به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ فیروز کشیر، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: هنگام بارندگی، حداکثر سرعتهای مجاز تعیین شده برای معابر کاهش مییابد و راننده باید با سرعت کمتری رانندگی کند که به آن سرعت مطمئنه میگویند.
وی افزود: پس از بارش به خصوص در اوایل آن وقتی که تازه زمین تر شده، اصطکاک کاهش مییابد. به علت مخلوط شدن آلودگیهای سطحی مانند روغن ماشین و گرد و خاک که به طور معمول روی سطح همه خیابانها و جادهها قرار دارند زمین لغزندگی بیشتری پیدا میکند که در این شرایط باید سرعت وسیله نقلیه کنترل شود.
سرهنگ فیروز کشیر گفت: حفظ فاصله طولی در آب و هوای بارانی بسیار مهم است در این شرایط حفظ فاصله طولی باعث میشود، هنگام حادثه، شما فرصت کنترل خودروی خود را برای جلوگیری از برخورد داشته باشید. وضعیت و شرایط لاستیک خودرو نقش مهمی در جلوگیری از سوانح، به خصوص در بزرگراههای لغزنده دارند. فشار یا باد لاستیک در شرایط دمایی مختلف متفاوت است که با تغییر فصول باید تغییر کند.
وی بیان داشت: از سبقت گرفتن در این شرایط خاص بپرهیزید. چرخاندن فرمان به مقدار زیاد، ضربهای به عقب خودرو میزند که موجب سُر خوردن آن میشود و خودرو در جهت عکس حرکت برمیگردد.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: از مناطقی که دارای جمع شدگی آب و یخ زدگی است رد نشوید، چون از عمق آب و یا وجود چاله یا گودالی عمیق در آن قسمت مطلع نیستید.
وی از رانندگان خواست منبع آب شیشه شوی را به طور مرتب کنترل کرده و از سالم بودن عملکرد برف پاک کنها مطمئن شوند و بسته به شدت باران، سرعت برف پاک کن را تنظیم نمایند. همچنین روشن کردن چراغهای جلو هنگام بارندگی و استفاده از مه شکن در برخی موارد به شما در رانندگی کمک میکند.
وی یادآوری کرد: لغزنده بودن معابر به راحتی باعث سر خوردن خودرو میشود. به هنگام مواجه با این مشکل باید نکات و عکس العملهای زیر را انجام دهید:
- خونسردی خود را حفظ کنید.
- پای خود را از روی پدال گاز بردارید.
- حتی الامکان ترمز نزنید.
- به آرامی فرمان را به سمت محلی که میخواهید خودرو را متوقف کنید، بچرخانید.
- برای جلوگیری از سُر خوردن خودرو همیشه پیش از رسیدن به پیچها از سرعت بکاهید و ترمز بزنید.