به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید شاکری شمسی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان یزد ۴ هزار هکتار بافت تاریخی ثبتی دارد و تنها در بافت تاریخی یزد ۳۵ هزار پلاک ثبتی وجود دارد که حجم انبوه مرمتها را نشان میدهد اما اعتباراتی که به امر مرمت تخصیص مییابد، بسیار ناچیز است.
وی، یکی از محدودیتهای دیگر برای مرمت بناهای تاریخی را مجهول المالک و کثیرالمالک بودن آنها عنوان کرد و افزود: اداره کل میراث فرهنگی مجوز قانونی برای ثبت این بناها را ندارد و نگهداری از آنها نیز به عهده مالک است اما به مالک اخطارهای لازم داده میشود که به بنا رسیدگی کند اما راهکار قانونی وجود ندارد.
این مسئول با تاکید بر اینکه بافت تاریخی یزد تنها بافت تاریخی منسجم به جای مانده در کشور است، عنوان کرد: بافت تاریخی جهانی یزد هزار هکتار وسعت دارد که بناهای تاریخی بسیاری در آن وجود دارد که در معرض آسیب قرار داشته و نیازمند مرمت هستند اما محدودیتها مانع از انجام مرمت میشود.
وی تاکید کرد: خوشبختانه دیگر با مشکلاتی که مربوط به تخریب عمدی بناهای تاریخی توسط مالکان است، مواجه نیستیم و ساکنان بافت تاریخی یزد به اهمیت آن واقف هستند اما مشکلاتی از جمله مجهول المالک بودن و کثیرالمالک بودن گریبانگیر بسیاری از بناهای تاریخی است.
ماجرای محله شیخداد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد درباره ماجراها مرمت بقعه شیخداد و ماجرای گنج یابی اظهار کرد: با توجه به مرمت این بقعه و احتمال وجود اشیا تاریخی در اتاق انباری این مجموعه، عملیات باستان شناسی همزمان انجام شد که به شناسایی تعدادی جسد و چند تکه سفال از دوره صفویه به بعد انجامید و گنجی در کار نبود و این اجساد نیز استخوانهایی بودند که برای انتقال به محل دفن، به صورت امانت در این محل قرار گرفته بودند.
وی با اشاره به انجام ۶۰ سانتیمتر ترانشه برداری در این محل اضافه کرد: عملیات باستان شناسی با مجوزهای لازم انجام شده است.