به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن نامی ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با حضور استاندار کرمانشاه و مدیران دستگاههای اجرایی استانی در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: روح حاکم بر مدیریت بحران بحث پیشگیری است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه و آمادگی برای بحران ۲ مؤلفه اصلی مدیریت بحران است، افزود: وقوع حوادث غیر مترقبه زمان نمیشناسد، بنابراین باید برای هر نوع حادثهای از آمادگیهای لازم برخوردار باشیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نظم آب و هوایی در جهان بهم خورده است، گفت: با توجه به اقلیم آب و هوایی ایران، این شرایط آمادگی بالایی را میطلبد.
نامی با بیان اینکه حوزه مدیریت بحران مورد توجه مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: در حال خرید یک سری تجهیزات هستیم که استان کرمانشاه با توجه به نقش مرکزیت در غرب کشور از این تجهیزات بهرهمند خواهد شد.
وی پیشگیری، آمادگی و بازسازی و باز توانی از ارکان مدیریت بحران دانست و تصریح کرد: امروزه بحران به عنوان اصلیترین و راهبردیترین مسئله کشورها مطرح است، بنابراین آمادگی کامل برای مقابله با هر حادثهای ضروری است.
نامی به وقوع سیلهای اخیر در برخی از استانهای کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴۴ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶ هزار و ۸۲۰ آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور میکند.
وی با اشاره به مخاطرات احتمالی در این مناطق، اضافه کرد: ایجاد سیل بند عرضی و جلوگیری از ساخت و سازها در بستر رودخانهها از اقدامات لازم برای جلوگیری و پیشگیری از خطرات سیل در این مناطق است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه برای در امان ماندن از سیلابها راهی به جز اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در کشور نداریم، تصریح کرد: با اجرای این پروژهها علاوه بر حفظ و ذخیره آبهای زیرزمینی، از فرسایش خاک نیز در هنگام وقوع سیلاب جلوگیری میشود.