به گزارش خبرنگار مهر، جلسه کارگروه کاغذ و نشر با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی دیروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در محل نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
در این جلسه یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس این دوره نمایشگاه کتاب، با اعلام مصوبات سال گذشته گفت: یکی از پیشنهادهای سال گذشته، بحث معرفی کتابهای خوب حوزه کودک در کتابهای درسی بود که این کار انجام گرفت، موضوع بعدی تسهیلات به ناشران و کتابفروشان در زمینه برق و گاز بود که با تعرفه فرهنگی اینها حساب شوند، مقدمات این کار فراهم شده است و با وزارت نیرو هماهنگ کردیم اما باز هم به کمک شما برای پیشبرد کار نیاز داریم.
وی افتتاح کتابفروشی در استانها با توجه به مصوبه چند ماه قبل معاون اول را پیگیری دیگر این معاونت دانست و افزود: تا به الان در در هفت استان، این موضوع هماهنگ شده و در استانهای دیگر در حال انجام است، براورد ما این است که کل پروژه، امسال به اتمام برسد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه، گفت: حوزه فرهنگ از بخشهایی است که تسهیلات کم بهره در آن کم است و از تبصره ۱۸ چیزی عاید وزارت فرهنگ نمیشود.
همچنین در ادامه، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: شبکه کتابخانههای عمومی دسترسی به کتاب را در راستای عدالت فرهنگی، فراهم میکنند. ۳۱۵ پروژه نیمه تمام در کشور داریم و پیش بینی ما این است که تا پایان دولت ۱۲۰ پروژه به اتمام برسد.
وی در ادامه با بیان اینکه، هیچ دولتی به اندازه این دولت اهتمام به کتابخانه های عمومی نداشته است، هم توجه مسئولین دولت و هم توجه به اتمام پروژهها همیشه مورد اهتمام بوده است.
رمضانی موضوع مورد توجه بعدی در حوزه کتابخانه ها را کتابخانه های سیار دانست و گفت: یک بار از محل مسئولیت اجتماعی این موضوع پیگیری شد و ۵ خودرو زامیاد هم آماده تحویل بود اما هنوز به دست ما نرسیده است، کتابخانه های سیار به شدت در دسترسی مردم به کتابخانه ها مهم هستند و مطالبه اول آنها است.
وی گفت: وی گفت: ۶ پروژه کتابخانه مرکزی داریم که حتماً در این دولت به اتمام میرسد و با اتمام اینها ۱۹ کتابخانه مرکزی در استانها خواهیم داشت. کتابخانه مرکزی اراک بیش از ۷۰ درصد تکمیل شده است و کتابخانه مرکزی رشت، معطل انشعابات است. کتابخانه اگر بخواهد منابعش به روز باشد باید حداقل سالی ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد، کتاب خریداری شود. نکته دیگر بحث معیشت کتابداران است پیگیریهایی شده و اقدامات مثبتی رقم خورده و شما هم دستوراتی را داده اید اما در مورد یکسان سازی حقوق هنوز این موضوع به نتیجه نهایی نرسیده است.
در ادامه این نشست برخی از تشکلهای نشر، دغدغههای خود را در حوزههای مختلف صنعت نشر بیان کردند که برخی از حرفهای آنها بدین شرح است:
۱. این دولت اهتمام ویژه به کارخانههای تعطیل شده کاغذ داشت، اما میخواهیم که به اوضاع چاپخانهها هم رسیدگی شود.
۲. بودجه برای خرید کتاب از ناشران کم است.
۳. به زنان ناشر توجه ویژه شود و تسهیلاتی به این ناشران اختصاص دهند.
۴. در سالهای اولیه برگزاری نمایشگاه کتاب، به ناشران بخش بینالملل و مشخصاً ناشران عربزبان، توجه ویژهای میشد، خوب است که توجه دوباره به این حوزه صورت بگیرد.
۵. پیشنهاد میشود در نمایشگاه کتاب در مورد ارز کار ویژه ای صورت بگیرد.
۶. نشر دفاع مقدس کمبود ویترین دارد و از برگزارکنندگان و دولت میخواهیم به این بخش توجه کنند.
۷. بودجه دانشگاهها برای خرید کتاب از نمایشگاه، مخصوصاً در بخش بینالملل کم شده است. نهاد دانشگاه نیازمند حمایت جدی در این بخش است.
۸. ناشران و کتابفروشان از مالیات معاف هستند اما انقدر شرایط و مشکلات بروکراسی اداری برای این معافیت سخت میشود که در بیشتر مواقع از خیر این منفعت میگذرند. تقاضا داریم مسؤولان مالیات این فرآیند بروکراتیک را اصلاح و برطرف کنند.