و نمی‌توان این دو مقوله را جدا از هم دانست.

میری خاطرنشان کرد: البته پویایی هنر انقلاب، بستگی به نوع جهان‌بینی هنرمند و بازتاب آن در هنری که ارائه می‌دهد دارد و خوشبختانه هنرمندان متعهد همواره در جهت رشد و بالندگی و پویایی هنرشان گام‌های ارزشمندی برداشته‌اند و باید اذعان داشت راز پویایی هنر انقلابی توجه به اندیشه‌ها و ایجاد فرصت برای باور شدن اندیشه‌های انقلابی است.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین دغدغه یک هنرمند ارائه اثر هنری‌اش است، تصریح کرد: با توجه به اوضاع و شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، بسیاری از هنرمندان انگیزه هنریشان را برای خلق اثر، از دست داده‌اند و این هشدار بسیار جدی برای مسئولان است.

شاعر و ترانه‌سرای زنجانی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر شاهد سکوت و رخوت هنر در بسیاری از هنرمندان بودیم، اظهار کرد: مسئولان باید به دغدغه‌های هنرمندان متعهد و انقلابی اهمیت دهند و حداقل مسیر را برای ساخت اثر هنری، هموارتر کنند.

وی در مورد نقش هنرمند در جایگاه یک کنشگر در مسائل روز بیان کرد: هنرمند انقلابی نسبت به اتفاقات پیرامونش واکنش نشان می‌دهد و بی‌تفاوت نیست و در واقع هنرمند انقلابی، هنرمندی است که همیشه در بزنگاه‌ها حضور خودش را نشان می‌دهد و حرفی برای گفتن داشته و نسبت به ارزش‌هایی که ریشه در باور او دارد، دغدغه‌مند است.

میری ادامه داد: هنرمند انقلابی باید بتواند متأثر از اتفاقات پیرامونش، متعهدانه هنرش را عرضه کند و این موضوع سبب می‌شود هنرمند حرف و هنرش اثرگذار و جریان‌ساز باشد، همچنین هنرمند انقلابی نسبت به اتفاقات پیرامونش منفعل نیست و همیشه در تلاطم و در عین حال افشاگر و اثربخش است.

وی در مورد گرایش نوجوانان و جوانان به هنر انقلاب عنوان کرد: با توجه به این مهم که جوانان و نوجوانان ما با موانع و بحران اقتصادی و اجتماعی گوناگونی مواجه هستند، باید فرصت‌ها را در اختیارشان قرار دهیم و با اعتماد به توانستن، آن‌ها را در مسیر رشد و بالندگی هدایت کنیم تا ثمره این اعتماد را ببینیم وگرنه به شدت دچار آسیب فرهنگی خواهیم بود که قابل جبران نیست.

این شاعر زنجانی با اشاره به اینکه متأسفانه کشف استعدادها در جریان هنر انقلاب به خوبی صورت نگرفته است و انتظار نمی‌رود هنرمندان، آثار فرهنگی و هنری قابلی را عرضه کنند، یادآور شد: هنرمند انتظار دارد هنرش خریدار داشته باشد و به اثر هنری‌اش توجه شود.

وی افزود: حال با توجه به وضع موجود اقتصادی حاکم بر جامعه، مسئولان فرهنگی باید ترتیبی اتخاذ کنند که عرصه برای تولید آثار فاخر و تأثیرگذار باز شود تا استعدادهای هنری جوانان و نوجوانان، در جهت تولید آثار ارزشی پیش برود و این مستلزم دستگیری و حمایت‌های مادی و انگیزه‌بخشی مسئولان است تا تحقق به این امر آسان‌تر شود.

میری ذات اصلی هنر انقلابی را مطالبه گری آن دانست و گفت: با اشاره به مشکلات فرهنگی رایج در جامعه، هنر انقلابی آنطور که باید نتوانسته است حق خود را از مسئولان فرهنگی و حتی هنرمندان مطالبه کند و مسئولین باید خلاءهای موجود را برای رسیدن به جایگاه هنر والای انقلابی بررسی و زمینه‌ها و فرصت پر کردن این خلاءها را برای هنرمندان فراهم کنند.