محمد رضا نجفی منش عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره لایحه مالیات بر مجموع درآمد گفت: در حال حاضر از ۴۰ درصد اقتصاد کشور مالیات اخذ نمیشود که برخی از این گروهها به نهادهای دولتی و برخی ارگانها وابسته هستند.
وی در ادامه بیان کرد: برای اینکه یک شرایط سختگیرانه ای در کشور حاکم نباشد بایستی از همه فعالیتهای اقتصادی در کشور مالیات اخذ شود و بین بخش خصوصی و دولتی هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد.
نجفی منش ادامه داد: بخش خصوصی که در حال پرداخت مالیات است با بخش دولتی در شرایط برابر قرار ندارد. در مرحله اول این معیارهای مالیاتی باید برای همه یکسان منظور شود.
این عضو اتاق بازرگانی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزههایی که حالت رقابتی وجود دارد حتماً باید برابری مالیاتی برقرار باشد و این مسئله هم با مالیات بر مجموع درآمد در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم محقق میشود. با این شیوه درآمد مالیاتی هم خوبی محقق میشود.
نجفی منش گفت: اینکه از مجموع درآمد یکجا مالیات اخذ شود به شرط رعایت تورم است. اگر تورم در درآمدها لحاظ شود اجرای شیوه مالیات بر مجموع درآمد میتواند مؤثر باشد.
این عضو اتاق بازرگانی گفت: اجرای مالیات بر مجموع درآمد باید منوط به این باشد که درآمد دولت از محل مالیات اخذ شود و از سوی دیگر دولت هم باید خودش را کوچک کند تا هزینههایش کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه دولت خودش هم برای اجرای این شیوه مالیاتی باید کمک کند ادامه داد: حتی دولت نباید متصدی خیلی از کارها خودش باشد بلکه باید این وظایف را به سایر بخشها بسپارد، تا این مسئله باعث شود که هزینهها کاهش پیدا کند.
این عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در کشورهای مختلف از روشهای مختلفی برای اخذ مالیات استفاده میشود ولی با توجه به اینکه عمده هزینههای دولت از طریق مالیات تأمین میشود بنابراین شیوه جدید مالیات ستانی مبتنی اخذ مالیات بر مجموع درآمد در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم تجربه موفقی داشته و جوابگو است و سبب عدالت مالیاتی نیز خواهد شد.
نجفی منش توضیح داد: مالیات ستانی باید در کشور همگانی شود. متأسفانه در کشور ما برخی از افراد هستند که اصلاً مالیات نمیدهند و یا به میزان خیلی کمی این مالیات را پرداخت میکنند. اگر مالیات فقط قرار باشد از افراد شناسنامه دار شغلی اخذ شود و از سایرین مالیات اخذ نشود.