گاردین در تحلیلی معنادار جرقه حمایت دولت‌های اروپایی از تشکیل کشور فلسطین را آغازی بر پایان قیمومیت خودخوانده آمریکا بر سر پرونده فلسطین و انزوای روزافزون تل‌آویو نزد جامعه جهانی دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، خیزش جهانی ضد رژیم کودک کش اسرائیل، نه تنها در محافل دانشگاهی جهان از جمله در آمریکا، بزرگ‌ترین متحد این رژیم شروع به وزیدن گرفته، اینک، غریو حمایت از فلسطین و اهتزاز پرچم کشور مستقل فلسطین در صفوف رهبران قاره سبز لرزه بر اندام صهیونیسم جهانی انداخته است.

به گزارش شبکه خبری المیادین، در شرایطی که جنایات اشغالگران در نسل کشی ملت مظلوم و مقتدر فلسطین در نوار غزه، روزانه سرخط خبرهای رسانه‌های جهانی است، دامنه نفرت از متجاوزان نه تنها افکار عمومی در جهان را متأثر کرده، بلکه رهبران جامعه جهانی نیز ناشی از فشار ملت‌ها مجبور به واکنش شده‌اند.

در همین ارتباط، نشریه انگلیسی «گاردین» در گزارشی به حواشی اقدام بی‌سابقه اسپانیا، نروژ و ایرلند به عنوان سه کشور اروپایی پیشتاز در به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطینی پرداخته است و خشم عمیق سران رژیم اشغالگر و حامیان جهانی آن را به تصویر کشیده است.

این نشریه معتبر انگلیسی دیباچه گزارش خبری خود را با استناد به سخنان «سایمون هریس»، نخست وزیر ایرلند در قصد سه کشور اسپانیا، نروژ و ایرلند در شناسایی فلسطین به عنوان یک کشور مستقل جهانی در روزهای آینده آغاز کرده و نقطه عزیمت این رویداد سیاسی در حمایت از دولت مستقل فلسطین را نه تنها در میان کشورهای اروپایی، بلکه در امتداد حمایت عملی و تاریخی ده‌ها کشور دیگر در حق مشروع ملت فلسطین در برخورداری از دولت مستقل فلسطینی عنوان کرد.

تحلیلگر گاردین جرقه حمایت از دولت فلسطین به ویژه در قاره سبز را بسیار با اهمیت دانست و این صف بندی در حمایت از ملت فلسطین مقابل رژیم اسرائیل را برای کشورهای اروپایی «دربردارنده آثار مهمی» دانست.

به گفته گاردین، چه بسا، یکی از مهم‌ترین آثار به رسمیت شناختن دولت فلسطینی نزد کشورهای اروپایی «آغاز فرسایش قیمومیت خود خوانده ایالات متحده آمریکا بر روند مذاکرات صلح میان اسرائیل و دولت فلسطین از زمان آغاز مذاکرات آتش بس و توافقنامه اسلو» محسوب شود.

این نشریه انگلیسی به پس لرزه‌های حمایت از ملت فلسطین در میان سران سابق این رژیم پرداخته و می‌نویسد: ایهود باراک، نخست وزیر اسبق این رژیم با اذعان به قرار گرفتن تل آویو در مسیر خطر سونامی دیپلماسی به علت سیاست‌های این رژیم اعتراف کرده است که «این سونامی دیپلماتیک طی هفته‌های اخیر شروع به از هم گسستن پایه‌های قدرت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل کرده است.»

گاردین در بخش دیگری از گزارش خود به تنگنای سیاسی سران تل آویو در جامعه جهانی اشره کرد و با گریز به صدور پیگرد قضائی نتانیاهو و یوآف گالانت، وزیر جنگ این رژیم از سوی دادستان دیوان لاهه به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه، به تلاش پیشتازانه دولت آفریقای جنوبی در باز کردن پرونده تحقیق جنایات جنگی ضد اسرائیل در غزه پرداخت.

این نشریه انگلیسی در پایان گزارش خود می‌نویسد: «اسرائیلی‌ها دریافته‌اند که اینک، تعامل جهانی با این رژیم به طور فزاینده‌ای در قالب یک رژیمی مطرود صورت می‌گیرد و از نظر دیپلماتیک بیش از هر زمان دیگری منزوی شده است.»