به گزارش خبرنگار مهر، امیر کشانی پیش از ظهر دوشنبه در آئین گشایش دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با حضور رؤسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی و اتاقهای بازرگانی ایران، اظهار کرد: پیشنیاز رشد و پیشرفت در تمام عرصههای اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی در هر جامعهای صلح و آرامشی است که از راه گفتوگو بین جوامع و فرهنگهای مختلف محقق میشود.
وی اصفهان را «شهر صلح خاورمیانه» نامید و با بیان اینکه اصفهان از دیرباز محل همزیستی مسالمتآمیز بین ادیان بوده است، افزود: قرنهاست مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در کنار یکدیگر در اصفهان زندگی کرده و تاریخ هیچ منازعهای بین ادیان را در این شهر ثبت نکرده است.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند، تصریح کرد: این آمار و ظرفیت نشان میدهد که با همکاری اتاقهای بازرگانی و همراهی دولتها میتوان امیدوار بود ملتهای آسیایی با همافزایی به توسعه همهجانبه دست یابند.
وی ادامه داد: گفتوگو پیشنیاز و ابتداییترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین میتواند عاملی برای توسعه گفتوگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.
کشانی خاطرنشان کرد: دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجمتر از طریق فناوریهای نوین» امروز (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) بهمنظور گفتوگو بین اتاقهای بازرگانی کار خود را آغاز میکند.
وی با اشاره به برگزاری نشست رؤسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی و نشست ارتقای سرمایهگذاری در آسیا در روز اول این اجلاس، تصریح کرد: در روز دوم نیز چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» برگزار میشود که از مهمانان اجلاس برای حضور در این میزگردها و ارائه نظرات خود برای توسعه آسیا دعوت میکنم.
کشانی با بیان اینکه در اختتامیه نیز بیانیه و گزارش کار این اجلاس بهعنوان سند نهایی منتشر خواهد شد، از مهمانان دعوت کرد از نمایشگاه توانمندیهای استان اصفهان بازدید کنند. رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از تلاشهای وزارت امور خارجه در برگزاری این اجلاس و حضور مهمانان خارجی تقدیر کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، اصفهان دهم تا دوازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD است.
از اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا، نمایندگان کشورهای چین، عربستان، ترکیه، امارات، برونئی، پاکستان، قطر، تایلند، قرقیزستان، بنگلادش، فیلیپین، مالزی، تاجیکستان، افغانستان و فلسطین در این اجلاس دو روزه در اصفهان حضور یافتند.
مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقهای بین دولتها و سازمانهای منطقهای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.
کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.