به گزارش خبرگزاری مهر به از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، «حسین عباسنژاد» با اشاره به حضور «ای. کی. سودهاکاران» بر روی شناور توقیف شده با پرچم پرتغال در تنگه هرمز و دیدار و گفتوگو با ۱۶ نفر از خدمههای هندی این شناور اظهار کرد: این اقدام در راستای پایبندی جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیونهای بینالمللی حقوق دریایی و تبعیت از کنوانسیون کار دریایی (MLC) صورت گرفته است.
وی ادامه داد: کنسول هند نیز در این دیدار از روابط انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن مقدمات دیدار و گفتوگو با خدمههای این کشتی ابراز رضایت کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: هفته گذشته نیز در راستای پایبندی جمهوری اسلامی ایران به منشور اخلاقی و انسانی منبعث از دین مبین اسلام، یک بانوی دریانورد هندی این شناور توقیف شده پس از انجام فرآیند قانونی به کنسولگری هند تحویل داده شد.
عباسنژاد ادامه داد: در دیدار خدمههای هندی این کشتی انتظاراتی از جمله خدمات پزشکی در کشتی، برقراری تماس با خانوادههایشان و بازگشت به وطن خود داشتند که به آنها اطمینان لازم مبنی بر تحقق انتظارات و خواستههای به حق آنان در کمترین زمان ممکن و رعایت اصول ایمنی کشتی داده شد.
وی خاطرنشان کرد: پس از هماهنگی صورت گرفته با وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی کشور هندوستان این اقدامات انساندوستانه برای سایر خدمههای کشتی یاد شده (فیلیپین، پاکستان، روسیه و استونی) نیز قابل اجرا خواهد بود و تمامی این خدمهها پس از طی شدن فرآیند قانونی میتوانند به کشورشان بازگردند.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان؛ قبل از حضور سر کنسول هند روز پیش نیز طی دو مرحله ارتباط تلفنی وی با فرمانده کشتی یادشده برقرار شده بود.
عباسنژاد یادآور شد: اگر چه جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشورهای منطقه همواره کوشیده تا ثبات و تسهیل تجارت دریایی در منطقه را در تراز قابل قبولی حفظ کند؛ اما ممانعت با انجام عملی مغایر با قوانین و مقررات بینالمللی و حقوق دریایی را بر اساس مسئولیتهای حاکمیتی، حقوق حقه خود دانسته و امور مربوط را تا حوصله نتیجه در مجامع بینالمللی دریایی دنبال خواهد کرد.
لازم به ذکر است؛ کشتی کانتینری به نام MCS Aries با پرچم کشور پرتغال روز شنبه ۲۵ فروردینماه ۱۴۰۳ با انجام عملیات و تخلیه کارکنان روی عرشه کشتی توسط نیروهای دریایی سپاه توقیف شد.