بیرجند _دبیر ستاد انتخابات خراسان جنوبی خواستار بر نامه ریزی برای حضور حداکثری مردم استان در انتخابات ریاست جمهوری شد.

به گزارش خبرنگار مهر، موسی سلیمی ظهر امروز پنجشنبه سوم خرداد در اولین جلسه ستاد انتخابات استان برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که فرمانداران شهرستان‌های خراسان جنوبی هم در آن حضور داشتند، بیان داشت: بر اساس پیش بینی انجام شده در اصل ۱۰۳ قانون اساسی در صورتی که به دلیلی نیاز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باشد ظرف مدت ۵۰ روز باید انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.

به گفته وی بر اساس بر نامه ربزی انجام شده در گذشته، انتخابات ریاست جمهوری باید با انتخابات شوراها برگزار می‌شود که با توجه به ضرورت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از زمان مشخص شده در قانون، مجلس یازدهم در آخرین روز کاری خود مصوبه‌ای مینی بر اینکه انتخابات شورا در زمان خودش برگزار شود اما زمان دوره آن سه ساله باشد تا با انتخابات ریاست جمهوری بعدی همزمان شود.

سلیمی با بیان اینکه کار اصلی ما بعد از این برگزاری انتخابات است، افزود: با توجه به اینکه محدودیت زمانی ۵۰ روزه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری داریم، فرمانداران باید هیئت اجرای انتخابات را در اسرع وقت تشکیل دهند.

وی خاطر نشان کرد: در برگزاری انتخابات دوره دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف هیچ مشکلی نداشتیم و اعتبار نامه نماینده منتخب هم صادر شده است.

سلیمی تصریح کرد: تفاوت‌های در برگزاری این انتخابات با دوره‌های قبل وجود دارد لذا فرمانداران باید بر قوانین موجود در این زمینه تسلط کافی داشته باشند.

وی با بیان اینکه آسیب شناسی انتخابات‌های قبلی توسط فرمانداران باید انجام شود، ادامه داد: بر اساس تجربه انتخابات قبل، شعب اخذ رأی باید در هر شهرستان مشخص شود و تلاش می‌کنیم تا تعرفه‌ها و تجهیزات مورد نیاز را به موقع تأمین کنیم.

دبیر ستاد انتخابات استان گفت: مجریان و ناظران باید بی طرفی خود را در برگزاری انتخابات رعایت کنند و امکان حضور نمایندگان کاندیداها در شعب اخذ رأی و در جلسات اجرایی بخش و شهرستان وجود دارد.

سلیمی یادآور شد: در هر شهرستانی مسئولان ستاد انتخابات هر کاندیدا باید به فرمانداری هر شهرستان معرفی شوند و در انتخابات ریاست جمهوری بر اساس قوانین موجود باید رأی دهندگان کارت ملی و شناسنامه خود را در هنگام رأی ارائه کنند مگر اینکه در این خصوص بین شورای نگهبان و وزارت کشور توافقی انجام شود.

به گفته وی باید برنامه‌ریزی لازم برای حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری انجام شود و مستند سازی مراحل انتخابات هم در دستور کار فرمانداری‌ها باید قرار گیرد.