رییس پژوهشکده زنان و خانواده جزییات برگزاری همایش بین‌المللی خانواده مقاوم را اعلام کرد و گفت: در این همایش چگونگی جلوگیری از خطراتی است که هویت و ارزش‌های اخلاقی را تهدید بررسی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست همایش بین‌المللی خانواده مقاوم، جنبش‌های اخلاقی جهان متحول امروز در خبرگزاری مهر با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

حجت‌السلام والمسلمین زیبایی نژاد رئیس پژوهشکده زنان و خانواده در خصوص این همایش اظهار داشت: اگر ما فهمی دقیق از موقعیت و زمان خود داشته باشیم که چه چیزهایی ما را احاطه کرده و در چه موقعیتی قرار گرفته‌ایم آنگاه می‌توانیم مواجه‌ای خوب با آن داشته باشیم و به حل آن‌ها بپردازیم.

وی در خصوص فهم مسائل بیان داشت: مشکل ما در جنگ این بود که نیاز به مهمات داشتیم اما هیچ دولتی به ما ارائه نمی‌کرد و ما مجبور بودیم از دلال‌ها با سه برابر قیمت برخی نیازها را تأمین کنیم.

دبیر علمی همایش بین‌المللی خانواده مقاوم، چالش‌های اخلاقی جهان متحول، ادامه داد: زمانی جمهوری اسلامی به این فهم رسید که در معرض خطر هستیم و هیچکس به ما کمک نمی‌کند، این امر باعث شد ما روی پای خود بایستیم و از خلاقیت‌های خود استفاده و تدبیر کنیم.

زیبایی نژاد افزود: در عرصه فرهنگ این فهم شکل نگرفته و ما در موقعیت تهدید هستیم و متأسفانه این مساله در حد یک نگرانی باقی مانده است.

وی بیان داشت: همایش بین‌المللی خانواده مقاوم، جنبش‌های اخلاقی جهان متحول امروز ،۳۰ و ۳۱ اردیبهشت در تهران و قم برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه مساله ما در این همایش چگونگی جلوگیری از خطراتی است که هویت نسل ما و ارزش‌های اخلاقی و خانوادگی را تهدید می‌کند گفت: رسانه‌ها در حال تصویر سازی ضعیف و سخیفی از پدر منتشر می‌کنند که خانواده و مرجعیت آن را تضعیف می‌کند. مسأله‌ای که برای بسیاری از خانواده‌ها به‌وجود آمده این است که الگوی تربیتی در جهان متعارض چه الگویی است؟

حجت‌السلام والمسلمین زیبایی نژاد افزود: نهاد آموزش و پرورش اگر موفقیتی در گذشته نسبت به تربیت فرزندان داشته باید دید آیا اگر با همان رویکردها ادامه دهد باز هم موفق می‌شود و آیا همان الگوی تربیتی در زمان حال هم تأثیر گذار است یا باید تدابیر جدیدی اندیشیده شود؟ آموزش و پرورش ما باید تهدید را به فرصت تبدیل کند.

وی با بیان اینکه سیاست گذاری ما فهمی از موقعیت تهدید ندارد بیان کرد: مسؤولان باید به گونه‌ای سیاست گذاری کنند که خانواده در حفظ ارزش‌های اخلاقی توانمند شوند. سیاست‌های حمایتی دولت‌ها از خانواده‌ها سبب می‌شود که ظرفیت درونی خانواده‌ها شکوفا نشود. تاریخ نشان می‌دهد که نگرانی‌ها باعث شده خانواده‌ها ظرفیت تولید کنند و مشکلات خود را در درون خود حل کنند.

حجت‌السلام والمسلمین زیبایی نژاد گفت: کتابی است به "نام کووید ۱۹ در ایران" که نویسنده آن می‌گوید: مردم از کارآمدی دولت ناامید شده بودند و باعث شد خانواده‌ها خودشان تدابیری را برای جلوگیری از شیوع این بیماری‌بیاندیشند.

وی با بیان اینکه هنر ما این است که در میدان‌های تهدید نسل خود را به خوبی بار بیاوریم گفت: باید بتوانیم فرزندان خود را به گونه‌ای تربیت کنیم که شناگر خوبی در موج‌های خروشان باشند.

وی در توضیحات محورهای همایش گفت: مساله اصلی ما این است که چگونه می‌توانیم فهم خود را در موقعیت‌های مختلف بالا ببریم و آیا می‌توانیم به گونه‌ای عمل کنیم که یک نسل مقاوم و نسلی که بر اصول و ارزش‌ها استقامت می‌کند تربیت کنیم؟ چگونه و چه پیش نیازهایی داریم؟ و چگونه باید سیاست‌های برنامه ریزی اصلاح شوند؟ آیا مدیریت شهری می‌تواند الگوی اخلاق و دوستدار خانواده باشد؟

رئیس پژوهشکده زنان و خانواده بیان کرد: در این همایش نظریه‌هایی مرتبط با موضوع از جمله حوزه الهیات، تاریخ و تمدن، سیاست گذاری‌های اجتماعی و تحلیل‌های جامعه‌شناختی و روان شناسی و نیز در حوزه اخلاق مطرح می‌شود.

وی افزود: ما به این نتیجه رسیدیم که در داخل کشور ادبیات علمی ناظر بر خانواده بسیار پایین و نزدیک به صفر است برای همین برگزاری همایش را مد نظر قرار دادیم.

حجت‌السلام والمسلمین زیبایی نژاد با اشاره به اینکه همایش خانواده مقاوم را به عنوان یک نقطه آغاز انتخاب کرده‌ایم گفت: این همایش می‌تواند مساله را روی میز اصحاب علم بگذارد و دغدغه را برای آن‌ها ایجاد کند در نتیجه ما باید دست در دست هم رسالت خود را به خوبی انجام دهیم.

وی گفت: مصاحبه‌های عمیق با اندیشمندان و جامعه‌شناسان مطرح کشور انجام و نزدیک به ۳۰ نشست داخلی و بین‌المللی در بیروت در این حیطه برگزار کردیم و نیز گفت‌وگو هایی با شخصیت‌های خارجی انجام داده‌ایم.

حجت‌السلام والمسلمین زیبایی نژاد در خصوص مهمان‌های همایش اظهار داشت: در این همایش میزبان مهمان‌هایی از کشور برزیل، لبنان، مراکش، گرجستان، قطر، عراق و احتمالاً روسیه هستیم.

دبیر همایش بین‌المللی خانواده مقاوم چالش‌های اخلاقی جهان متحول در خصوص ایده همایش گفت: ما در پژوهشکده، برنامه‌های راهبردی پنج‌ساله داریم که در مطالعات برنامه پنج‌ساله سوم سال ۱۴۰۰ به این نتیجه رسیدیم که رویکرد مقاومت خانواده برای ما دارای اهمیت است و باید به مثابه یک کلان پروژه به آن عمل و مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را باید ذیل این کلان پروژه انجام دهیم.

وی در خصوص تجربه نگاری این پروژه گفت: سرتیم تجربه نگاری خانم حاجی‌اسمائیلی هستند که با مشورت یکی از پژوهشگران سازمان تبلیغات در حال پیگیری این پروژه هستند اما نتایج تحقیقات‌شان به روز همایش نمی‌رسد و انشاالله تا پایان سال بتوانیم نتایج را ارائه کنیم.