با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، سامانه کاهش اثرات بلایای طبیعی تحویل ستاد حوادث غیر مترقبه وزارت کشور شد و خط تولید نقشه های ناوبری هوایی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ مصطفی محمدنجار در این آیین در تشریح پروژه های مذکور اظهار داشت: همانگونه که مشاهد کردید، امروز دو پروژه مهم مربوط به سازمان جغرافیایی وزارت دفاع با تلاش متخصصان هوشمند و سخت کوش وزارت دفاع به ثمر رسید.

وی توضیح داد : اولین پروژه سامانه کاهش اثرات بلایای طبیعی شهر تهران می باشد که قادر است شهر تهران را در شبکه های 25 در 25 متر (تقریبا دو باب واحد مسکونی) بلوک بندی نموده و در هر یک از بلوک ها آماری شامل اطلاعات تعداد طبقات، سن بنا، ساخت سازه و جمعیت آن درج کرد.

وزیر دفاع ادامه داد : با بکار گیری این سامانه مدیریت مقابله با سوانح طبیعی کشور قادر خواهد بود با تشخیص مناطق پر خطر یک نگاه واقع بینانه، چاره ساز و کارا داشته باشد و از سرمایه گذاری اشتباه و صرف بیهوده وقت جلوگیری کند.

به گفته سردار نجار تمامی مراحل این سامانه شامل امکان سنجی، بررسی توجیهی، طراحی زیر ساختارها و داده های مکانی و پیاده سازی، توسط محققان و متخصصان سازمان جغرافیایی وزارت دفاع انجام شده است.

وی پوشش پهنه بندی ریسک 4 منطقه آسیب پذیر  تهران از منظر فیزیکی و انسانی را از جمله ویژگی های منحصر به فرد این سامانه برشمرد .

وی درباره افتتاح خط نقشه های ناوبری هوایی نیز توضیح داد درپی تحریم اعمال شده از سوی آمریکا برای دستیابی به برخی نقشه ها از جمله نقشه های ناوبری هوایی، متخصصان سازمان جغرافیایی وزارت دفاع موفق شدند این فناوری پیچیده را با تولید نقشه ناوبری هوایی TPC&ONC با دقت و سرعت بالایی بومی کنند.

سردار نجار گفت : با این فناوری وزارت دفاع قادر است مراحل دریافت تصاویر از ماهواره طراحی نرم افزار، پردازش و ساخت FLY پروازی و DTM مدل سه بعدی و در نهایت تولید محصولات ژئوماتیک را بدون هر گونه مشارکت خارجی با قابلیت صد در صد بومی انجام دهد.

به گفته وی اجرای این طرح ضمن صرفه جویی ارزی بالغ بر 11 میلیارد تومان در سال نیاز کشور به اطلاعات به روز و ONELINE را در این زمینه تامین می کند.

وزیر دفاع تاکید کرد : با این اقدام علاوه بر اثبات شکست تحریم های آمریکا یکی دیگر از حلقه های وابستگی کشورمان به بیگانگان گسسته شد.