دکتر حسن خالقی در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به اظهارات رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مبنی بر افزایش بی رویه ظرفیت در دانشگاه پیام نور و عدم توجه به کیفیت در این دانشگاه با بیان اینکه برخی آمار ارائه شده در مورد ظرفیتهای دانشگاه پیام نور بی پایه و اساس است، گفت: با توجه به نیاز جوانان برای ورود به آموزش عالی و اهداف برنامه چهارم توسعه طی دو سال گذشته افزایش دو برابری در دانشگاه پیام نور وجود داشته است به طوری که دو سال گذشته ظرفیت این دانشگاه در حدود 400 هزار نفر بوده است و هم اکنون حدود 800 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر دانشجویان این دانشگاه همواره با ریزش مواجه هستند و کمتر از آنچه در ظرفیتها اعلام شده است، ثبت نام صورت می گیرد.
ارتقاء هرم اعضای هیئت علمی پیام نور
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه وزارت علوم همزمان با افزایش کمیت در این دانشگاه بحث کیفیت را نیز دنبال کرده است، گفت: افزایش اعضای هیئت علمی و اصلاح هرم اعضای هیئت علمی در این دانشگاه در دو سال اخیر رشد بسیاری داشته است به طوری که دو سال گذشته به ازای حدود 400 هزار دانشجو تنها 500 عضو هیئت علمی در دانشگاه پیام نور فعالیت می کرد و در سال جاری 2 هزار و 500 عضو هیئت علمی تمام وقت در این دانشگاه جذب شده است.
وی ادامه داد: رشد دانشجو در این دانشگاه دو برابر و رشد عضو هیئت علمی 5 برابر شده است بدین ترتیب طی این سالها شاخص کیفی نسبت استاد به دانشجو از یک به 600 در دو سال گذشته تبدیل به یک به 300 در سال جاری شده است که این نسبت در پایان برنامه چهارم توسعه یک به 250 پیش بینی شده است. همچنین بیشترین تعداد اعضای هیئت علمی جذب شده در این دانشگاه دارای مدرک دکتری هستند این در حالی است که در گذشته بیشترین اعضای هیئت علمی این دانشگاه را مربیان تشکیل می دادند.
خالقی با بیان اینکه در مورد رشد ظرفیت تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور نیز اغراق شده است، گفت: مجوز ارشد و دکتری در صورت وجود و توانایی اعضای هیئت علمی برای این دانشگاه صادر می شود. ضمن اینکه مراکز دانشگاه پیام نور به وسایل کمک آموزشی و آموزشی به طور وسیعی تجهیز شده اند.
درصد قبولی در کارشناسی ارشد نشان دهنده کیفیت بالای دانشگاه پیام نور است
وی اظهار داشت: بیشترین قبولی دانشجویان کارشناسی در کارشناسی ارشد پس از دانشگاههای دولتی و غیرانتفاعی به دانشجویان دانشگاه پیام نور اختصاص دارد که این خود نشاندهنده کیفیت فارغ التحصیلان آن دانشگاه است.
راه اندازی 40 واحد جدید دانشگاه پیام نور
وی از افتتاح 40 مرکز جدید با فضای فیزیکی 4 تا 5 هزار متر مربعی برای دانشگاه پیام نور در هفته های آینده خبر داد و گفت: 40 واحد دانشگاهی جدید برای این دانشگاه طی یکی دو هفته آینده راه اندازی و بدین وسیله بخشی از مشکلات فضای فیزیکی که مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته برطرف می شود.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه وزارت علوم برای توسعه فیزیکی دانشگاه پیام نور برنامه کلانی دارد، افزود: برنامه افزایش فضاهای فیزیکی این دانشگاه در دستور کار است اما تا زمانی که مشکل دانشگاه در این زمینه به طور کامل برطرف نشده است، باید بخشی نگری را کنار گذاشت و در صورتی که دانشگاهها و مراکز آموزشی در روزهای پایان هفته فضای خالی داشته باشند، فرصتی را برای دانشجویان دانشگاه پیام نور فراهم کنند.
رفع مشکل فضای فیزیکی پیام نور تا دو سال آینده
وی افزود: پیش بینی می کنیم مشکل فضای فیزیکی در دانشگاه پیام نور تا دو سال آینده برطرف شود.
رشد ظرفیت پیام نور محدود شده است
خالقی در مورد افزایش ظرفیت دانشگاه پیام نور در سال آینده گفت: نگاه ما به دانشگاه پیام نور در سال آینده گسترشی نیست و طی توافقات به عمل آمده در وزارت علوم، این دانشگاه در صورت وجود ضرورت، حداکثر با رشد 10 درصدی ظرفیت مواجه خواهد بود.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه ظرفیت دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور در سال آینده مشابه سایر دانشگاهها خواهد بود گفت: در این دوره ها نیز افزایش ظرفیت متناسب با توانایی دانشگاه و تعداد و توان اعضای هیئت علمی موجود اعمال می شود.