به گزارش خبرنگار مهر، تور رسانهای ادارهکل بهزیستی استان زنجان پیش از ظهر چهارشنبه بهمنظور بازدید از مرکز اعصاب و روان حکیم و پردیس سالمندان برگزار شد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان در حاشیه این بازدید اظهار کرد: استان زنجان ۱۱ مرکز خدماترسانی شبانهروزی دارد که ۷۹۱ مددجو مقیم این مراکز و اغلب جزو یارانه بگیران بهزیستی هستند.
روحالله خدابندهلو عنوان کرد: ۱۳ مرکز روزانه نیز برای توانبخشی، حرفه آموزی و مهارت آموزی دایر شده که ۵۰۰ نفر از خدمات این مجموعهها استفاده میکنند.
پردیس مجتمع مسکونی سالمندان در ابتدای این تور رسانهای مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت، این مرکز بعد از ۱۵ سال وقفه با مشارکت خیران تکمیل شد.
این مجتمع دارای ۱۲ سوئیت دو خوابه و سه خوابه است که واحدها قابل افزایش بوده و در حال حاضر ۳۰ سالمند در آن تحت مراقبت هستند.
به گفته مسؤول مجتمع حکیم، تنها خانه سالمندان استان زنجان برای بانوان در هیدج واقع شده بود و نیاز داشتیم تا به منظور سهولت دسترسی خانوادهها، مرکزی نیز در زنجان تأسیس شود.
فریدون طاهری بیان کرد: این مجموعه به وسعت ۵ هزار متر مربع در سه طبقه است و ۳۰۰ تخت و تشک از سال ۹۱ تا کنون تأسیس شده است.
وی با بیان اینکه اعزام مددجویان به مراکز تفریحی و زیارتی در برنامه سالانه است، خاطرنشان کرد: برای احداث پردیس ۴.۵ میلیارد تومان هزینه شد و سردخانههای زیر صفر و بالای صفر در آن فراهم شده است.
طاهری با بیان اینکه ۳۰ نفر نیرو در این مجموعه مشغول ارائه خدمات هستند، ابراز کرد: خیران نقش مهمی در احداث این مجموعه دارند و برای توسعه خدمات نیازمند افزایش مشارکتهای مردمی هستیم.
وی با بیان اینکه در پردیس سالمندان هم آقایان و هم بانوان پذیرش میشوند، ادامه داد: زوجهای سالمند هم در این مرکز حضور دارند.
مددکاری و روانشناسی، فیزیوتراپی، اتاق پرستاری، پاویون زنانه و مردانه، انبار دارو، سالن غذاخوری، هنر درمانی و سایر موارد از خدمات پردیس سالمندان است و آمفیتئاتر مجموعه نیز در حال تکمیل است.
در ادامه تور رسانهای آسایشگاه حکیم بیماران اعصاب و روان مورد بازدید قرار گرفت که این مرکز هم از سال ۸۱ توسط بهزیستی تأسیس و در سال ۹۱ بخشهای مختلف آن از جمله تأمین آب شرب تجهیز شد.
این مجموعه دارای سه بخش اصلی شامل توانبخشی، درمان و آموزش به مددجویان است و ۲۵۳ نفر آقا و خانم در آن تحت مراقبت هستند.
در بخش کاردرمانی فعالیتهایی مانند گلسازی، خیاطی، عروسکبافی انجام میشود و در بخش آموزش به خانوادهها و مددجویان مباحثی مثل مهارتهای زندگی آموزش داده میشود.
فضای سبز، آمفیتئاتر، سردخانه و نانوایی از دیگر فضاهای این مجموعه بوده و ورزشهای عصرگاهی و پیادهروی در آن دایر است.
کسانی که در بیمارستان اعصاب و روان بستری میشوند برای تکمیل درمان به این مرکز مراجعه میکنند.