به گزارش خبرنگار مهر، علی زند وکیلی، مدیرعامل مؤسسه راهبردهای بازنشستگی در نشست ارائه گزارش و رسالت صندوقهای بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال با حضور برخی نمایندگان مجلس گفت: این مؤسسه بازوی پژوهشی و مردمی سازی صندوق بازنشستگی است و از ابتدای سال در جهت شعار سال اقدام کرده است.
وی با اشاره به موضوع جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: برای تحقق این موضوع مطالعات بین المللی را بررسی و مدلهای مردمی سازی را در یک ویژه نامه منتشر کردیم که امروز با حضور نمایندگان مجلس و اندیشمندان مختلف و مدیرعامل صندوق ارائه شد.
زند وکیلی گفت: مردمی سازی فرایند پیچیده و مستمر است و باید مدلهای درستی برای آن در نظر گرفت، همچنین مساله آموزش حائز اهمیت است و این ظرفیت باید باشد که مردم مالکیت صندوقها را داشته باشند.
وی در مورد افزایش سن بازنشستگی بیان داشت: افزایش سن بازنشستگی و نتایج آن را در یک پژوهش مفصل ارائه کردیم.
زند وکیل گفت: تأثیر مردمی سازی صندوقهای بازنشستگی بر سفره بازنشستگان است و خود بازنشستگان میتوانند مثلاً سهم در مالکیت هلدینگها داشته باشند.
مدیرعامل مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا خاطرنشان کرد: شناسایی آسیبها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی موجود در صندوق بازنشستگی و شرکتهای تابعه، طراحی و تدوین مسیر راهبردی و مدیریت پژوهشهای مورد نیاز صندوق، ایجاد ارتباط مؤثر با دانشگاهها و مراکز علمی و تشکیل شبکه نخبگانی تدوین نظام پیشنهادات و مدلهای احیا مولدسازی و مردمیسازی از اهداف مأموریتهای مؤسسه راهبردی بازنشستگی است.
وی گفت: در اقتصادی که از لحاظ سیاسی و تعارض منافع پیچیدگیهای بسیاری دارد و تحت تأثیر بازیگران زیادی هستند نمیتوان به راحتی ریلگذاریهای موجود را تغییر داد. استفاده از ابزارهای نوین و فناوریهای بدی جهت نیل و اهداف با کمترین اصطکاک بسیار ضروری و کارا است.
زند وکیل ادامه داد: صندوق بازنشستگی کشوری با توجه به اقتصاد متنوع و ذینفعان مختلفی که در ساختار خود دارد میتواند با استفاده از این ابزارسازیها الگوی موفقی برای دیگر بخشهای اقتصادی کشور جهت تحقق شعار سال و ترقی بخش تولید کشور باشد.
وی گفت: مشارکت دادن مردم در اقتصاد به لحاظ مختصات فرهنگ ایرانی و اسلامی میتواند در قالبهای گوناگونی پیاده شود صندوق بازنشستگی میتواند با توجه به تنوع شرکتها و خدماتی که ارائه میدهد از هر یک از این ایدهها استفاده کند که یکی از این ایدهها شرکتهای تعاونی و تعاونیهای کارگری است و دیگری بودجههای مشارکتی است همچنین سکوها و فناوریهای دیجیتال و رمز نشانسازی داراییها میتواند در این زمینه مؤثر باشد
مدیرعامل مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا با بیان اینکه اختلاف در مفهوم مردمسازی و مشارکت مردمی از نقطه دید و استدلال متفاوت نشأت میگیرد، گفت: برخی باور دارند که مردم میسازی به معنای اجازه دادن به مردم برای شرکت در تصمیمگیریهای اجتماعی است یا آن را صرفاً به معنای اختصاصیسازی میدانند در حالی که دیگران معتقدند مردمیسازی فراتر از این معنای سطحی است و باید شامل پیوندهای عمیق و فعال مردم با فرایندهای تصمیمسازی و اجرایی باشد.
وی یادآور شد: صندوق بازنشستگی کشوری با بهرهگیری از ایده کسب و کارهای اجتماعی و پایش مقررات حاکم بر شرکتهای صندوق میتواند الگوی مناسبی برای تحقق صحیح مشارکت مردم برای دیگر بخشهای کشور باشد.