خبرگزاری مهر، گروه استانها - حبیبه احسنی: کسب مقام سوم تیم هندبال قوچان در اولین حضور خود در لیگ دسته یک کشور آنهم بدون حامی مالی نشان از بالا بودن ظرفیت این تیم دارد اما امروز فشارهای مالی، بدهی و نداشتن هزینه شرکت در مسابقات برای سال جاری، انگیزه کادر فنی و تیم را کاهش داده که حمایتهای مسؤولان شهرستان در این زمان باقیمانده میتواند جان تازهای به این تیم ببخشد.
رشته ورزشی هندبال به دلیل تیمی بودن آن یکی از رشتههایی است که برگزاری مسابقات آن میتواند بهخوبی شور و نشاط را در دل بیننده به وجود آورد و در کنار ورزش و سرگرمی، روحیه کار تیمی را آموزش دهد.
سابقه این رشته ورزشی در قوچان به دهه ۶۰ بازمیگردد زمانی که تیم هندبال قوچان در روزهای اوج خود به سر میبرد و بازیکنانی تربیت کرد که امروز هرکدام از آنها میتوانند در جایگاه مربی یک تیم مطرح کشوری و حتی بهعنوان کادر فنی تیم ملی هندبال بدرخشند.
تیم هندبال قوچان پس از سالها فراموشی توانست سال گذشته با تلاشهای عدهای سینه سوخته در این رشته ورزشی مقام برتر مسابقات هندبال لیگ دسته ۲ کشور را به دست آورد و سهمیه حضور در لیگ دسته یک را کسب کند.
هدف گذاری کادر فنی و جوانان تیم صعود به لیگ برتر بود اما مشکلات مالی، نبود اسپانسر و … علیرغم همه تلاشها تنها مقام سوم و حفظ سهمیه لیگ را برای تیم هندبال قوچان به همراه داشت.
شاید تنها چند ماه برای اعلام حضور و ثبتنام تیمهای متقاضی جهت شرکت در مسابقات لیگ دسته یک هندبال کشور زمان باقی نمانده باشد و تیم هندبال قوچان بهعنوان تنها تیم شرکتکننده از استان خراسان رضوی میتواند مسابقات را نامنویسی کند اما شرایط فعلی این تیم ازنظر مالی، بدهیها و نبود اسپانسر ممکن است مانع این حضور شود.
وجود بازیکنانی قوچانی و بااستعداد و آینده دار در این رشته ورزشی که زیر نظر حسن خلیقی کاپیتان سابق تیم ملی هندبال توانستهاند امروز ظرفیتهای خود را به نمایش بگذارند این را میطلبد که مسؤولان شهرستان اعم از نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان، ورزش و جوانان و … پایکار این جوانان آمده تا مشکلات مالی این تیم برطرف شود.
حمایت از هندبالیستهای جوان قوچانی در گرو پشتیبانی مسؤولان شهرستان
رئیس هیأت هندبال قوچان با اشاره به حضور تیم هندبال این شهرستان در مسابقات دسته یک این کشور در سال گذشته اظهار کرد: در گروه ما تیمهایی همچون سنگ بافق یزد، کرمانشاه، گیلان، شهرک برف فروش شیراز و آلومینیوم اراک حضور داشتند که متأسفانه قوچان تنها تیم بدون اسپانسر در این مسابقات بود.
حمیدرضا عبدالله زاده مقدم ادامه داد: تمام تیمها با توان مالی بیشتری در این مسابقات حضور داشتند و حتی توانسته بودند به دلیل پشتوانههای مالی بازیکنان تیم ملی را جذب کنند و همین نبود حامی مالی باعث شد قوچان جایگاه سوم مسابقات را به دست آورد و از راهیابی به لیگ برتر هندبال بازبماند.
وی یادآور شد: جوانان این شهر برای پیشرفت و توسعه رشته ورزشی هندبال پایکار آمده و در کنار کادر فنی جوان و متخصص توانستند یک کار حرفهای را به نمایش بگذارند اما استطاعت مالی پایین جلوی پیشرفت هندبالیستهای این شهرستان را گرفته است.
عبدالله زاده مقدم بابیان اینکه تاکنون سهمیه تیم هندبال این شهرستان برای حضور در مسابقات حفظشده و حتی برنامهریزی دارد تا امسال نیز در مسابقات لیگ دسته یک کشور شرکت کند، افزود: تمام تلاش برای حفظ سهمیه در قوچان است اما اگر مسؤولان حمایتهای مالی نداشته و این تیم اسپانسر جذب نکند باید سهمیه به استانهای دیگر واگذار شود که هماکنون هم متقاضیانی داشته است.
رئیس هیأت هندبال قوچان با تأکید بر اینکه جوانان پراستعداد قوچان توانستهاند با آموزشهای تخصصی امروز به درجه قابلقبولی در این رشته ورزشی برسند، بیان کرد: سال گذشته ۷۵۰ میلیون تومان قرارداد با بازیکنان بستهشده است که تنها ۲۰۰ میلیون تومان آن به بازیکنان غیربومی اختصاص دارد و مابقی قرارداد بازیکنان بومی همین شهر است.
وی حمایت مسؤولان را موجب بقای این رشته ورزشی دانست و بیان کرد: شاید هنوز اعتماد مردم و مسؤولان به این رشته ورزشی جلب نشده است اما علاوه بر هندبال همه رشتههای ورزشی مظلوم واقعشدهاند درصورتیکه میتوان با برند سازی و پسازآن پشتوانه سازی در رشتههای مختلف همچون این رشته درخشید.
عبدالله زاده مقدم تأکید کرد: یکی از اثرات مهم حضور تیم هندبال این شهرستان در مسابقات لیگ برتر کشور میتواند این باشد که قوچان همچون سبزوار میزبانی مسابقات را انجام داده و همین امر به اقتصاد، معیشت و فرهنگ و نشاط شهر کمک کند.
رئیس هیأت هندبال قوچان از کمک ۸۰ میلیون تومانی شورای اسلامی شهر قوچان، ۳۰ میلیون تومانی هیأت هندبال خراسان رضوی و ۵۰ میلیون تومانی یک شرکت تولیدی حوزه لبنیات به هیأت هندبال این شهرستان خبر داد و افزود: هزینه ورودی مسابقات امسال هنوز اعلامنشده اما بر اساس تورم احتمالاً حدود ۱۲۰ میلیون تومان تعیین میشود که هیأت برای تأمین آن با مشکل مواجه است.
وی با اشاره به وعده دفتر نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی به هیأت هندبال این شهرستان در سال گذشته برای کمک مالی و عدم تحقق آن گفت: بهعنوان متولی هندبال در شهرستان این وظیفه را داشتم تمامی مشکلات این تیم و نیازها را رسانهای کنم اما بیان مشکلات و درخواستها در خبرگزاریها موجب شد برخی از مسؤولان گلایه داشته باشند و علاوه بر عدم همکاری، دلخوریهایی نیز به وجود آورد.
عبدالله زاده مقدم ادامه داد: نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی که دوباره منتخب این شهرستان شده است باید برای حمایت جوانان ورزشکار پایکار آمده و حامی مالی برای تیم هندبال قوچان جذب کند زیرا اگر این تیم کمی تقویت شود سال آینده قطعاً در لیگ برتر خواهد بود.
وی بابیان اینکه اداره ورزش و جوانان بیشتر کارهای ستادی را انجام داده و تنها ۱۵ میلیون تومان به هیأت هندبال این شهرستان کمک مالی داشته که به قول خودشان بیشترین هزینه در میان هیأتهای ورزشی بوده است، تصریح کرد: رئیس اداره ورزش و جوانان برای کمک مالی از طرف اداره مدعی است درآمد از ناحیه استخر مهر داریم اما اداره کل اجازه هزینه کرد آن برای ورزش شهرستان را نمیدهد.
رئیس هیأت هندبال قوچان بابیان اینکه تا مردادماه زمان ثبتنام و حضور در مسابقات را داریم، تأکید کرد: همه بازیکنان و کادر فنی تمام توان خود را گذاشتهاند و این جوانان لیاقت حضور در لیگ برتر را دارند که مشکل تنها به دست نماینده شهر و فرماندار حل خواهد شد و مسؤولان باید توجه ویژهای در این زمان باقیمانده داشته باشند.
وی یادآوری این مطلب که تمام هزینههای تیم هندبال این شهرستان برای حضور در مسابقات لیگ دسته یک کشور در سال گذشته قریب به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده که شامل تعهد قراردادها نیز هست و تاکنون پرداختی صورت نگرفته است، گفت: پیشبینی برای هزینه موردنیاز امسال بهمنظور حضور در مسابقات لیگ دسته یک کشور ۳ میلیارد تومان با احتساب پرداخت مطالبات خواهد بود زیرا هزینههایی همچون حق فدراسیون، دارایی و … تا پرداخت نشود اجازه ثبتنام برای این مسابقات داده نمیشود.
عبدالله زاده مقدم با اشاره به علت تغییر نام تیم هندبال این شهرستان به نام تیم «ستارگان قوچان» بیان کرد: زمان عقد قرارداد و ثبتنام جهت حضور در مسابقات لیگ دسته یک کشور فدراسیون هندبال اعلام کرد که با نام هیأت هندبال نمیتوانید در مسابقات شرکت کنید و باید بهعنوان باشگاه با تعیین مدیرعامل ثبتشده حضورداشته باشید که این موضوع منجر به تغییر نام این تیم شد.
عدم رفع مشکلات تیم هندبال قوچان منجر به واگذاری آن میشود
دبیر هیأت هندبال قوچان و کاپیتان تیم نیز گفت: اگر نتوانیم مشکلات پیش رو تیم هندبال قوچان را رفع کنیم حتماً این تیم به شهرستان دیگری واگذار خواهد شد اما طی سال گذشته تمام تیم با عشق تلاش کردند و این سهمیه را با چنگ و دندان نگهدارند.
آرش احتساب بابیان اینکه قوچان ظرفیت و کارخانههای خوبی برای کمک به تیم و اسپانسر شدن دارد، افزود: متأسفانه بخش خصوصی به حرف ما گوش نمیدهد، پیگیریهای زیادی داشتیم خیلیها حتی قبول نکردند حتی به حضور بپذیرند و با برخی همصحبتهایی انجام شد اما خبری ندادند که این حمایت نیازمند کمک نیرویی بالادستی است.
هندبال قوچان تنها تیم برنامه محور در لیگ دسته یک کشور بود
کاپیتان سابق تیم ملی هندبال کشور نیز با تأکید اینکه ابتدا باید بدانیم این شهرستان قصد نگهداشتن این تیم را دارد یا نه و بعد تصمیمگیری کنیم، اظهار کرد: سال گذشته توضیحات زیادی برای حفظ این تیم و سهمیه آن داده شد و امروز صحبت از هزینههاست اما باید دید هدف شهرستان رفتن به مسابقات است یا صعود تیم به لیگ برتر.
حسن خلیقی بابیان اینکه سطح مسابقات لیگ دسته یک بسیار بالا و پرفشار است، افزود: قطعاً با همین رویه سهمیه تیم از بین خواهد رفت همانطور که تیمهای بزرگی مثل گرگان و گیلان سقوط کردند و سهمیه خود را از دست دادند.
وی ادامه داد: سال گذشته تیم هندبال قوچان به لیگ برتر صعود نکرد اما تنها تیمی بود که برنامه داشت و با شرایط سخت توانست تیمهای بزرگ لیگ را شکست دهد.
سرمربی تیم هندبال قوچان با اشاره به اینکه برای مسابقات سال قبل ۸ اردو و ۱۲ جلسه تمرین برگزار شد و بازیکنان باهدف حفظ سهمیه تا روز آخر باقدرت جنگیدند، تصریح کرد: ما میتوانستیم بر اساس قوانین فدراسیون ۲۵ بازیکن بگیریم اما تنها با ۱۵ بازیکن در مسابقات حاضر شدیم، اگر تیم حامی مالی داشت و میتوانستیم حداقل ۵ بازیکن دیگر برای تیم بگیریم امروز صحبتها در خصوص حضور در لیگ برتر بود.
بیتوجهی مسؤولان به تیم هندبال شهرستان برای رفع موانع حضورشان میتواند منجر به واگذاری آن به شهرستان دیگر شود و بار دیگر چراغ این رشته ورزشی در شهری که پتانسیل لازم را داراست و میتواند به یک برند تبدیل شود را خاموش کند.