به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین لطیفی کارگردان، نویسنده و تهیه کننده شناخته شده با تأکید بر اینکه فیلمسازی در ارتباط با بحث جوانی جمعیت و فرزندآوری باید با پرهیز از هرگونه شعارزدگی باشد گفت: مسئله زیرساخت است که با تشکیل کمیتههای ویژه در این زمینه توسط هیأت دولت صورت میگیرد.
وی در ادامه افزود: اگر قرار باشد که وزارت مسکن، آموزش و پرورش، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنایع و در نهایت وزارت فرهنگ وارد این عرصه بشود، قطعاً باید زیرساخت درست داشته باشیم. بنابراین اگر من فیلمساز قرار است تبلیغ جوانی جمعیت کنم باید زیرساخت درست باشد.
لطیفی با تأکید بر اینکه فرهنگ جوانی جمعیت برایش با ارزش و مهم است و خودش هم از مفاهیم فرزندآوری و ازدواج لذت میبرد، گفت: مفاهیم لذت بخش فرزندآوری، زندگی مشترک و عشق ورزیدن در کنار هم، از همه جدا نبودن و آرامش در عرصه خانواده همه مفاهیمی است که میتواند در قالبهای هنری بگنجد و زیبا باشد. اینکه در فیلمها نشان دهیم که چند بچه در یک منزل هستند و بازی میکنند، کار زیبایی است منتها باید برایش قصه خوب نوشت.
وی با اشاره به اینکه خودش سه فرزند دارد، گفت: بحث فرزندآوری را باید عمیقتر نگاه کنیم، در تمامی وزارتخانهها کارگروه تشکیل شود و همت عالی برای چنین فرهنگسازی صورت بگیرد. لطیفی در پاسخ به این سوال که اگر مشکل قصه نباشد تمایل به ساخت فیلم در عرصه خانواده و جوانی جمعیت دارد یا خیر، گفت: بله حتماً من دوست دارم فرزندآوری را ترویج کنم. فرزندپروری دهه بیست، سی، چهل و پنجاه که در خانههای هشتیدار بچهها با هم بزرگ میشدند، اینها الگوهای خوبی برای لذتبخشی خانواده و فرزندپروری هستند.
فرزندآوری باید یک ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
هوشنگ توکلی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: من معتقدم که تصمیمگیری و دیدگاه نسبت به جوانی جمعیت و ازدیاد آن باید از جامعه به بالا تزریق شود، وقتی خواستهای در جامعه تعریف میشود و جا میافتد، به سمت مدیران اجرایی هم میرود و همین نشان میدهد که چنین علاقهای الان در جامعه وجود دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: زمانی که چنین دیدگاهی به مدیران جامعه تزریق شود قطعاً جزو اولویتهایشان قرار میگیرد و توجه میکنند که چه چیزهایی نیاز این جوانان است و تعادل بین نیازها، خواستهها، توقعات و قدرت اجرایی خود را برقرار میکنند، هر تصمیمی در اینجا گرفته شود میتواند به نفع جامعه باشد.
توکلی با اشاره به شعار جوانگرایی جامعه گفت: همین شعار نشان میدهد که ما جوانان را میخواهیم تشویق به ازدواج و سپس فرزندآوری کنیم، این را هم باید در نظر بگیریم که در طول سالیان گذشته کشور ما دچار تحریمهای زیادی بوده و همه روی جامعه اثر منفی گذاشته است. حال باید سرمایه گذاریهایی داشته باشیم که بتواند این ضعفها را جبران کند و جزو اولویتهای جامعه قرار بگیرد، قطعاً قوه مجریه ما در این زمینه نیت خوبی دارد و باید بررسی کند که بر اساس آنچه سیاستهایی را در نظر بگیرد.
توکلی با اشاره به اینکه آشوبهایی که در سراسر دنیا دیده میشود نیروهای جوان جامعه را نسبت به آینده نگران میکند، گفت: الان هم که دانش بشری رشد کرده، کهنسالان بیشتر عمر میکنند و شرایط طوری شده کشوری مثل انگلیس یک قتل عام علیه سالمندانش در بیمارستان راه انداخته به دلیل اینکه توان پرداخت خرج سالمندان را ندارد، حال در این شرایط و در جامعه خودمان باید وضعیت را بسنجیم تا نیروی کار و انسانی جوانمان از دست نرود و برای آینده هم برنامهریزی درست داشته باشیم.
دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخشهای خانواده، رسانه، سازمانهای مردم نهاد، دستگاههای اجرایی، شرکتها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.