سرهنگ نورالدین ناظمی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت پلیس در حوزه آموزش همگانی، اظهار کرد: پیشگیری و اقدامات دلسوزانه از جمله راههای مبارزه با اعتیاد و خردهفروشی است و با توجه به توانایی و امکانات پلیس، بخشی از فرهنگسازی در این راستا بر عهده خانوادهها است.
وی افزود: ورود پلیس به حوزه درمان مصرفکنندگان ثمربخش نیست بلکه باید با اقدام کارشناسی و تلاش مشاوران، این افراد به مسیر درست بازگردانده شوند و باید اذعان کرد برخورد قهری خانوادهها با این موضوع نیز ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: پلیس ضمن مبارزه شبانه روزی با توزیع کنندگان مواد مخدر، از ابتدای سال تاکنون ۲۳ کلاس آموزشی برای ۱۸۹۹ نفر شامل والدین، دانشآموزان، حجاج، دانشجویان، کارمندان، کارگران و معتادینی که راهی کمپ شدهاند، ۱۰ کارگاه مشاورهای با موضوع پیشگیری از اعتیاد برای ۳۹۵ نفر، ۱۲۸ مورد مشاوره رایگان ارائه و ۲ نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد نیز برگزار کرده است.
ظرفیت کمپ ماده ۱۶ مرکزی مناسب نیست
ناظمی، جمعآوری معتادان متجاهر را یکی از اقدامات اولویت دار نیروی انتظامی دانست و ادامه داد: تلاش میشود با جمعآوری این معتادان از پارکها، دغدغههای مردم رفع شود اگرچه پلیس وظیفه جمعآوری این قشر را بر عهده دارد اما باید مکان مناسب برای نگهداری وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: مرکز کمپ ماده ۱۶ که برای معتادان متجاهر در نظر گرفته شده است، از ظرفیت مناسب برخوردار نیست و اکنون به یکی از دغدغههای مردم و پلیس تبدیل شده است.
ناظمی با بیان اینکه نگهداری و درمان این جامعه هدف بر عهده نیروی انتظامی نیست، افزود: در صورت ایجاد کمپ استاندارد ماده ۱۶ با ظرفیت مناسب، نیروی انتظامی این آمادگی را دارد که در بازه زمانی ۴۸ ساعت تمام معتادان متجاهر را جمعآوری کند و در این صورت همشهریان شاهد حضور معتادان متجاهر در اماکن عمومی نخواهند بود.
مبارزه با خردهفروشان فروشان برنامه اولویت دار پلیس
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی انتظامی استان مرکزی مبارزه با خردهفروشان را از دیگر اهداف فراجا دانست و گفت: مشاهده خردهفروشان در پارکها و محلهها موجب احساس ناامنی و نگرانی برای مردم میشود که سال گذشته مبارزه با این افراد، چشمگیر و هدفمند بوده و سال جاری نیز با قوت بیشتر و با تعامل و هماهنگی دستگاه قضائی این مهم تداوم دارد تا با ایجاد احساس امنیت برای مردم و ناامنی برای خردهفروشان، این موضوع به حداقل برسد.
افزایش ۹ درصدی خردهفروشان نسبت به مشابه سال گذشته
سرهنگ ناظمی با اشاره به افزایش حدود ۹ درصدی دستگیری خردهفروشان مواد مخدر نسبت به مشابه سال گذشته، گفت: این اقدام در سال جاری نیز پیگیری میشود اما لایههای پنهان این موضوع نیز فراموش نشده و به صورت جدی پیگیر دستگیری آنها هستیم.
وی بیان کرد: در روزهای گذشته هفتمین مرحله طرح "آرامش در شهر" در سراسر استان مرکزی با هدف جمعآوری معتادان متجاهر و خردهفروشان برگزار شده که در این راستا در بازه زمانی ۲ روزه، بیش از ۵۰ نفر دستگیر شدهاند.
وی نیاز مالی را از عوامل تعدد خردهفروشان در منطق حاشیهنشین و کمبرخوردار دانست و اظهار کرد: بسیاری از خردهفروشان این مناطق در اثر بیکاری یا تأمین هزینه مواد مصرفی دست به این کار میزنند که میطلبد مشکلات مناطق حاشیهنشین از جمله اشتغال و فرهنگی با تعامل و همافزایی سایر دستگاههای اجرایی مرتبط به شکل ریشهای رفع شود.
سرهنگ ناظمی با اشاره به تعامل با آموزش و پرورش و اعزام کارشناسان به مدارس، افزود: اعتیاد دانشآموزان باید توسط خانواده پیگیری شود و میتوان با انجام اقدامات مناسب و اقدامات کارشناسی ظرف مدت چند ماه، دانشآموز گرفتار را به شرایط عادی برگرداند.