به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی هاشمی، ظهر یکشنبه در نشست با فرماندار و دهیاران شهرستان انار گفت: صدور اسناد مالکیت حد نگار اراضی کشاورزی یک ضرورت انکارناپذیر برای توسعه پایدار و ایجاد امنیت غذایی است و کشاورز با اخذ تسهیلات بانکی برای رشد تولیدات کشاورزی خود اقدام میکند.
وی افزود: حدنگاری همچنین، مالکیت افراد را تثبیت و از دارایی افراد صیانت میکند چرا که سند رسمی مالکیت از جایگاه و اعتباری برخوردار است که هیچ مقامی نمیتواند از پذیرش آن استنکاف کند.
هاشمی، یکی دیگر از مزایای صدور اسناد مالکیت را توسعه ثبت دیجیتال دانست و افزود: حدنگاری با ایجاد دفتر املاک الکترونیک، زمینه ارائه خدمات الکترونیک در بستر هوش مصنوعی را فراهم نموده و مراجعات حضوری به ادارات را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
عضو شورای قضائی استان کرمان تصریح کرد: علیرغم مزایای پرشمار حدنگاری، بخشی از اراضی بویژه زمینهای کشاورزی فاقد سند است که ناشی از عدم ترویج فرهنگ ثبت رسمی در جامعه و تصورات غیرواقعی افراد مبنی بر اخذ مالیات و قطع یارانه کشاورزان میباشد.
وی افزود: با توجه به اتمام مهلت پنج ساله ساله قانون جامع حد نگار برای تعویض اسناد مالکیت دفترچهای، این اسناد به نوعی بیاعتبارند و دارندگان این اسناد میبایست در اسرع وقت جهت تعویض اسناد دفترچهای به تکبرگ اقدام کنند.