به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمدرستگاری ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تلاش برای جذب اعتبارات برای حفاظت از بافت تاریخی یزد انجام میشود اما هرگز هیچ اعتباری کفاف حجم بزرگ نیازهای موجود را ندارد از این رو مشارکت مردمی میتواند در این محدودیت اعتباری کارسازی باشد.
وی ادامه داد: مردمی سازی مدیریت بافت تاریخی یزد بسیار حائز اهمیت است چرا که با تشکیل شورای ترکیبی از ساکنان بافت تاریخی و به کار گیری معتمدان، نیازسنجی بر اساس نیاز ساکنان بافت تاریخی انجام شده و به مسئولان منتقل میشود.
این مسئول گفت: در هر یک از محلات بافت تاریخی یزد که مردم ورود کردهاند، وضعیت به مراتب بهتر شده است از این رو این الگو برای همه محلات بافت تاریخی کارساز است به این ترتیب کارشناسان با معتمدان محلی در ارتباط بوده و نیاز سنجی کرده و نسبت به تعریف خط مشی و اولویت بندی تخصیص اعتبارات اقدام میکنند.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد با تاکید بر اینکه نگاه نباید صرف ثبت بناهای تاریخی باشد، اضافه کرد: ثبت بناهای واجد ارزش اهمیت دارد اما ثبت تنها گام برای حفاظت از بنا نیست بلکه باید بتوانیم اعتبار مورد نیاز برای حفاظت بناهای با ارزش را نیز تأمین کنیم، برخی از بناهای تاریخی در گذشته به ثبت رسیده اما به دلیل محدودیت اعتبارات تنها در فهرست اثار ثبتی قرار داد و توانایی بازسازی و بهسازی آن را نداشتیم.
وی درباره بهسازی بافت تاریخی اظهار کرد: اعتبارات ملی بافت تاریخی یزد باید افزایش یابد و نیازها بسیار فراتر از اعتبارات استانی است. یک فرصت خوب برای بهسازی بافت تاریخی تخصیص تسهیلات مصوبات سفر رئیس جمهور در قالب طرح بازآفرینی شهری با اعتبار هزار میلیارد تومان است که به هر بنا ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود.