حسین اسماعیلیان در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با پیشرفت ۸۵ درصدی اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر مشهد، این شهر نسبت به شاخص کل کشور در شرایط بسیار خوبی قرار دارد.
مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد با اشاره به اجرای پروژههای مرتبط با تصفیه خانههای شهر مشهد افزود: در حال حاضر ظرفیت تصفیه فاضلاب در این کلانشهر ۲۳۰ هزار متر مکعب در شبانه روز است که باید به ظرفیت ۵۰۰ هزار متر مکعب که مورد نیاز برای تصفیه کل فاضلاب تولید شده است، افزایش یابد.
وی ادامه داد: هزینههای احداث تصفیه خانههای فاضلاب بسیار بالاست و به طور مثال احداث یک تصفیه خانه ۱۰۰ هزار متر مکعبی بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و از طرفی با محدودیتهای منابع مالی دولتی نیز مواجه بودیم اما با همین شرایط، اقدامات بسیار خوبی در حوزه تصفیه خانههای فاضلاب مشهد انجام شده که بیشتر متمرکز بر استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و مشارکت این بخش بوده است.
اسماعیلیان بیان کرد: در حال حاضر ۳ تصفیه خانه در حال احداث در مشهد داریم که شامل تصفیه خانه پرکندآباد، طبرسی شمالی و تصفیه خانه فاضلاب شماره ۷ است و امیدواریم با تکمیل این ۳ تصفیه خانه که تجمیع ظرفیت آن به اندازه کل اقداماتی است که طی ۳۰ سال گذشته تاکنون صورت گرفته، ظرفیت تصفیه خانههای فاضلاب مشهد به دو برابر افزایش یابد و مشکل دومین کلانشهر مشهد به لحاظ کمبود ظرفیت تصفیه فاضلاب، مرتفع شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد در خصوص تصفیه خانه پرکندآباد ۲ تصریح کرد: این تصفیه خانه در نوع خود در کشور بی نظیر است به دلیل اینکه ماهیت آن ارتقا یافته است و از شرایط سنتی قبل که در حدود ۶۰ هزار متر مکعب ظرفیت داشته با انجام عملیات ارتقا و بروز رسانی براساس تکنولوژی روز دنیا، به ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعبی در شبانه روز که بزرگترین عملیات ارتقا تصفیه خانه در کشور است خواهد رسید. وی اضافه کرد: فاز یک تصفیه خانه پرکندآباد ۲ در حال حاضر در مرحله بهره برداری آزمایشی است که ظرفیتی ۵۰ هزار متر مکعبی دارد و به زودی وارد مرحله نهایی و بهره برداری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: فاز ۲ این تصفیه خانه نیز به یاری خدا و عنایت امام هشتم علیه السلام تا پایان سال ۱۴۰۳ بهره برداری خواهد شد و بخش عمدهای از مشکلات فعلی تصفیه فاضلاب مرتفع میشود.
اسماعیلیان گفت: از دیگر ویژگیهای مهم طرح ارتقای تصفیه خانه فاضلاب پرکندآباد ۲ علاوه بر افزایش کمیت تصفیه فاضلاب، افزایش کیفی پساب تصفیه شده میباشد و استاندارد تصفیه فاضلاب نیز بالا میرود.
مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: پساب تولیدی تصفیه خانه مذکور، قبل از ارتقا قابلیت استفاده در مصارف کشاورزی را داشته اما با ارتقا آن در فازهای یک و دو، پساب تولید شده قابلیت استفاده در بخشهای مختلف صنعت، خدمات و رهاسازی به آبهای سطحی را خواهد داشت.
وی همچنین تاکید کرد: یکی از موارد بسیار مهم قابل ذکر و مرتبط با شعار سال نیز این است که احداث تصفیه خانه پرکندآباد ۲ با سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی بوده و مشارکت مردمی نیز در آن دخیل است و نکته بعدی هم اینکه پساب حاصل از تصفیه خانه به چرخه تولید و جهش آن کمک خواهد کرد.