افشین شرکت که این روزها فیلم "عاشق" را بر اکران سینماها دارد، در آثار متأخر خود به برداشت آزاد از فیلم‌های خارجی قدیمی توجه نشان داده که این وجه تنها مولفه شاخص کارنامه فیلمسازی او با هفت فیلم است.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت فارغ التحصیل طراحی صحنه و لباس از دانشگاه F.I.T فعالیت هنری خود را با کارگردانی فیلم کوتاه داستانی آغاز کرد. او هفت فیلم بلند در کارنامه سینمایی خود دارد که نویسندگی و کارگردانی همه آنها را خودش بر عهده داشته و فقط در یک مورد با فیلمنامه نویس حرفه ای همکاری کرده است.

"زلزله دوم" اولین فیلم شرکت در سال 56 است. فیلم داستان گروهی باستان‌شناس است که وارد یک روستا می‌شوند و سرپرست گروه که به تازگی فرزندش را از دست داده دلبسته پسربچه ای روستایی می شود. تلاش او برای همراه بردن کودک سرانجام به فرار و بازگشت بچه به روستای زادگاهش می انجامد.



شکلات

فیلم در چنان مقطع حساس و پرمخاطره تاریخ کشور که در فیلم‌های بسیاری هم نمود پیدا کرده، به نوعی اثری بی فضا و مکان است که کمترین ارتباط را با موقعیت اطرافش دارد. فیلمساز احتمالاً به خاطر دوری از تشنج و تنش و مشکلاتی که حتی گریبان فیلم‌های انتزاعی را می‌گرفت و به تعابیر سیاسی ترجمه می‌شد، حرکتی خنثی برای اولین گام‌های یک فیلمساز جوان محسوب می‌شود.

"فانی" محصول سال 68 با حضور بازیگران چهره ملودرام‌های دهه 60 ساخته شد. مجید مظفری و افسانه بایگان در نقش دختر و پسر عمویی ظاهر شدند که با گرفتاری مرد به تومور مغزی، دچار بحران رابطه می شوند. در انتها هم دختر جوان که یک فیلمساز تلویزیون است با پسر عموی خلبانش ازدواج می‌کند تا روزهای باقیمانده را کنار هم بگذرانند.

شرکت در این فیلم تلاش می کند از جریان روز سینما تأثیر بگیرد و با تکیه بر ملودرام های سطحی و اشک انگیز، مخاطب درگیر جنگ، بحران اقتصادی و ... را به سینماها بکشاند. فیلم از انتخاب یک خطی سوژه هم حال و هوای آثار اینچنینی را دنبال می‌کند و طبعاً شرکت هم راه گریزی برای پرداختی متفاوت یا احتمالاً فاصله گرفتن از احساسات‌زدگی، نداشته چرا که هدف گرفتن همراهی مخاطب از همین راه بوده است.

"دیدار در استانبول" سال 70 ساخته شد، در شرایطی که سینمای ایران وارد مقطع خاصی به واسطه تولیداتی چون "عروس" شد. فیلمی تاریخ گذشته درباره مهاجرت و رویای کاذب خوشبختی در آن سوی مرزها که گریبان مرد خانواده را می گیرد و همسر و فرزند را رها می‌کند و به ترکیه می رود.

فیلم با تکیه بر سختی‌هایی که زن برای پیدا کردن شوهر و حفظ کانون خانواده متحمل می شود، به فیلم های دهه 60 ارجاع می‌دهد و در انتها پایان شعاری و خوشبینانه فیلم که به زنده ماندن مرد و بازگشت احتمالی او منجر می‌شود، بیش از هر چیز تحمیلی است. رویا نونهالی که هنوز چهره متفاوت و جسور کنونی را در بازیگری تثبیت نکرده بود، در نقش زنی که یک تنه بر همه مشکلات فائق می‌آید، حضوری خاص داشت و البته رضا رویگری که نقشی مشابه را در فیلم "سرزمین آرزوها" مجید قاریزاده ایفا کرده بود.

"آرایش مرگ" محصول سال 73 است. فیلمی با مضمونی باز هم تاریخ گذشته درباره فعالیت های ساواک در رژیم شاه. ظلم و ستم مأموران به روستائیان، چشمداشت به اموال و ناموس مردم و کشت و کشتار تنها با نیات شخصی و عقده های فروخورده از وجوه آشنایی هستند که در این فیلم (که در آثار ابتدای دهه 60 درجا می‌زند) خودنمایی می‌کند. حضور گلچهره سجادیه، مجید مظفری و محمود پاک‌نیت تلاشی بود برای بهره گیری از بازیگران متفاوت در نقش های تکراری.

"همسر دلخواه من" سال 79 ساخته شد که این بار حیطه طنز را مورد توجه شرکت قرار داد. فیلمی با بهره گیری از حضور ابوالفضل پورعرب که در دوران رکود خود هر پیشنهادی را می پذیرفت و فاطمه گودرزی در دو نقش و گریم مختلف ساخته شد. فیلم از آن دسته آثار خیالپردازانه است که برای رسیدن به پایان محتوم و خوش، دست به هر کاری می‌زند که البته جایی در منطق واقعی و حتی داستانی ندارد.

جدایی زن و مرد و حضور زن با چهره ای تازه به عنوان پرستار بچه ها و پی بردن به اشتباهاتش که در انتها آشتی زن و شوهر را به دنبال دارد، قصه آشنایی است که شرکت نمی تواند جذابیتی تازه به آن بیفزاید و همه چیز بر مسیری تکراری و بی منطق حرکت می کند. پایانی که بیشتر برآمده از نگاه سهل انگارانه و نه طناز به روابط و مشکلات خانواده ها می آید.

"شکلات" تنها فیلمی است که شرکت فیلمنامه آن را با همکاری فرید مصطفوی، فیلمنامه نویس مستقل و حرفه ای سینما به نگارش درآورد و همین وجه اندک رگه‌های خود را در روابط، شخصیت‌پردازی و ... نشان داد. فیلم اقتباسی آزاد از فیلم "شیرینی شانس" بیلی وایلدر است که هسته اصلی کلاهبرداری از یک آدم پولدار را (در این فیلم یک بازیگر مشهور) محور قرار می دهد.

فیلم در کنار آسیب شناسی سطحی و شتابزده که از زندگی امین حیایی به عنوان یک بازیگر چهره ارائه می‌دهد، واجد خطوط فرعی متعدد می‌شود که نمی توانند در امتداد هسته اصلی ماجرا قرار بگیرند و هر کدام ساز خود را می‌زنند. حضور چهره‌های سرشناس چون رحیم نوروزی، سیروس گرجستانی، شبنم طلوعی، چکامه چمن‌ماه، آفرین عبیسی و ... هم نتوانست به آشفتگی‌های متعدد فیلم بیفزاید. خلاصه داستانی که از فیلم منتشر شده بود هم خود حکایتی داشت.



عاشق

"عاشق" تازه ترین ساخته شرکت محصول سال 85 است که بدون شرکت در جشنواره فیلم فجر از روز چهارشنبه 28 آذرماه بدون سرگروه به اکران سینماها درآمده است. داستان این موزیکال کودکانه برداشتی آزاد از "اشک‌ها و لبخندها" رابرت وایز با بازیگری جولی اندروز و کریستوفر پلامر است.

در "عاشق" بازیگرانی چون هانیه توسلی، ایرج نوذری، شمسی فضل‌اللهی، مهری ودادیان، مهدی صباغی، امیر نوری، مونا فرجاد، لادن سلیمانی، کیانوش گرامی، ترلان پروانه و روژان آریامنش بازی کرده‌اند. دیگر عوامل تولید عبارتند از مدیر فیلمبرداری: تورج اصلانی، طراح صحنه و لباس: مجید میرفخرایی، طراح گریم: مهری شیرازی، صدابردار: احمد کلانتری، بازیگردان: فرهاد آئیش، موسیقی: فردین خلعتبری، تدوین: حسن ایوبی، عکس: علی نیکرفتار و جلوه‌های ویژه: عباش شوقی.

"عاشق" در جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان همدان جایزه بهترین موسیقی را از آن خود کرد و برای بهترین جلوه‌های ویژه نیز مورد تقدیر قرار گرفت. همچنین این فیلم در اولین نمایش خود در این جشنواره 2/95 درصد آراء تماشاگران را از آن خود کرد.