یک نویسنده برجسته انگلیسی در یادداشتی به بررسی پیام‌های مهم عملیات وعده صادق ایران علیه رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت که این عملیات، ناتوانی اسراییل در محافظت از خودش را ثابت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه عربی ۲۱، «دیوید هرست» نویسنده برجسته انگلیسی در تحلیلی به عملیات تنبیهی تاریخی ایران علیه رژیم صهیونیستی اشاره و اعلام کرد که حمله‌های موشکی ایران ضعف اسرائیل را فاش کرد و نشان داد این رژیم به تنهایی قادر به محافظت از خود نیست و دیدیم که آمریکا و اردن و … برای رهگیری موشک‌های ایران به کمک اسرائیل آمدند.

هرست تاکید کرد که اسرائیل امروز دیگر در انتخاب نحوه واکنش به این حمله‌ها آزادی عمل ندارد، به ویژه در سایه مخمصه‌ای که در غزه گرفتار آن شده و ناکامی مقابل مقاومت که هر روز بیشتر می‌شود. حمله اخیر ایران نشان داد که اسرائیل برای محافظت از خود نیاز به دیگران دارد و در انتخاب نوع پاسخ به این حمله‌ها، آزاد نیست. بعد از گذشت بیش از ۶ ماه مشخص شده که جنگ غزه به خوبی پیش نمی‌رود. امروز نیروی زمینی اسرائیل با مقاومت سرسختانه فلسطینی‌ها مواجه است که علیرغم ویرانی عظیم در غزه و رنج شدید مردم، هیچ نشانه‌ای از تسلیم یا شکست در آن‌ها دیده نمی‌شود.

در ادامه این مقاله آمده است که روحیه نیروهای حماس قوی‌تر از قبل شده و آنها از بدترین شرایط هم توانسته‌اند نجات پیدا کنند و همچنین چیزی برای از دست دادن ندارند. علاوه بر آن مردم غزه هم از حماس حمایت می‌کنند و می‌گویند که اشغال رفح توسط اسرائیل هم فرقی به حال آنها نمی‌کند. مردم غزه گزارش‌های ارتش اسرائیل درباره قدرت حماس از نظر تعداد گردان‌ها و تیپ‌ها را مسخره می‌کنند.

به نوشته این نویسنده انگلیسی، همزمان با شکست جنگ اسرائیل در غزه، درخواست‌ها برای برکناری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم هم بیشتر شده و او برای رسیدن به توافق تبادل اسرا با حماس تحت فشار زیادی قرار دارد و اختلافات وی با اولین حامی خود یعنی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا علنی شده است. همچنین فشار زیادی از جانب افکار عمومی جهان علیه نتانیاهو وجود دارد و اسرائیل تحت حاکمیت وی به یک موجودیت منحرف تبدیل شده است.

وی ادامه داد: امروز اسرائیل بار دیگر نیاز دارد نقش قربانی را بازی کند تا این دروغ را حفظ کند که برای دفاع از موجودیت خود می‌جنگد. نتانیاهو با حمله به کنسولگری ایران در دمشق یک قمار بزرگ انجام داد و آمریکا هم از نیت او خبر داشت و می‌دانست که هدف وی کشاندن آمریکا به جنگ با ایران است. به همین دلیل آمریکا مستقیماً به ایرانی‌ها پیغام داد که در حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه نقش نداشته و بعد از پرواز جنگنده‌های اسرائیلی از این حمله مطلع شده است.

دیوید هرست افزود: بعد از این حمله اسرائیل، ایران منتظر ماند ببیند شورای امنیت سازمان ملل چه کار می‌کند، اما آمریکا همراه با انگلیس و فرانسه از حق وتوی خود علیه بیانیه‌ای که روسیه برای محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران ارائه داده بود، استفاده کردند. بعد از آن ایران اعلام کرد که در صورت پایان تجاوزهای اسرائیل به غزه، اقدامی علیه اسرائیل انجام نخواهد داد، اما این موضوع هم نادیده گرفته شد. سپس کشورهای غربی یکی پس از دیگری از ایران خواستند که به اسرائیل حمله نکند. در مورد بایدن، او فقط یک توصیه به ایرانی‌ها کرد: «این کار را نکنید».

بر اساس این یادداشت، زمانی که حمله ایران آغاز شد، مشخص شد که این حمله با دقت طراحی شده بود تا تعدادی پیام به ایالات متحده، اسرائیل و منطقه عربی ارسال کند. در واقع تهران می‌خواست الگویی ایجاد کند که بتواند مستقیماً به اسرائیل ضربه بزند؛ بدون اینکه جرقه جنگی همه جانبه زده شود. ایران می‌خواست به اسرائیل بگوید که می‌تواند مستقیماً به آن حمله کند و همچنین می‌خواست به آمریکا بگوید که ایران یک قدرت در منطقه خلیج فارس بوده و طرفی است که تنگه هرمز را کنترل می‌کند.

هرست تصریح کرد: هریک از موشک‌های ایران که به اهداف اسرائیل اصابت کردند، پیامی با خود داشتند. این پیام‌ها قبل از انجام حمله، با توقیف یک کشتی متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی در نزدیکی تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران ایران تکمیل شد. بعد از آن انبوهی از پهپادهای ایرانی به سمت اسرائیل ارسال شدند و به گفته رسانه‌های اسرائیلی بیش از یک میلیارد دلار هزینه برای استفاده از سامانه‌های پدافندی جهت مقابله با حمله ایران صرف شد.

این نویسنده انگلیسی در ادامه مقاله خود نوشت که در این میان حداقل چهار کشور علناً به اسرائیل برای مقابله با حمله ایران کمک کردند یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه و اردن و این یک تلاش عظیم پدافند هوایی بود. از سوی دیگر ایران از ۱۷۰ پهپاد ارزان قیمت برای حمله به اسرائیل استفاده کرده بود و این درحالی است که اسرائیل هزینه زیادی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی صرف کرد.

به نوشته دیوید هرست، نکته مسلم دیگر آن است که این پیام به اسرائیل رسید که ایران بدون نیاز به استفاده از حزب‌الله یا انصارالله یا متحدان خود در عراق مستقیماً می‌تواند اسرائیل را از راه دور هدف قرار دهد. سلاح‌های مورد استفاده ایران در این حمله نمونه کوچکی از قدرت آتش این کشور بودند. بنابراین بعد از این حمله، ایران ابتکار عمل را به دست گرفت و به آمریکا هشدار داد که اگر اسرائیل دست به اقدام دیگری بزند، پاسخ ایران سخت‌تر خواهد بود.

بر اساس این مقاله، پیام ایران به آمریکا نیز در این عملیات بسیار قوی بود با این مضمون که ایران بدون توجه به غرب قادر است با موشک‌های بالستیک، اسرائیل را هدف قرار دهد و همچنین یک هشدار به بایدن داد مبنی بر اینکه ایران می‌تواند همپیمان آمریکا را در منطقه خلیج فارس هدف قرار دهد. ایران به دنبال جنگ نیست، اما قدرت پاسخ به هر تجاوزی را دارد. بنابراین پیام مهم ایران به آمریکا این بود که این کشور باید مولودِ سرکش خود (اسرائیل) را مهار کند.