به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، امیرحسین میرابادی اظهار داشت: طی این چند روز شاهد برگزاری مهمترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمدی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعههای خارجی است.
به گفته او، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکتها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأتهای تجاری فراهم کرده و آیهیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاه نقش موثری را ایفا کرد.
وی “نقش شرکتهای دانشبنیان و فناور” را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بینالمللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی سازی این دستاوردها طی سالهای گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش به سزایی در جهش شرکت های دانش بنیان خواهد داشت.
به گفته رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بینالمللی در ایران اکسپو، شرکتهای دانشبنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکتهای دانشبنیان به نسبت دوره پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.
میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانشبنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.
وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانشبنیان ایرانی نیز تقویت چشمگیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزههای مختلف به نمایش درآمده است.
به گفته او، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین المللی کالا و خدمات آنها می دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.
پر رنگ شدن اقتصاد دانشبنیان در سبد اقتصاد کشور
وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکتهای دانشبنیان دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد کلان کشور است.
میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکتهای دانشبنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیشروی شرکتهای دانشبنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بینالملل از جمله ظرفیتهایی است در دستور اقدام قرار دادهایم.
وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانشبنیانها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.
میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکتهای دانشبنیان در تعاملات خارجی را سبب ارتقا جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بینالمللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رییس جمهوری اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.