به گزارش خبرنگار مهر، الهام یاوری در نشست خبری با موضوع دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد گفت: دومین جشنواره و نمایشگاه پژوهشی پرورشی سمپاد در حالی برگزار خواهد شد که نسبت به سال گذشته از ظرفیتهای بسیار بهتری برخوردار است. این نمایشگاه در سالهای دور هم برگزار میشده است اما با چند ساله وقفه مواجه شده بود.
یاوری با بیان اینکه فضای نمایشگاه فضایی برای تحقق چند هدف ماست؛ گفت: این نمایشگاه در درجه اول محل رشد و تبلور استعدادهای دانش آموزان سمپاد و دانش آموزان برگزیده جشنوارههای خوارزمی است که آنان را هم جزئی از خانواده سمپادی میدانیم. هدف اول این است که فرصتی مهیا کنیم که همه این دانش آموزان ظرفیتها و استعدادهای خود را به نمایش بگذارند و ظرفیتهای نهفته خود را آشکار کنند و در این مسیر از نهادها و شرکتهای دولتی و خصوصی، شرکتهای دانش بنیان و هر نهادی که امکان کمک به پرورش این استعدادها را دارند کمک میخواهیم.
وی با اشاره به اینکه دلیل دوم اهمیت این نمایشگاهها درک بهتر دستاوردهای پژوهشی دانش آموزان است؛ گفت: با این نمایشگاهها دانش آموزان دستاوردهای پژوهشی و فرصتهای تحقیقاتی خود را بهتر درک میکنند. دلیل سوم برگزاری این نمایشگاهها هم ایجاد شبکه مناسبی از ارتباطات دانشآموزی و دانشجو استادی است تا دانش آموزانی که پیش از این در استان خود فعال بودند با دانش آموزان و اساتید سراسر کشور در ارتباط باشند.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان افزود: علاوه بر دانش آموزان سمپادی و برگزیدگان جشنواره خوارزمی از تمامی دانش آموزانی که به پژوهشهای دانش آموزانی علاقه دارند؛ دعوت میکنیم در این نمایشگاهها حضور پیدا کنند.
در ادامه الهام یاوری همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دلایل عدم تحقق تحصیل رایگان چهار دهک کشور در مدارس سمپاد و تقاضای مدیران این مدارس از خانوادههای دانش اموزان ۴ دهک اول برای دریافت شهریه گفت: بر اساس مصوبه دولت تحصیل رایگان دانش آموزان ۴ دهک اول الزامی است؛ اما هنوز دستورالعمل اجرایی آن صادر نشده است؛ البته ما به مدیران مدارس سمپادی تاکید کردیم که نباید شهریهای از دانش آموزان عضو ۴ دهک اول دریافت کنند.
یاوری با بیان اینکه ۱۱۸ طرح و دستاورد آموزشی پژوهشی در گروه دختران و ۱۱۹ طرح در حوزه پسران به این نمایشگاه ارائه شده است؛ خاطر نشان کرد: آثار دانش آموزی در حوزههای مختلفی همچون هنر، ژنتیک، مکانیک، ادبیات و ریاضیات و.. ارائه شده است؛ امیدوارم این طرحها در آینده چراغ راه دانش آموزان برای برداشتن گامهای آینده ساختن ایران باشد.
در ادامه مسعود بهرامی مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای تهران هم با بیان اینکه دهههای آینده متعلق به دانش آموزان حال حاضر است؛ گفت: این شما دانش آموزان هستید که باید کارآزموده و پرانگیزه از انقلاب اسلامی دفاع کنید و این نظام را هر چه بیشتر و بهتر در راه تحقق آرمان خود یعنی تمدن نوین اسلامی است یاری کنید.