به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کابینتها زیباترین عنصر آشپزخانه هستند! نصب و تعبیه یک کابینت خوب، هم زیبایی آشپزخانه را تکمیل میکند و هم باعث به وجود آمدن نظم و ساماندهی میشود. امروزه طرح و مدل کابینتها بسیار گسترده شده، به طوری که شاید برای انتخاب آن با سردرگمی مواجه شویم. خوشبختانه به لطف طراحیهای مدرن و استفاده از اکسسوریهای جدید، که برای نظم و سازماندهی وسایل آشپزخانه نصب میشوند، حتی در کوچکترین آشپزخانهها هم میتوان کابینتهای کاربردی و جاداری سفارش داد. کارایی و زیبایی کابینتها ارتباط مستقیمی با سبک آن دارد؛ بنابراین قبل از انتخاب و سفارش کابینت، باید بدانیم چه سبک و مدل کابینت مناسب پلان آشپزخانه ما است.
انواع کابینت آشپزخانه
از نظر سبک، کابینتها در دو سبک کلی کلاسیک و مدرن طراحی میشوند که هر کدام زیباییها و ویژگیهای خاص خود را دارند. به غیر از این دو سبک، سبکهای تلفیقی دیگری نیز هست، مانند کابینت نئوکلاسیک که در برخی ویژگیها با سبک مدرن و سبک کلاسیک مشابهت دارد و در واقع ترکیبی از این دو است.
برای انتخاب سبک کابینتها، علاوه بر نظر شخصی و اعمال سلیقه، لازم است به متراژ خانه و آشپزخانه، سبک دکوراسیون و چیدمان منزل هم توجه ویژهای داشته باشید. هماهنگ بودن همهی ارکان یک منزل در کنار هم، باعث خلق فضای زیبا و دلنشین میشود که فارغ از سبک و مدل، هر سلیقهای را به خود جذب میکند.
معرفی کابینت مدرن
کابینتهایی که به سبک مدرن هستند، یک ویژگی کلی دارند و آن سادگی است. در کابینتهای این سبک از نمایش جزئیات اضافه پرهیز میشود و اکسسوریها تنها در حد ضرورت استفاده میشوند. اکثر مدلهای کابینت که در آشپزخانههای ما تعبیه میشوند به سبک مدرن هستند. کابینت ام دی اف و کابینتهای گلاس دو نمونه مشهور و بسیار کاربردی سبک مدرن به شمار میآیند. در نگاه اول، شاید اینگونه به نظر برسد که کابینتهای مدرن همه در یک مدل هستند اما اصلاً این گونه نیست و کابینتهای سبک مدرن، با وجود سادگی، طرحها و مدلهای ساخت بسیار متنوعی دارند. کابینتهای بدون دستگیره، مدل کابینت پلکانی، کابینت دستگیره نواری، کابینتهای مینیمال و بسیاری نمونههای دیگر، همه در سبک مدرن هستند و از نظر زیبایی، حرفهای بسیاری برای گفتن دارند.
از نظر رنگ نیز، سبک مدرن طیف گستردهای را شامل میشود؛ انواع رنگهای روشن و تیره، مات و براق، رنگهای خنثی، رنگهای گرم یا سرد، رنگهای ساده یا طرحدار و حتی ترکیبی از چند رنگ، در مدلهای مختلف سبک مدرن دیده میشود.
با تعبیه کابینت مدرن به رنگهای روشن، خصوصاً متریال براق مانند کابینت هایگلاس یا ام دی اف براق، میتوان فضای آشپزخانه را وسیعتر و دلبازتر نشان دهید. به همین دلیل طراحان در پلانهای کوچک، حتماً از کابینتهای مدرن به رنگ روشن استفاده میکنند.
معرفی کابینت کلاسیک
همانطور که ویژگی اصلی کابینت مدرن سادگی است، در مورد کابینت کلاسیک جزئیات پررنگ و چشمگیر است و در طراحی کلی کابینتها سعی میشود از المانهای سنتی و کلاسیک به وفور استفاده شود. در بدنه و ظاهر کابینتهای کلاسیک حکاکی و کندهکاری وجود دارد و بخشهایی از آن، مانند بالای هود، زیر جزیره و …) با گلدکوراتیوها و منبتهای تزئینی دیزاین میشود.
جزئیات و وجود ریزهکاریهای فراوان باعث میشود کابینتهای ساخته شده به سبک کلاسیک هم قیمت بالاتری داشته باشند و هم از نظر بصری مجللتر و باشکوه به نظر برسند. همین دو ویژگی باعث شده است از این سبک کابینت نتوان در آشپزخانههای کوچک یا خانههایی که سبک آن ساده است، استفاده نمود.
نمونهی نفیس و گرانقیمت کابینت کلاسیک، کابینت تمام چوب است که گزینهای بسیار شیک و نفیس برای آشپزخانه به حساب میآید. کابینتهای سبک کلاسیک تنها در رنگهای سنگین و موقر ساخته میشوند تا بیانگر اصالت طرح و مدل آنها باشد.
معرفی کابینت نئوکلاسیک
کابینتهای سبکهای تلفیقی نمونههای مختلفی را شامل میشوند اما کابینت نئوکلاسیک مشهورترین و پرطرفدارترین آنها است. کابینت نئوکلاسیک تقریباً طرحهایی مشابه سبک کلاسیک دارد که در عین حال ساده نیز هست. دربها و بدنهی کابینتهای نئوکلاسیک ابزار خورده هستند اما هیچ گلدکوراتیو یا طرح منبتی بر روی آن نصب نمیشود.
کابینت نئوکلاسیک نه آن چنان ساده است که هیچ زرق و برقی نداشته باشد و نه مانند سبک کلاسیک شلوغ و پُر کار است. به همین دلیل از این سبک در آشپزخانههای متوسط و نسبتاً کوچک هم میتوان استفاده نمود. کابینت نئوکلاسیک از جمله سبکهای همهپسند به حساب میآید؛ زیرا ویژگیهای جذاب هر دو سبک مدرن و کلاسیک را توأمان در دل خود دارد.
کابینت ممبران آشپزخانه، کابینت انزو، کابینتهای رنگ پولیشی و کابینتهای تمام چوب از پرطرفدارترین مدلهای سبک نئوکلاسیک هستند. از بین این مدلها، کابینت ممبران قیمت اقتصادیتری دارد که مغزی آن ام دی اف خام و روکش آن PVC است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.