محمد جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، به مناسبت ۱۸ اردیبهشت روز جهانی آسم و با تاکید بر ارتقای درمان آسم از طریق آموزش اظهار کرد: بیماری آسم یکی از شایع ترین بیماری های مزمن غیرواگیر است که بیش از ۲۶۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و مسئول بیش از ۴۵۰ هزار مرگ در سال در سراسر جهان است که بیشتر آن ها قابل پیشگیری هستند.
وی خاطرنشان کرد: نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری ائتلاف جهانی برای کنترل آسم اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده است.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به شعار روز جهانی آسم در سال ۱۴۰۳ با عنوان «ارتقای درمان آسم با آموزش» گفت: آسم یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله کشورما محسوب می شود و در ایران شیوع علائم آسم در کودکان و نوجوانان حدود ۱۱ درد و در بالغین حدود ۹ درصد است.
جعفرزاده افزود: این بیماری محدودیت های قابل توجهی بر زندگی اجتماعی، عاطفی، فعالیت های فیزیکی و نیز حرفه ای بیماران ایجاد می کند و کودکان در این میان آسیب پذیرترند و غیبت از مدرسه، محل کار و کاهش حضور در زندگی خانوادگی و اجتماعی از عوارض این بیماری است.
وی تصریح کرد: با توجه به ارائه خدمات آموزشی و مراقبتی در مراکز خدمات جامع سلامت سطح استان در خصوص بیماری آسم، امیدواریم با اطلاع رسانی عمومی در خصوص بزرگداشت این روز در کنار افزایش آگاهی آحاد جامعه و حساس سازی سیاست گزاران و مدیران سلامت و پرسنل مراکز در راستای ارتقای دانش گروه های در معرض خطر به ویژه بیماران و خانواده های آنان ارتقای سلامت جامعه را شاهد باشیم.