به گزارش خبرگزاری مهر، تیم تحقیقاتی بیمارستان اطفال بوستن به سرپرستی پروفسور "جورج دیلی" که نتایج تحقیقات خود را در مجله نیچر منتشر کرده اند، اعلام کردند که موفق شده اند برای اولین بار از سلولهای پوست داوطلبان انسانی و بدون نیاز به استفاده از جنین، سلولهای بنیادی جنینی چند قدرتی به دست آورند.
امتیاز این تکنیک جدید که به تازگی از سوی دانشمندان آمریکایی و ژاپنی ارائه شده در استفاده از سلولهای بنیادی شبیه به سلولهای بنیادی جنینی خود فرد برای درمان بیماریها است.
در این مورد از مقداری سلول بزرگسال پوست انسان، دانشمندان موفق شدند سلولهای بنیادی به دست آوردند که نه تنها می توانند برای ترمیم بافتهای از دست پوست مورد استفاده قرار گیرند، بلکه می توانند در سایر قسمتهای بدن نیز به کار روند.
مجله ساینس در پایان ماه نوامبر نتایج تحقیقات محققان "مرکز ژنوم" دانشگاه ویسکونسین- مدیسون را منتشر کرد. در این تحقیقات دانشمندان موفق شده بودند از سلولهای پوست بزرگسال سلولهای بنیادی جنینی به دست آورند اما این آزمایش با استفاده از سلولهای انسانی لابراتواری انجام شده بود. سلولهای انسانی لابراتواری به گروهی از سلولها گفته می شود که خطوط سلولی به طور طبیعی تنها برای تحقیقات علمی تولید می شوند.
این درحالی است که اکنون این دانشمندان موفق شدند از سلولهای پوست گروهی از افراد بزرگسال داوطلب سلولهای بنیادی جنینی چند قدرتی را به دست آورند.
به گفته این دانشمندان، هرچند این سلولهای بنیادی از سلولهای بزرگسال به دست آمده اند، باوجود این همچنان از اصطلاح سلولهای بنیادی جنینی برای نامیدن آنها استفاده می شود، چراکه این سلولها هنوز به سلولهای بنیادی تخصصی که قرار است به پوست، مو، بافتهای ماهیچه ای و یا دیگر قسمتهای بدن تبدیل شوند، رتبه بندی نشده اند.
تاکنون برای به دست آوردن این نوع سلولهای بنیادی نیاز به جنین بود اما اکنون با این روش جدید دیگر نیازی به استفاده از جنین وجود ندارد.