مجید کوهی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: علیرغم اینکه استان اردبیل در پاییز سال گذشته یکی از خشکترین و گرمترین فصل پاییز خود را سپری کرد ولی خوشبختانه با ورود سامانههای جوی متعدد طی فصل زمستان و به خصوص فصل بهار علاوه بر جبران کسری بارش ماههای گذشته متوسط بارش استان طی سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و در آخر اردیبهشت به ۲۷۲ میلی متر رسید.
وی خاطرنشان کرد: این میزان بارش افزایش ۵ درصدی نسبت به بلندمدت و ۳۸ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال آبی گذشته را نشان میدهد.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل بیان کرد: همچنین بررسی سوابق آماری موجود نشان میدهد که بارشهای فصل بهار سال جاری تا اخر اردیبهشت که تقریباً برابر با بارشهای بهار سال ۱۳۹۹ بوده طی ۱۵ سال اخیر کم سابقه بوده است.
کوهی ادامه داد: علیرغم اینکه در حال حاضر متوسط بارش استان بالای نرمال است ولی کماکان در بعضی از شهرستانهای استان با کسری بارش مواجهیم که میزان این کاهش در اردبیل، اصلاندوز و سرعین کمتر از ۵ درصد، نمین ۸ درصد، کوثر ۱۸ درصد و نیر ۲۳ درصد گزارش شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به کاهش بارشهای صورت گرفته در شهرستان نیر و حوزه سد یامچی که تأمین کننده قسمت عمده آب شهر اردبیل است و توجه به این نکته که قسمت عمده فصل بارشی استان سپری شده و در ماههای آینده تابستان بارشهای قابل توجهی نخواهیم داشت لازم است مدیریت منابع آبی و استفاده بهینه از آبهای موجود صورت گیرد.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل گفت: بررسی وضعیت بروز خشکسالی در مناطق مختلف استان نیز نشان میدهد هر چند طی ماههای گذشته بارشهای خوبی به وقوع پیوست و حتی در خشکسالیهای کوتاه مدت هواشناسی نیز شاهد رسیدن به وضعیت نرمال و یا حتی ترسالی در بعضی از مناطق بودیم.
کوهی اظهار کرد: خشکسالی انباشته سالهای گذشته منجر به کاهش شدید آبهای زیر زمینی و بروز خشکسالی هیدرولوژی شدید در کل پهنه استان شده است که جبران آن در صورت وقوع بارشهای مؤثر شاید چندین سال طول بکشد.
وی خاطرنشان کرد: از لحاظ دمایی نیز متوسط دمای استان از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ افزایش ۲.۲ درجهای داشته است که میزان این افزایش در بیشتر مناطق استان بیش از ۲ درجه سلسیوس بوده است.