به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا فضلی عصر دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران ضمن اشاره به ویژگیهای اقلیمی و جغرافیایی شهرستان ورزقان، به ظرفیتهای معدنی این شهرستان اشاره نمود و با بیان این که بیشترین معادن استان آذربایجان شرقی در ورزقان قرار دارد، اظهار داشت: معدن مس سونگون، معدن طلای اندریان، معدن طلای مزرعه شادی و معدن سنگآهن آوان تنها بخشی از معادن غنی شهرستان ورزقان است، اما با این وجود تعدادی از ادارات مرتبط با معادن در شهرستان حضور ندارند.
وی با بیان این که علیرغم تمام استعدادهای اقلیمی و ظرفیتهای معدنی، ورزقان از شهرهای محروم استان به شمار میرود، خاطرنشان کرد: مردم شهرستان ورزقان آنگونه که باید نتوانستهاند از ظرفیتهای شهرستان و امکانات پیرامونی آن از جمله اشتغال و عوارض آلایندگی معادن بهرهمند شوند.
حجتالاسلام فضلی در ادامه گزارشی از وضعیت راههای روستایی ارائه نمود و خاطرنشان کرد: برخورداری راههای روستایی آسفالته از تراز استانی عقب تر میباشد.
وی به فقدان تجهیزات پزشکی در بیمارستان ورزقان اشاره و با بیان این که بخش قابلتوجهی از بیماران برای بیشتر مراجعات به شهرهای همجوار هدایت میشوند! یادآور شد: علیرغم تمام ظرفیتهای معدنی و استعدادهای شغلی؛ متأسفانه امکانات بیمارستان در حد و اندازه یک درمانگاه است و ورزقان از زیرساختهای آموزشی، درمانی و رفاهی کمتری برخوردار است.
حجتالاسلام فضلی با اشاره به این که ضعف در زیرساختهای درمانی، آموزشی و رفاهی باعث شده تا حتی شاغلین این منطقه نیز به شهرهای همجوار مهاجرت نمایند و در رفتوآمد باشند، خاطرنشان کرد: کمبود امکانات ورزشی نیز از دیگر مشکلاتی است که پیگیریهای متعددی از سوی دفتر امامجمعه در این زمینه صورتگرفته است.
وی در اشاره به ظرفیتهای باشگاه فرهنگی و ورزشی مجتمع مس ورزقان، با بیان این که تقویت ورزشهای پایه شهرستان کمتر موردتوجه قرار میگیرد، اظهار داشت: علیرغم تمام پیگیریها برای تجهیز و تقویت امکانات ورزشی شهر ورزقان و روستاهای مستعد، همچنان با بیتوجهی نسبت به این موضوع مواجه هستیم.
امامجمعه ورزقان انتقال دفتر باشگاه فرهنگی ورزشی مجتمع مس از تبریز به ورزقان را یکی از راههای فعالسازی ظرفیتهای ورزشی عنوان کرد و ابراز داشت: متأسفانه شهرستان ورزقان فاقد استخر است و جوانان و نوجوانان این شهر برای ورزش شنا به تبریز و اهر مراجعه میکنند.
وی کمبود فضای آموزشی و ضعیفبودن سازههای مدارس را از دغدغههای آموزشی ورزقان توصیف نمود و تصریح کرد: کمبود آب شرب در ایام تابستان از چالشهای بسیاری از روستاهای ورزقان است؛ بهگونهای که در ایام تابستان برای انتقال آب شرب از تانکر استفاده میشود؛ ضمن تقدیر از تسریع فرایند تأسیس مجتمع آبرسانی شهرستان ورزقان، باید گفت این ظرفیت تنها ۸۸ روستای این منطقه را پوشش داده، بااینوجود تعدادی از روستاها همچنان با دغدغه آب شرب روبرو خواهند بود.
حجت الاسلام فضلی یادآور شد: باتوجهبه حضور ۸ هزار نیروی کار در معدن مس ورزقان؛ تقویت خدمات رفاهی، بهبود امکانات درمانی و تجهیز بیمارستان از انتظاراتی است که همراهی مسئولان معدن مس را میطلبد؛ ساخت شهرک مسکونی کارکنان مس یکی از راهکارهایی است که در عین تقویت و توسعه خدمات آموزشی، رفاهی و درمانی منطقه، مشکلات رفتوآمدهای این عزیزان را نیز برطرف میکند.
امامجمعه ورزقان به ویژگیهای معدن طلای اندریان نیز اشاره و ضمن انتقاد از عدم کنترل و ضعف نظارت مسئولان در صیانت از آثار معدنی، اظهار داشت: از سال ۹۷ تا به امروز بیش از ۳۰ نفر در حفاریهای غیرمجاز اندریان جانشان را ازدستدادهاند؛ علیرغم غارت اموال و انفال توسط حفاران غیرمجاز، متأسفانه برخوردهای بازدارندهای توسط مسئولان ذیربط صورت نمیگیرد.
حجتالاسلام فضلی با تأکید بر این که حفاریهای غیرمجاز مشکلات اجتماعی پیرامونی فراوانی را در منطقه ایجاد نموده است، خاطرنشان کرد: باید شورای تأمین شهرستان و استان برای حفاظت از منطقه و جان مردم اقدام جدی و سریعی انجام بدهند.
پایان سخن اینکه بی توجهی به میراث فرهنگی و جاذبههای گردشگری و کمبودهای زیرساختی شهرستان باعث شده درصد مهاجرت مردم از منطقه بیشتر از درصد رشد مردم باشد که امیدواریم با توجه دولت مردمی و همچنین معدن مس و مرتفع شدن کمبودها زمینه توسعه و رشد شهرستان فراهم شود.