خبرگزاری مهر، گروه استانها: مازندران دومین استان تولید کننده توت فرنگی کشور محسوب میشود و شهرهای بابلسر و جویبار بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.
۱۷ هزار هکتار از مزارع مازندران به زیر کشت توت فرنگی تخصیص دارد و از این میزان ۳۲۰ هکتار در شهرستان جویبار واقع شده است. شرایط مطلوب جوی و اقلیمی سبب شده تا سطح زیرکشت محصول توت فرنگی امسال در مازندران روند رو به رشدی داشته باشد.
با این حال این استان همچنان از داشتن صنایع تبدیلی و تکمیلی محروم است و دسترنج کشاورزان آن در استانهای دیگر فرآوری میشود. کشت توت فرنگی به روش تونل پلاستیکی در مازندران در حال رواج است و سبب میشود این محصول زودتر به بازارهای مصرف راه یابد.
طی سالهای اخیر روش کشت توت فرنگی از سنتی به صنعتی در حال تغییر بوده و برای کشاورزان ارزش اقتصادی بالایی را در پی داشته است. فصل برداشت توت فرنگی در مازندران چهار تا پنج ماه از سال طول میکشد و کشاورزان دغدغه فروش در زمان برداشت را دارند.
اصغر قربان زاده گل محلهای از کشاورزان شهرستان جویبار که چند سالی است به کشت توت فرنگی مشغول بوده در گفت وگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه زمینهای بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم، گفت: زمین بنده اجارهای بوده و متأسفانه هزینه اجاره زمینها بسیار بالا بوده است.
زمینهای بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم وی قیمت بالای کود و سموم کشاورزی را از دیگر مشکلات تولید کنندگان توت فرنگی اعلام و افزود: خوشبختانه قیمت امسال توت فرنگی مناسب بوده اما باید بپذیریم هزینه کشت تا زمان برداشت این محصول نیز بسیار بالا بوده است.
این تولید کننده اضافه کرد: در هر هکتار به ۱۸ کارگر نیاز داریم و در ۶ ماه از پروسه تولید این محصول اشتغالزایی و درآمد خوبی برای شهرستان جویبار که دومین شهرستان تولید کننده این محصول بوده به همراه خواهد داشت.
مسؤول ترویج و آموزش جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در این شهرستان را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: کلاسهای آموزشی و ترویجی در راستای تولید محصول سالم برگزار میشود.
سیده سمانه هاشمی با اشاره به اینکه کشت توت فرنگی بر روی مالچ های پلاستیکی به منظور کاهش مصرف علف کشها، تولید محصول سالم و جلوگیری از تبخیر سریع آب در سالهای اخیر رواج زیادی یافته است، اظهار کرد: از کشاورزان در خواست داریم با حضور در کلاسهای آموزشی و به تبع آن استفاده کمتر از سموم و کودها در تولید محصول سالم گام بردارند.
سالانه سه هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار تولید میشود و این محصول در باغات با قیمتهای ناچیزی از کشاورزان خریداری و به قیمت کیلویی بیش از ۱۰۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه میشود.
تولید بیش از ۳ هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در سال جاری را حدود ۳۳۹ هکتار بیان کرد و گفت: پیش بینی میشود ۳ هزار و ۲۲۰ تن محصول توت فرنگی تولید و به بازار عرضه شود.
عبدالله رحیمی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه توت فرنگی اولین میوهای است که در فصل بهار به بازار عرضه میشود اظهار کرد: استان مازندران رتبه دوم سطح زیرکشت این محصول را به خود اختصاص داده است و شهرستان جویبار نیز در تولید این محصول رتبه دوم استان را کسب کرده است.
وی تعداد بهره برداران فعال در کشت این محصول را بالغ بر ۵۱۸ نفر اعلام کرد و افزود: برداشت آن از ۲۰ اسفند آغاز و هزینههای مازاد این محصول با عرضه نوبرانه آن به بازار قابل جبران خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار به اهمیت تولید سالم محصول توت فرنگی تاکید و اظهار کرد: روشهای استفاده از ارقام تجاری و اصلاح شده به جای ارقام محلی، استفاده از نشاهای سالم و عاری از ویروس، استفاده از روشهای نوین کشت به جای کشت سنتی، هزینه بهینه عناصر غذایی براساس آزمون خاک و برگزاری کلاسهای آموزشی به منظور ارتقا دانش فن بهره برداران را در تولید محصول سالم دانست.
شهرستان بابلسر نیز رتبه اول تولید محصول توت فرنگی در مازندران را دارا است و پیش بینی میشود بیش از ۲۱ هزار تن محصول امسال در این شهرستان تولید شود.
پیش بینی برداشت ۲۱ هزار تن توت فرنگی از ۸۰۰ هکتار مزارع بابلسر
نصرالله پورحسین باقری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر با اشاره به آغاز برداشت توت فرنگی در این شهرستان، سطح زیر کشت توت فرنگی بابلسر را ۸۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت مناسب آب و هوایی، محصول دهی توت فرنگی بسیار مطلوب است و پیش بینی میشود ۲۱ هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی تعداد بهره برداران توت فرنگی در این شهرستان را یکهزار و ۳۳۷ نفر عنوان کرد و افزود: برداشت این محصول که بیشترین رقم کشت شده آن کاماراسو است از اواسط اسفند ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.
به گفته کشاورزان اکنون بیشتر فراینده فروش توسط دلالها و واسطهها صورت میگیرد و پای آنان در میان است. اکنون محصول توت فرنگی مازندران توسط واسطهها به استانهای مختلف کشور نظیر اردبیل، تبریز و تهران و غیره ارسال میشود و کام آنان را شیرین میکند.