به گزارش خبرگزاری مهر، «سارباناندا سونوال» وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای جمهوری هند، در آئین امضای قرارداد تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار با جمهوری هند، با ابراز خوشحالی از سفر به ایران گفت: امروز ما یک اقدام و تصمیم تاریخی را با توجه به روابط دیرینه به انجام میرسانیم و یک قرارداد بلند مدت در پی توافقهای پیشین بین دو کشور امضا خواهد شد که نشان دهنده اعتماد بین دو کشور و گسترش همکاریها است.
این مسؤول هندی در ادامه تاکید کرد: امروز دو کشور ایران و هند شاهد امضای یک قرارداد بلند مدت برای تجهیز بندر شهید بهشتی خواهند بود و باور داریم که این قرارداد میتواند زمینههای توسعه تجاری را برای دو کشور فراهم کند.
سونوال با اشاره به گفت و گوهای خوبی که با مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در خصوص توسعه کریدور شمال جنوب انجام شده است، گفت: بر اساس اراده مشترک دو کشور قصد داریم بندر چابهار را به یکی از کانونهای ارتباط در منطقه تبدیل کنیم؛ نقطهای که میتواند ارتباط هند با کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان را رونق دهد.
وی گفت: در سال ۲۰۲۲ گروه کاری مشترک هند و آسیای مرکزی در اولین نشست سران کشورهای آسیای مرکزی، بر اهمیت ارتباط مشترک تاکید داشتند و همچنین بر نقش بندر چابهار در توسعه اقتصادی منطقه تاکید کردند که در اکتبر سال ۲۰۲۳ میز گردی با موضوع چابهار با حضور ایران به میزبانی هند برگزار شد.
سونوال ادامه داد: امضای این قرارداد میتواند به عنوان یک عامل اعتماد ساز برای تجار جهان باشد تا این بندر را مورد استفاده قرار دهند و خودم بر توسعه این بندر نظارت خواهم کرد و به همراه ایران به صورت مشترک از قابلیتهای این بندر در جهت ایجاد نقطه اتصال در منطقه و استفاده خواهیم کرد.
وی گفت: امضای قرارداد ذکر شده قطعاً تأثیرات بسیار خوبی برای اعتبار تجار است و حتماً از همکاری سازمان بنادر جمهوری اسلامی ایران استقبال خواهیم کرد.
به گزارش مهر، جمهوری هندی به منظور تجهیز و توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، به میزان ۱۲۰ میلیون دلار در تأمین تجهیزات راهبردی بندر و همچنین بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در زیر ساختهای حمل ونقلی چابهار تأمین اعتبار خواهد کرد. (جزییات بیشتر)