رهبر فراکسیون حزب حاکم در گرجستان اعلام کرد که تهدید دولت آمریکا به تحریم مقامات گرجستان اقدامی بی‌سابقه و خنده‌دار است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «ماموکا مدینارادزه» رهبر فراکسیون حزب حاکم گرجستان موسوم به «رویای گرجستان» اعلام کرد که تهدید دولت آمریکا به تحریم مقامات گرجستانی که در تهیه و تصویب لایحه «عوامل خارجی» مشارکت داشتند، اقدامی بی‌سابقه و خنده‌دار است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه گذشته هشدار داد که واشنگتن محدودیت‌های صدور روادید را برای «افرادی که مسئول یا شریک تضعیف دموکراسی در گرجستان هستند و همچنین اعضای خانواده‌شان» اعمال خواهد کرد. او به پیش نویس قانونی اشاره می‌کند که سازمان های غیردولتی در گرجستان را ملزم می کند در صورت دریافت بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود از خارج، باید به عنوان نمایندگان و عوامل خارجی ثبت شوند.


دفتر ریاست جمهوری گرجستان هفته گذشته از وتو لایحه «عوامل خارجی» از سوی وی خبر داد. بر اساس اعلام این خبرگزاری، «سالومه زورابیشویلی» رئیس‌جمهور گرجستان در بیانیه ای در این خصوص گفت که لایحه مربوط به «عوامل خارجی» را که توسط پارلمان تصویب شده بود، وتو کرده است.

وی پیشتر هم تهدید کرده بود که در صورت تصویب این لایحه از سوی پارلمان کشورش آن را وتو خواهد کرد.

پارلمان گرجستان سه شنبه هفته پیش لایحه بحث برانگیز موسوم به «عوامل خارجی» را که بر اساس آن سازمان‌ های غیردولتی در این کشور که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت می‌ کنند باید به عنوان کارگزار خارجی ثبت شوند، به تصویب رساند.

حزب حاکم گرجستان که اکثریت پارلمان این کشور را در دست دارد، اعلام کرده بود که این لایحه برای شفافیت فعالیت های سازمان‌ های غیردولتی و جلوگیری از «نفوذ عوامل خارجی» ضروری است.

از سوی دیگر، مخالفان و کشورهای غربی این لایحه را مشابه قانونی در روسیه می دانند که به دولت این کشور کمک کرده تا فعالیت بسیاری از نهادهای غیردولتی که بخشی از بودجه آن‌ ها یا کل آن از خارج از مرزهای روسیه تأمین می‌ شد را متوقف کند.

تصویب این قانون در پی هفته ها اعتراضات شدید و گسترده در گرجستان که با درگیری بین معترضان و پلیس و همچنین بازداشت برخی همراه بود، روی داد.

اعتراضاتی که در آن ده ها هزار نفر به خیابان‌ ها آمدند و خشم و نارضایتی خود را از این لایحه ابراز داشته بودند.

این تصمیم که حزب حاکم گرجستان موسوم به «رویای گرجی» به رغم مخالفت رییس جمهور، مخالفان و جامعه مدنی اتخاذ کرد، لایحه ای جنجالی بوده و به شکافی عمیقی بین طرفین درگیر منجر شد.

در هفته های اخیر خیابان های تفلیس شاهد تظاهرات گسترده و مستمر معترضان با شعار «بله به اروپا، نه به قانون روس» بود.