خبرگزاری مهر، گروه مجله: هفته سوم اردیبهشت ماه به پایان رسید؛ هفتهای که برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب در آن آغاز شد؛ کشور یک قدم دیگر به تعطیلی روز شنبه نزدیک شد و اخبار قابل توجه دیگر که میتوانید مهمترین آنها را در این گزارش بخوانید.
چشمبسته به نفع زنان
۱۲ اردیبهشت ماه بود که درگیری بین هواداران زن پرسپولیسی و هواداران مرد سپاهانی در ورزشگاه آزادی اتفاق افتاد. درگیری که با فحاشی به یکدیگر شروع شد و پس از مدتی به درگیری فیزیکی و پرتاب سنگ و صندلی و … هم کشیده شد. لیدر سپاهان که پیرمردی اصفهانی بود نقش پررنگی در این درگیری ایفا کرد و در ویدئویی به طرفداران زن پرسپولیس توهین کرد. این توهینی برای او گران تمام شد. بر اساس حکم کمیته انضباطی این پیرمرد به مدت ۱۰ سال از حضور در ورزشگاههای کشور محروم خواهد شد.
این حکم هرچند به عنوان جریمه صادر شد اما با سوالات زیادی همراه بود؛ اینکه چنین حکمی چگونه قرار است اجرایی شود آن هم زمانی که بسیاری از کسانی که وارد ورزشگاهها میشوند بلیت ندارند یا میتوانند با مشخصات فرد دیگری وارد استادیومها شوند! از طرف دیگر در شرایطی که جو ورزشگاهها مملو از توهینهای اینچنین است صدور یک حکم برای یک نفر چه فایدهای خواهد داشت؟
کمیته انضباطی یک رأی دیگر نیز صادر کرد که باعث تعجب بسیاری از اهالی فوتبال شد: «مسابقات رفت و برگشت پرسپولیس و سپاهان در فصل آتی لیگ برتر فقط با حضور هواداران زن برگزار میشود و همچنین این دو باشگاه الزام به عذرخواهی در رسانه رسمی باشگاهی خود از جامعه هواداری فوتبال محکوم میشوند.» این تصمیم در حالی گرفته شد که بنا بر ویدئوهای منتشر شده از بازی مذکور، تماشاچیان زن که در ورزشگاه حضور داشتند با استفاده از الفاظ رکیک و فحاشیهای جنسی به تیم مقابل توهین کردند.
اما در سوی دیگری از دنیای فوتبال درخشش مهدی طارمی در بازی اخیر پورتو خبرساز شد. این لژیونر مقابل چاوز با ثبت یک گل و یک پاس گل باعث شد که سرمربی اینتر درباره او این طور بگوید: «مهدی طارمی را به صورت آزاد از پورتو به خدمت گرفتیم. او بازیکن مهمی در سطح بینالمللی است که گلهای زیادی به ثمر رسانده؛ بنابراین ما از این انتقال بسیار خوشحال هستیم.»
خبر خوشحال کننده ورزشی دیگر در این هفته نیز پیروزی تیم ملی والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال ایران در مقابل لبنان بود؛ این پیروزی باعث شد ایران برای دومین بار به مقام قهرمانی قاره آسیا دست پیدا کند.
یک هفته و چند حادثه
یکی از حوادث تلخ هفته گذشته تیراندازی افرادی ناشناس به برجک نگهبانی در هنگ مرزی بانه بود که در پی آن «فرزین دلیان» سرباز وظیفه اهل کرمانشاه به شهادت رسید. پلیس درباره جزئیات این تیراندازی توضیح داد: «تیراندازی افراد ناشناس از مواضع نامشخص مستقر در آن سوی نوار مرزی، به سمت مأموران پاسگاه مرزی هنگ ژال، صورت گرفته که متأسفانه، علاوه بر شهادت یکی از کارکنان وظیفه، دو سرباز وظیفه و یک کادر دیگر نیز مجروح شدند که جهت سیر مراحل درمان، به یکی از مراکز درمانی منتقل شدند.» دو روز بعد از فرمانده مرزبانی استان کردستان خبر آمد که مرزبان دیگری به نام استوار دوم «جلال اعتمادی» از مجروحان این حادثه نیز به شهادت رسید.
استان کردستان این هفته علاوه بر شهادت مرزبانهایش شاهد یک پرونده قتل خانوادگی نیز بود. قتلی که بنا به گزارش پلیس در آن پدر ۴۳ ساله، مادر ۳۸ ساله و دختر ۱۲ ساله در مریوان با سلاح گرم کشته میشوند. فرمانده انتظامی استان کردستان بررسی موضوع و بازداشت عامل یا عاملان احتمالی قتل را در دستور کار مأموران پلیس آگاهی مریوان قرار داد و چیزی نگذشت که پلیس قاتل را شناسایی و پس از هماهنگی با مراجع قضائی در عملیاتی ضربتی وی را بازداشت کرد. قاتل کسی جز فرزند خانواده نبود. او پس از اعتراف به جرم خود، انگیزه ارتکاب جرم را اختلافات خانوادگی اعلام کرد.
در جنوب شرقی کشور نیز درگیری مسلحانه دیگری میان اراذل و افراد شرور در محدوده خیابان کوثر در شهر زاهدان اتفاق افتاد که در جریان آن تعدادی زخمی شدند و یک نفر هم کشته شد. التهاب این درگیری در نهایت با دخالت نیروی بسیج کاسته و پس از مدتی امنیت در منطقه برقرار شد.
روستایی که خاکستر شد…
حوالی نیمهشب پنجشنبه ۱۳ اردیبهشتماه شعلههای آتش از یک مغازه نانوایی واقع در روستای «امامزاده ابراهیم» واقع در گیلان در کمتر از چند دقیقه زبانه کشید و به جان خانهها و مغازههای روستا افتاد. با اعلام موضوع به آتشنشانی، دقایقی بعد آتشنشانان از محلههای اطراف برای اطفای حریق به این روستا اعزام شدند و تا نزدیکی صبح مشغول مهار آتش بودند.
آتش مهار شد اما سرمایه اکثر مردم منطقه خاکستر و نابود شد. حالا این مردم به مسؤولان امید دارند تا شاید فکری به حال آنها کنند و با در نظر گرفتن کمکهایی بخشی از خسارتشان را جبران سازند؛ خساراتی این آتشسوزی به بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی و تجاری زده است تفاوت چندانی با یک زلزله مهیب یا سیل نابودکننده ندارد چرا که از یک روستای چوبی هیچ چیز باقی نمانده است.
«مهدی نقدی»، فرماندار شفت علت اولیه این آتشسوزی را اتصال سیم برق در یک نانوایی عنوان کرد و گفت: «بعد از بررسی میزان خسارتها توسط آتشنشانان، اقدامات بعدی برای آواربرداری خانههای آتش گرفته در این منطقه از استان گیلان انجام میشود. او حادثه آتشسوزی شهرک امامزاده ابراهیم را بسیار تلخ دانست و ادامه داد: «سازههای چوبی شهرک امامزاده ابراهیم کاملاً خشک و آماده اشتعال بودند و کارشناسان باید علت دقیق حادثه را بررسی کنند. به دنبال اظهارنظرهای غیرکارشناسی نیستیم و حتماً باید کارشناسی انجام شود.»
همچنین «علیاصغر چگینی»، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شفت با اعلام تشکیل پرونده قضائی در رابطه با آتشسوزی شهرک امامزاده ابراهیم مانند نقدی اعلام کرد علت اصلی وقوع آتشسوزی پس از اعلام نظر کارشناسان مشخص خواهد شد.
راهکارهای پر اما و اگر حجاب
اظهارات اخیر امیرحسین بانکی پور یکی از نمایندگان مجلس درباره راهکارهای مقابله با بیحجابی در روزهای اخیر، خبرساز شد. او درباره نرخ جریمههای نقدی کشف حجاب میگوید: «کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه میشود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند بار سوم، فرد به محاکم قضائی ارجاع میشود که مجازاتهای سختی برای آن پیش بینی کردهایم.»
لایحه عفاف و حجاب با نام کامل لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»، یکی از طرحهای عفاف و حجاب برای رعایت حجاب در کشور است که حدود از حدود یک سال پیش در مجلس و شورای نگهبان در گردش است و دست به دست میچرخد. این بار نیز سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: «لایحه عفاف و حجاب در شورای نگهبان در حال بررسی است و هنوز تمام نشده است ولی برخی ایرادات شورا به این لایحه همچنان به قوت خود باقی است.»
رئیس جمهور نیز به تازگی یادآوری کرد مسئله حجاب و عفاف هم وظیفه شرعی و هم وظیفه قانونی است. حجتالاسلام رئیسی گفت: «اگر در جاهایی به این موضوع کم توجهی شده است باید افراد را آگاه و متوجه کرد. همچنین کسانی با برنامهریزی به دنبال بر هم ریختن فضای قانون مداری جامعه هستند و دستگاهها باید در برخورد با آنها طبق تکلیفشان عمل کنند.»
پیگیری مسئله حجاب موافقان و مخالفانی دارد. رئیس سازمان غذا و دارو «سید حیدر محمدی» درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانهها اشاره کرد که سازمان غذا و دارو از اولین مجموعههایی بود که به مسئله رعایت حجاب ورود کرده است و اصول رعایت پوشش را به داروخانهها ابلاغ کرده است. او میگوید: «گرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانهها ابلاغ شده اما ناهنجاریهایی در این زمینه گزارش میشود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانهها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده میشود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا میشود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی میشوند.»
به نظر میرسد راهکارهایی که اخیراً برای مقابله با بیحجابی مطرح میشوند در پی ایجاد بازدارندگی باشند با این حال هنوز هم با انتقاداتی همراه بوده و واکنشهای مختلفی را در فضای رسانهای به همراه داشته است.